Forum za akvaristiko

vrsta gramoz

6 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
stephane
3 sporočila
stephane fr

Pozdravljeni

Sem novinec v akvaristiki in rad bi vedel, ali lahko v okrogel akvarij dodam različne barve gramoza? Ima 18 litrov.

Herve
20 sporočila
herve fr

Pozdravljeni,

prodnik ima dve funkciji, naredi akvarij lepši, saj predstavlja začetek dekoracije in omogoča sajenje rastlin.

sedaj pa je to dodatno delo, treba ga bo očistiti. (še posebej, če so to ribe hladnovodne)

nič te ne preprečuje, da bi uporabil dve barvi prodnika, to je tvoj akvarij in všeč ti mora biti.

stephane
3 sporočila
stephane fr

hvala za tvoj odgovor. Imam 4 majhne zlate ribice. Prodajalka mi je povedala, da se te ribe zadovoljijo z malo dekorja! Ampak je lepše imeti okrašeno posodo, in z umetnimi rastlinami, da se ribe lahko skrijejo vanje, kot pa imeti samo vodo brez česarkoli, kot mi je povedala prodajalka!

stephane
3 sporočila
stephane fr

ali je potrebno mojo kroglo opremiti s sistemom filtracije? Prodajalka je rekla, da za majhne rdeče ribice to ni potrebno, vendar želim biti prepričan

franck
233 sporočila
franck fr

živjo

Stéphane, dobrodošel v svet akvaristike

Kar se tiče tvojega proda, ni važno kaj izbereš, bolj pomembno je, da te je prodajalka imela za naivneža in to je resno. Kako si sploh zamisliš, da boš v 18 litrih zadrževal 4 zlate ribice, ko bi za vsako potreboval vsaj 250L, saj so med največjimi onesnaževalci?

Pred teboj je več možnosti: bodisi vrneš ribice tja, kjer si jih kupil

bodisi si priskrbiš ustrezno velik akvarij

bodisi jim najdeš novo družino

a jih vzdrževati v takšnih razmerah je nehumano, tako kot bi bilo, če bi tebe prisilili živeti z 3 drugimi ljudmi v 18m² prostoru 24 ur na dan.

Herve
20 sporočila
herve fr

Dober večer,

Res je, da je štirje zlati ribici v 18l precej slaba izbira.

Za 18l bi ti raje svetoval 1 samčka gupija in 3 ali 4 samičke.

franck
233 sporočila
franck fr

živjo

kako je s tvojimi 4 zlatimi ribicami?

pomiri me, si šel vprašat prodajalko in ji povedal svoje, ker te je imela za bedaka?

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo