Forum za akvaristiko

Vprašanje o akvariju

Brez odziva
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Timoté
1 sporočila
timoté fr
Pozdravljeni, že 2 meseca je, odkar sem napolnil svoj akvarij z vodo in ocenjujem, da je cikel dušika končan, vendar sem dodal dve korenini (predhodno namočeni približno 4 tedne, da bi lepo potonili) in neškodljiva gliva (bela plast), ki se razvije na koreninah med ciklom, ostaja.. oblikuje majhne odprtine in na nekaterih mestih postane črna; kljub sesanju, se vedno vrača.. ali cikel ni končan in sem v fazi vrha nitrita, ali pa je to drug problem, kjer potrebujem pomoč :/ vsak teden menjam 20 % vode, spiram filtre, čistim umazanijo, stekla itd.. Druga težava, uvedel sem žive rastline (nimam substrata, zato so pritrjene na korenine) in te gnijejo, listi postanejo temno rjavi in s tem onesnažujejo moj akvarij, posledično so stekla akvarija zaraščena z rjavimi algami, morda je težava s svetlobo? Osvetljujem akvarij med 10 in 12 ur in uporabljam luč, ki je bila priložena z mojim akvarijem. To je JUWEL 180L. Nimam tehničnih specifikacij, saj se ne spoznam, vendar bi rad, da mi nekdo pomaga, ker bi rad imel lep akvarij in ustrezno življenjsko okolje za svoje aksolotle. P.S.: testiral sem svojo vodo z nitratnimi in nitritnimi testi in (žal nimam barvnega primerjalnega papirja, le kapljice) voda, testirana na nitrate, ostane prozorna, medtem ko je tista za nitrite zelo bledo rumena. Hvala vam, zelo lep dan

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo