Težave začetnika z akvarijem
4 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
6 sporočila
noemie
Pozdravljeni, Sem začetnica v akvaristiki. Trenutno sem zagnala 80-litrski akvarij, to je bilo pred enim tednom. Imela sem notranji filter CF-80, grelec (ki sem ga nastavila na 28°C), LED trak (trenutno ga prižigam 6 ur na dan), sredstvo za pripravo vode in bakterije...Dodala sem manado (ki sem ga predhodno oprala), 3 rastline, 1 okrasek, 1 kamen, 1 korenino rdeče redke vinske trte. Imela sem več težav:
- okoli korenine se je pojavila bela snov, ki sem jo odstranila, a se je vrnila po 2-3 dneh
- voda je bila sprva prozorna z mehurčki, nato rjava/zelena in sedaj je bela
- na rastlinah, tleh (manado), okrasku in kamnu se je pojavila rjava obloga
Za zdaj v akvarij nisem dodala rib, saj vem, da moram počakati 3 tedne zaradi cikla dušika, vendar me skrbijo vse te težave. Prosim, svetujte mi, kako jih rešiti.
- okoli korenine se je pojavila bela snov, ki sem jo odstranila, a se je vrnila po 2-3 dneh
- voda je bila sprva prozorna z mehurčki, nato rjava/zelena in sedaj je bela
- na rastlinah, tleh (manado), okrasku in kamnu se je pojavila rjava obloga
Za zdaj v akvarij nisem dodala rib, saj vem, da moram počakati 3 tedne zaradi cikla dušika, vendar me skrbijo vse te težave. Prosim, svetujte mi, kako jih rešiti.
470 sporočila
michel
Pozdravljeni, nič resnega, počakati morate na konec cikla nitratov. Po tretjem tednu začnite meriti nitrite in nitrate, da vidite vrhunec.Michel
6 sporočila
noemie
Pozdravljeni,
Hvala za vaš odgovor, razumel sem, da se mi ni potrebno skrbeti in moram počakati. Vendar bi rad vedel, ali more biti rjava usedlina na tleh (manado) in na listih škodljiva? Usedlina na rastlinah je zelo velika in zdi se mi, da rastline umirajo... In rad bi vedel, kako jo lahko odstranimo?
Hvala za vaš odgovor, razumel sem, da se mi ni potrebno skrbeti in moram počakati. Vendar bi rad vedel, ali more biti rjava usedlina na tleh (manado) in na listih škodljiva? Usedlina na rastlinah je zelo velika in zdi se mi, da rastline umirajo... In rad bi vedel, kako jo lahko odstranimo?
470 sporočila
michel
Imel sem isti problem s koreninami, usedlina ni škodljiva in je izginila sama od sebe pred koncem cikla dušikovih spojin. 6 ur se mi zdi premalo za razsvetljavo, osebno uporabljam 8 ur, glede na razraščanje valisnerij in kriptokorin je to dobro. Znižal bi temperaturo na 26. Veliko rastlin ne mara pretoplo. Med prvem mesecem zagona akvarija se ne sme ničesar početi. Michel
6 sporočila
noemie
V redu, najlepša hvala, znižal sem temperaturo in povečal bom čas osvetlitve. Prav, potem bom počakal tri tedne, da se vse stabilizira, in videl bom konec teh treh tednov.