vrsta gramoz
Pozdravljeni
Sem novinec v akvaristiki in rad bi vedel, ali lahko v okrogel akvarij dodam različne barve gramoza? Ima 18 litrov.
Pozdravljeni,
prodnik ima dve funkciji, naredi akvarij lepši, saj predstavlja začetek dekoracije in omogoča sajenje rastlin.
sedaj pa je to dodatno delo, treba ga bo očistiti. (še posebej, če so to ribe hladnovodne)
nič te ne preprečuje, da bi uporabil dve barvi prodnika, to je tvoj akvarij in všeč ti mora biti.
hvala za tvoj odgovor. Imam 4 majhne zlate ribice. Prodajalka mi je povedala, da se te ribe zadovoljijo z malo dekorja! Ampak je lepše imeti okrašeno posodo, in z umetnimi rastlinami, da se ribe lahko skrijejo vanje, kot pa imeti samo vodo brez česarkoli, kot mi je povedala prodajalka!
ali je potrebno mojo kroglo opremiti s sistemom filtracije? Prodajalka je rekla, da za majhne rdeče ribice to ni potrebno, vendar želim biti prepričan
živjo
Stéphane, dobrodošel v svet akvaristike
Kar se tiče tvojega proda, ni važno kaj izbereš, bolj pomembno je, da te je prodajalka imela za naivneža in to je resno. Kako si sploh zamisliš, da boš v 18 litrih zadrževal 4 zlate ribice, ko bi za vsako potreboval vsaj 250L, saj so med največjimi onesnaževalci?
Pred teboj je več možnosti: bodisi vrneš ribice tja, kjer si jih kupil
bodisi si priskrbiš ustrezno velik akvarij
bodisi jim najdeš novo družino
a jih vzdrževati v takšnih razmerah je nehumano, tako kot bi bilo, če bi tebe prisilili živeti z 3 drugimi ljudmi v 18m² prostoru 24 ur na dan.
Dober večer,
Res je, da je štirje zlati ribici v 18l precej slaba izbira.
Za 18l bi ti raje svetoval 1 samčka gupija in 3 ali 4 samičke.
živjo
kako je s tvojimi 4 zlatimi ribicami?
pomiri me, si šel vprašat prodajalko in ji povedal svoje, ker te je imela za bedaka?