Forum za akvaristiko

Začetki v akvaristiki

5 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Equipe
134 sporočila
equipe fr

Pozdravljeni vsi začetniki, ki želite odkriti lepote akvaristike!

Na tej temi želimo dati nasvete in trike vsem ljubiteljem, ki se želite podati v pustolovščino z akvarijem za zlato ribico. Obiščite tudi spletno stran zlate ribice, ki je celovita in strokovna, za zanesljive informacije.

Zakaj zlata ribica? No, to je najlažja vodna žival za vzgojo, saj je nezahtevna in trpežna.

Torej, kako izbrati svoj akvarij za zlato ribico?

Svetujemo vam, da izberete volumen od 10 do 50 litrov na odraslo ribico.

Ne bokal, ampak pravi in prostoren akvarij za zlato ribico.

Toplo priporočamo, da pridobite tudi različno opremo (notranji filter ali zunanji filter, substrat, zračnik...). Oglejte si naš članek "moj prvi akvarij za zlato ribico", ki vam bo dal več podrobnosti.

Če želite izvedeti, kako poskrbeti za zlato ribico, obiščite spletno stran wikihow, kjer so preprosti in praktični nasveti (namestitev akvarija za zlato ribico in filtra, hrana, čiščenje...) za največje zadovoljstvo vašega novega sopotnika!

Delite z nami svoje izkušnje.

Melodie
8 sporočila
melodie fr

Živjo,

Menim, da je vaša pobuda za ustvarjanje te razprave zelo lepa poteza. Poznam veliko ljudi, ki bi radi posvojili zlate ribice, ampak ne vedo točno, kako se tega lotiti. Takšne informacije bi jim bile zelo koristne. Ne bom pozabil/a deliti teme med ljudi, ki jih poznam.

Se vidimo kmalu

Delphine
2 sporočila
delphine fr

Večno razpravo Obstaja veliko spletnih mest, ki obravnavajo temo, hvala za povezave, če lahko pomagajo nekaterim bolje izvedeti

jean-michel
1 sporočila
jean-michel fr
Pozdravljeni vsi skupaj, za moj rojstni dan (na žalost postajam starejši) so mi otroci podarili 80-litrski akvarij. Zelo prijazno od njih in verjemite mi, cenil sem to gesto. Po uspešni sestavi (jaz in mojstrska dela smo na petih koncih... a nekako se uspe zmeniti) smo prišli do točke uvajanja ''zdravil'', med katere sodita Aquasafe in SafeStart (bakterije), tu pa se pojavi naslednje vprašanje:

- kdaj moramo dodati Aquasafe in koliko dni ali tednov čakati preden v akvarij vnesemo 12 ali morda 20 zelo lepih ribic ''neonke''? Ne želim napraviti kakšne neumnosti... (čeprav tega nisem izrekel), dobil sem tri do štiri različne verzije razlag "prodajalcev" o tem, kako in kdaj vnesti te ribe.

Zato prosim za nasvet: koliko časa po raztopitvi Aquasafe-a, 5 ml na liter vode, torej (x80 kapaciteta akvarija) = 40 ml!!

Če bi lahko od vas, ljudi foruma, dobil nekaj napotkov (ampak prosim brez lukenj), bi bil zelo hvaležen.

Se vidimo, pogumni ljudje in hvala vnaprej!!!!
Virginie
4 sporočila
virginie fr
Aquasafe nima nič opraviti z uvajanjem rib. Odstrani klor in kloramin iz vode neposredno iz pipe. Uporabiti ga morate vsakič, ko menjujete vodo. Pri nadaljnji prodaji je treba upoštevati, da od dneva, ko imate bakterije, morate počakati vsaj 21 dni, preden vstavite ribe, da se akvarij udomači. Pred tem boste morali testirati svojo vodo, da ugotovite, ali se je cikel pravilno odvil in da je končan.
Lucas
1 sporočila
lucas fr

Hvala za informacije in praktične povezave. Ni vedno enostavno najti poti med različnimi viri informacij. Izbira zunanjega filtra je še posebej prava uganka za začetnika.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo