Forum za akvaristiko

Začetek alg, vendar ne ve kaj

3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Lucas
1 sporočila
lucas fr
Pozdravljeni vsi skupaj! Že nekaj mesecev sem obnovil svoj akvarij zaradi invazije ciano bakterije v mojem akvariju, prava nadloga! Vse sem na novo naredil v začetku januarja in zdaj že nekaj tednov začenjam opažati majhne črne alge na robu mojih listov in tudi nekaj majhnih zelenih, vendar zelo drobnih. Nekatere rastline, ki imajo te alge, so nenadoma začele hitro rasti, kot da so se počutile ogrožene. Zdi se mi, da imam začetek ciano. Tudi na mojih kamnih imam vrsto rjave prevleke, ki se zelo hitro naseli, in to velja tudi za moj reliefni ozadje. Že dva meseca imam diskuse, ki se zelo dobro držijo in ne bi jih želel izgubiti zaradi tega, zato bi želel prositi nekoga, ki je zelo kvalificiran v akvaristiki, za nasvet, kaj lahko storim, da hitro ukrepam in izkoreninim vse to. Vnaprej se vam zahvaljujem.
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni,

Lahko nam sporočite vrednosti vaše vode. No2, no3, po4. Moč osvetlitve v lumnih/liter. Trajanje osvetlitve na dan. Kakšna je moč filtracije.

Pravkar sem pregledal na aquachange za pogoje vzdrževanja diskusov. Voda mora biti zelo kisla, pH nižji od 6,5. Filtracija skozi šoto bi lahko odstranila alge.

Lep pozdrav,

Michel
mylvie
1 sporočila
mylvie fr
Pozdravljeni vsi skupaj, imel sem ta problem, poskusil sem že vse, celo na novo sem postavil akvarij, a NE, vedno se vrne. Tako sem VSE rastline VRGEL STRAN, dobro opral pesek in vse, kar je v vodi, nato pa sem počakal 2, 3 dni, da vidim, če je vse v redu od takrat ... upam, da bo zdaj mir.
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni,

Alge v akvariju so normalen pojav. Če jih je preveč, to običajno pomeni, da je prisotno neravnovesje, pogosto presežek nitratov ali pa akvarij prejema preveč zunanje svetlobe.

Michel

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo