Forum za akvaristiko

vzdrževanje filtra

7 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Guy
12 sporočila
guy fr

Pozdravljeni vsi skupaj

Imam filter EHEIM 240 ..... rad bi razumel, kako ga očistiti! ! ! Prebral sem vse mogoče, in ne bi rad storil kakšne napake, saj je bil dobavljen brez dokumentacije, glede zagona... , kar zadeva čiščenje.... frekvenco, pranje spužev, pranje perl.... Menjavo teh elementov itd. itd. .....

Nameščen je v zunanji ribniku s 250 litri.....

Če imate 5 minut, mi, prosim, razložite.         Hvala           Guy

Sandra
261 sporočila
sandra fr

Pozdravljen Guy,

Čiščenje tvojega filtra za ribnik se ne opravi z vodnim curkom, temveč z vodo iz tvojega ribnika (Pozor, ne uporabljaj vode iz pipe, ki je usodna za bakterije). Filter se čisti občasno, bolj ko bo vroče in suho, pogosteje ga bo treba očistiti.

Se vidimo kmalu!

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr
<left>Pozdravljen Guy,

<left>trenutno čiščenje enkrat na teden, ko bo manj vroče, bi bilo zadostno vsake 2/3 tedne.

<left>Ko očistiš pene, jih med nadaljnjim čiščenjem namoči v vodo, saj so bakterije anaerobne (vsaj mislim, da je to beseda, ki pomeni, da živijo brez zraka), nato pa temeljito očisti črpalko filtra.

<left>Akvaristično.

Guy
12 sporočila
guy fr

Hvala za vaše nasvete ......kaj pa z mahovi, jih stisnem in jih sperem pod močnim curekom vode? Ali naj bom nežen? Pri perlami jih sperem z vodo iz ribnika, ampak zunaj ribnika? ? Kadar ne veš, je težko narediti stvari prav! ! ! Hvala še enkrat za vaše nasvete, koristni so za vse tiste, ki kot jaz ne vedo nič o tem

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr
<left>Dober večer, </left><left>za maho z vodo iz ribnika, izven ribnika.

<left>Ko omenjaš perle, ali misliš na keramične cevke ali na kaj drugega; vedno z vodo iz ribnika in enako.

<left>Akvaristično.

Guy
12 sporočila
guy fr

Hvala JP K         Izgledaš, da si zelo podkovan, upam, da bomo imeli kasneje še druge priložnosti za srečanja, ker šele začenjam in mi je vedno bolj všeč

Kar se tiče dolivanja vode ali delne zamenjave, ali je bolje ne vzeti vode iz pipe .....? ? ?  ali je bolje uporabiti deževnico ? ? ?     Letos imam dovolj na voljo .....! ! !

Prosim povej mi        Lep pozdrav         Guy

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer,

če ni nobenih težav z deževnico (pod pogojem, da del za zbiranje ni bil obdelan), je to še bolje.

Kar se tiče vode iz pipe, je dovolj, da preverimo, ali nima nenavadnih parametrov (zlasti kar se tiče nitratov).

Hvala za kompliment; sem akvarist že nekaj let (malo več kot 30 let) in deljenje mojih znanj je dobro, a vedno se imam še kaj naučiti. Če sem ti lahko pomagal, toliko bolje.

Se vidimo kmalu. Akvaristično.

Guy
12 sporočila
guy fr

Ni več težav z mojim EHEIM  

Namestil sem SF Pond clear z UV  

Tako da se zdaj srečujemo na oddelku RIBA v kategoriji UV FILTRI ......! ! ! !

Se vidimo           Lep pozdrav        GUY

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo