vzdrževanje filtra
Pozdravljeni vsi skupaj
Imam filter EHEIM 240 ..... rad bi razumel, kako ga očistiti! ! ! Prebral sem vse mogoče, in ne bi rad storil kakšne napake, saj je bil dobavljen brez dokumentacije, glede zagona... , kar zadeva čiščenje.... frekvenco, pranje spužev, pranje perl.... Menjavo teh elementov itd. itd. .....
Nameščen je v zunanji ribniku s 250 litri.....
Če imate 5 minut, mi, prosim, razložite. Hvala Guy
Pozdravljen Guy,
Čiščenje tvojega filtra za ribnik se ne opravi z vodnim curkom, temveč z vodo iz tvojega ribnika (Pozor, ne uporabljaj vode iz pipe, ki je usodna za bakterije). Filter se čisti občasno, bolj ko bo vroče in suho, pogosteje ga bo treba očistiti.
Se vidimo kmalu!
Hvala za vaše nasvete ......kaj pa z mahovi, jih stisnem in jih sperem pod močnim curekom vode? Ali naj bom nežen? Pri perlami jih sperem z vodo iz ribnika, ampak zunaj ribnika? ? Kadar ne veš, je težko narediti stvari prav! ! ! Hvala še enkrat za vaše nasvete, koristni so za vse tiste, ki kot jaz ne vedo nič o tem
Hvala JP K Izgledaš, da si zelo podkovan, upam, da bomo imeli kasneje še druge priložnosti za srečanja, ker šele začenjam in mi je vedno bolj všeč
Kar se tiče dolivanja vode ali delne zamenjave, ali je bolje ne vzeti vode iz pipe .....? ? ? ali je bolje uporabiti deževnico ? ? ? Letos imam dovolj na voljo .....! ! !
Prosim povej mi Lep pozdrav Guy
Dober večer,
če ni nobenih težav z deževnico (pod pogojem, da del za zbiranje ni bil obdelan), je to še bolje.
Kar se tiče vode iz pipe, je dovolj, da preverimo, ali nima nenavadnih parametrov (zlasti kar se tiče nitratov).
Hvala za kompliment; sem akvarist že nekaj let (malo več kot 30 let) in deljenje mojih znanj je dobro, a vedno se imam še kaj naučiti. Če sem ti lahko pomagal, toliko bolje.
Se vidimo kmalu. Akvaristično.
Ni več težav z mojim EHEIM
Namestil sem SF Pond clear z UV
Tako da se zdaj srečujemo na oddelku RIBA v kategoriji UV FILTRI ......! ! ! !
Se vidimo Lep pozdrav GUY