Vprašanja, razprave o izdelkih Stérilizator UV EHEIM reeflexUV
61 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
2 sporočila
josé manuel
Pozdravljeni, koliko časa mora biti ta svetilka dnevno prižgana? Ali jo je treba pustiti vključeno samo nekaj časa ali naj bo stalno vključena? Hvala vam.
1 sporočila
cindy
Pozdravljeni, imam črpalko jbl 702e in priporočeno mi je bilo, da kupim sterilizator eheim350 za akvarij 159L. Lahko mi poveste več o tem in kako se to namesti s črpalko? Ne razumem celotnega sistema. Res je, moj vrh je ves zelen in skoznega ne vidim nič. Hvala za vaše odgovore.
470 sporočila
michel
Ne, smer vožnje ne igra vloge. Uporabljati zmerno. Michel
1 sporočila
philippe
Pozdravljeni, ali je smer pretoka pomemben? Vstop vode od zgoraj mi je priročnejši. Hvala vnaprej.
3 sporočila
christophe
Pozdravljeni, ali se ta filter namesti pred vhod vodo v črpalko ali na izhodu vode iz črpalke? Ali je za 330 l reflex 500 načeloma dober? Hvala
470 sporočila
michel
Pozdravljeni, na izhodu iz filtra to preprečuje zamašitev sterilizatorja. Michel
3 sporočila
christophe
Hvala, Michel, to sem si mislil.
2 sporočila
patrice
Pozdravljeni, imam filter Eheim Pro 3 600 s pretokom 1250 litrov na uro, kateri UV sterilizator mi priporočate? Lep pozdrav.
1 sporočila
carol
Pozdravljeni, imam zunanjo črpalko jbl za akvarij s 320l, kakšen UV filter potrebujem?
5 sporočila
maxime
Pozdravljeni, Imam akvarij s prostornino 200L s črpalko JBL CristalProfi e902 za akvarije od 90 do 300 litrov z zmogljivostjo 900 l/h. Vidim, da je EHEIM UV filter 350 primeren za moj akvarij, saj ima prostornino med 80 in 350 litri, vendar pa je navedeno, da je "priporočljiv pretok črpalke do 400 L/H", kar je nad tem, kar proizvede moja črpalka, ki pa je vseeno primerna za moj akvarij. Je to pravi filter, ki ga moram izbrati glede na moje specifikacije? Ali bo UV sistem deloval pravilno? Hvala še enkrat za vašo pomoč. Lep pozdrav, Maxime
1 sporočila
gerard
Pozdravljeni Preden nadaljujete, preverite premer izhoda črpalke JBL... (eheim 350 je 12/16, eheim 500 je 16/22) Pri tej opremi je prostornina rezervoarja manj pomembna kot pretok črpalke. Model UV 350 ni primeren za tako visok pretok črpalke, saj voda prehitro prehaja pod UV svetilko, kar bi zmanjšalo njeno učinkovitost. Reeflex UV Eheim 500 je bolj primeren. Lep pozdrav.
5 sporočila
maxime
Pozdravljeni, hvala za to povratno informacijo... Torej sem v slepi ulici... Ker je črpalka z napeljavo 12/16 in zato ni združljiva z reeflex UV Eheim 500. Zato ne vem, kateri reeflex UV Eheim je združljiv v mojem primeru. Lep pozdrav, Maxime OURADOU
4 sporočila
mireille
Pozdravljeni, imam 360 litrski zelo zasajen akvarij, za katerega uporabljam 2 filtra JBL. Enega e1502 in en e902. Imel sem težavo z zeleno vodo, čisto kot grahova juha. Kupil sem UV filter Eheim Reeflex UV 500. Ker nisem imel adapterja za povečanje premera moje odtočne cevi, sem ga namestil na moj filter e1502. Zelena voda je izginila v 4 dneh (kristalno čista voda).
Odtlej, ko sem imel še en začetek težave z zeleno vodo, sem namestil svoj UV filter na svoj JBL 902, z dvema Eheim adapterjema, da prilagodim svojo odtočno cev 12/16 na cev 16/22 (UV filter 500 se prilagodi na 16/22), brez puščanja.
Da bi uničil bakterije, nekateri pravijo, da je moč morda malo šibka... Eheim v takem primeru priporoča pretok 400l/h za UV filter 500. Glede na to, da z filtrirnimi masami zunanji filter izgubi približno 30% pretoka, imam približno 600 litrov/uro s e902. Torej bi, med zdravljenjem, ali zmanjšal hitrost svojega filtra, ali pa bi namestil svoj filter na majhno črpalko z nizkim pretokom...
Druga rešitev bi bila, vzeti model zgoraj, vendar je dražji...
Odtlej, ko sem imel še en začetek težave z zeleno vodo, sem namestil svoj UV filter na svoj JBL 902, z dvema Eheim adapterjema, da prilagodim svojo odtočno cev 12/16 na cev 16/22 (UV filter 500 se prilagodi na 16/22), brez puščanja.
Da bi uničil bakterije, nekateri pravijo, da je moč morda malo šibka... Eheim v takem primeru priporoča pretok 400l/h za UV filter 500. Glede na to, da z filtrirnimi masami zunanji filter izgubi približno 30% pretoka, imam približno 600 litrov/uro s e902. Torej bi, med zdravljenjem, ali zmanjšal hitrost svojega filtra, ali pa bi namestil svoj filter na majhno črpalko z nizkim pretokom...
Druga rešitev bi bila, vzeti model zgoraj, vendar je dražji...
470 sporočila
michel
Pozdravljeni, glede na ceno sterilizatorjev Eheim in dejstvo, da jih ni treba uporabljati redno, sem se odločil za notranji filter Sunsun UV cup 809, ki je veliko cenejši in zelo učinkovit. Uporabljam ga ob uvedbi novih rib 24 ur pred tem in 72 ur po tem.Michel
5 sporočila
maxime
Hvala za vaš odziv. Ali mi lahko zaupate, katere adapterje ste uporabili za prehod iz izhoda črpalke s premerom 12/16 na 16/22? Hvala vnaprej.
470 sporočila
michel
prednost Sunsun brez priključkov, ki bi omejevali pretok filtra, brez tveganja za puščanje, enostavno za namestitev. In veliko cenejši ter zanesljiv. Michel
4 sporočila
mireille
EHEIM Manšon za zmanjšanje premera Ø16/22mm na Ø12/16mm. REF 4004980
Želel sem dodati fotografijo, vendar mi ni uspelo.
Želel sem dodati fotografijo, vendar mi ni uspelo.
4 sporočila
mireille
Samo majhna pojasnitev, res je treba UV filter ustaviti, ko je želeni rezultat dosežen. Ne smemo ga pustiti delovati neprekinjeno. Tvegali bi oslabitev živega bitja z zmanjšanjem njegovih imunskih obramb. Priporočljivo je, da ga, če je mogoče, namestite navpično, da se izognete zamašitvi. Čeprav lahko zelo dobro deluje tudi v vodoravnem položaju. Če imate težave z zeleno vodo, premislite o povečanju moči vašega filtra. JBL e902 za 200 litrov je morda malo premalo. To je razlog, zakaj sem osebno dodal še en filter e902 k mojemu 1502. In še posebej, iz izkušenj, če tega še niste storili, vam svetujem, da dodate filtrirne medije sintomec (1 liter) namesto pene v eni od košar (na drugi stopnji od spodaj, za filtrirnimi kroglicami, ki so priložene).
5 sporočila
maxime
Hvala za vsa ta natančna pojasnila. Najverjetneje se bom odločil za zamenjavo moje črpalke in vgradnjo močnejše (E1502), ki bo primerna tudi, če se odločim za dodajanje UV sterilizatorja reeflex UV 500, glede na moč in premer cevi.
4 sporočila
mireille
Ne vem, kako stara je vaša črpalka, vendar če deluje dobro, je najbolje, da jo obdržite in dodate še drugo črpalko. Več prednosti: Če ena črpalka odpove ali pušča, druga črpalka prepreči katastrofo in zamenjati je potrebno samo pokvarjeno črpalko, torej je to manj stroškovno. Mešanje je boljše. Izpustno cev lahko postavite blizu sesalnih cevi in eno izpustno cev na nasprotnem kotu. Seveda morate ohraniti isto smer mešanja. UV filter je bolje namestiti na manj močno črpalko, sicer bo hitrost pretoka vode previsoka in UV filter neučinkovit. Če kupite filter e702, na primer, morate namestiti UV filter na to črpalko z adapterjem, UV filter bo bolj učinkovit kot na e902. Premer vhodnih in izhodnih cevi (UV filtra) 16/22 omogoča, ker je večji, da je moč vodnega toka manjša, kar poveča učinkovitost UV filtra. Manjši kot je premer, večja je moč curka, kar je v tem primeru treba izogibati (zato po mojem mnenju potrebujemo velik premer na mestu, kjer voda teče skozi UV filter. No, ne vem, če so moje razlage zelo jasne...
5 sporočila
maxime
Ja, to je zelo jasno. Hvala še enkrat za vaše nasvete.
2 sporočila
françoise
Imam 66l akvarij znamke raskoll in moja voda je nenehno zelena. Ali je ta izdelek tisto, kar potrebujem?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, proti zelenim algam je mogoče uporabiti več rešitev: obdelava vode s primernim izdelkom, ki ga neposredno razredčite v akvariju, ali dodajanje UV sterilizatorja. Pred tem zagotovite, da je vaš filtracijski sistem ustrezen in pravilno deluje. Tukaj je nekaj povezav do zdravljenj proti algam. https://www.zoomalia.com/animalerie/easy-life-algexit-anti-algues-vertes-p-34778.html https://www.zoomalia.com/animalerie/jbl-algol-anti-algues-p-1843.html https://www.zoomalia.com/animalerie/tetra-algumin-lutte-douce-contre-les-algues-p-5283.html Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,
Za boj proti zelenim algam je na voljo več rešitev: obdelava vode s primernim izdelkom, ki se direktno razredči v akvariju, ali dodajanje UV sterilizatorja. Pred tem se prepričajte, da je vaš filtracijski sistem primeren in pravilno deluje. Tukaj je nekaj povezav do tretmajev proti algam.
https://www.zoomalia.com/animalerie/easy-life-algexit-anti-algues-vertes-p-34778.html
https://www.zoomalia.com/animalerie/jbl-algol-anti-algues-p-1843.html
https://www.zoomalia.com/animalerie/tetra-algumin-lutte-douce-contre-les-algues-p-5283.html
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Za boj proti zelenim algam je na voljo več rešitev: obdelava vode s primernim izdelkom, ki se direktno razredči v akvariju, ali dodajanje UV sterilizatorja. Pred tem se prepričajte, da je vaš filtracijski sistem primeren in pravilno deluje. Tukaj je nekaj povezav do tretmajev proti algam.
https://www.zoomalia.com/animalerie/easy-life-algexit-anti-algues-vertes-p-34778.html
https://www.zoomalia.com/animalerie/jbl-algol-anti-algues-p-1843.html
https://www.zoomalia.com/animalerie/tetra-algumin-lutte-douce-contre-les-algues-p-5283.html
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
2 sporočila
loic
Pozdravljeni. Pravkar sem kupil sterilizator Eheim 800 na vaši spletni strani in sem zelo zadovoljen. Ali mi lahko poveste, ali ga moram namestiti vertikalno ali horizontalno. Lep pozdrav
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, lahko ga postavite, kot želite: horizontalno ali vertikalno. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
2 sporočila
loic
Pozdravljeni. Ali lahko namestimo sterilizator 800 na črpalko 2080 z dvema sesalnima izhodoma?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, izbira sterilizatorja bo odvisna od prostornine vašega akvarija.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
céline
Pozdravljeni, Imam akvarij s 160 litri uporabnega prostora in zunanjo črpalko s pretokom 1300 l/h. Zanima me, kakšno moč naj izberem za sterilizator eheim. Hvala.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, izbrati morate sterilizator, ki ustreza prostornini vašega akvarija, torej REEFLEX UV EHEIM 350. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
alexandre
Pozdravljeni, pred kratkim sem pri vas kupil sterilizator reeflex 800, vendar indikatorska lučka ne sveti. Kaj naj storim? Kako lahko nujno rešim ta problem? Hvala vam.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,
Da bi našli hitro rešitev za vaš problem, vas vabimo, da neposredno stopite v stik z našim servisom po prodaji preko sledenja naročila v vašem računu Zoomalia.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Da bi našli hitro rešitev za vaš problem, vas vabimo, da neposredno stopite v stik z našim servisom po prodaji preko sledenja naročila v vašem računu Zoomalia.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
christian
dober večer, ali lahko namestimo sterilizator eheim na filter eheim 2076 in če ja, kateri za akvarij 240 l hvala
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Sterilizator REEFLEX UV EHEIM 350 bo ustrezal za vaš akvarij. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
rene
kako dolgo je zagotovljena garancija za UV sterilizator Reflex UV 800
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, ta izdelek ima 3-letno garancijo. Lep pozdrav, ekipa Zoomalia
2 sporočila
yannick
Pozdravljeni,
Prebral sem, da ta sterilizator uničuje mikroalge in druge bakterije, vendar me zanima, kaj se zgodi z "koristnimi" bakterijami, ki jih vnašamo v akvarij? Pred odločitvijo bi rad izvedel več, kljub dobrim mnenjem.
Lep pozdrav,
Yannick
Prebral sem, da ta sterilizator uničuje mikroalge in druge bakterije, vendar me zanima, kaj se zgodi z "koristnimi" bakterijami, ki jih vnašamo v akvarij? Pred odločitvijo bi rad izvedel več, kljub dobrim mnenjem.
Lep pozdrav,
Yannick
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Sterilizator je zasnovan za uničevanje izključno alg, "dobrim" bakterijam ne grozi nevarnost. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
frédéric
Pozdravljeni,
Pravkar sem namestil Eheim uv 350, moja voda ni bila motna, namestil sem ga za boj proti črnim pincetnim algam, vendar je moja voda postala belkasta.
Ali je to normalno ali ne?
Hvala
Pravkar sem namestil Eheim uv 350, moja voda ni bila motna, namestil sem ga za boj proti črnim pincetnim algam, vendar je moja voda postala belkasta.
Ali je to normalno ali ne?
Hvala
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, pri vašem problemu je treba upoštevati veliko parametrov in ni mogoče podati natančnega odgovora. Mlečna voda razkriva vrhunec nitritov, s katerimi se je nujno spopasti. Ta vrhunec lahko pojasnimo z nedavno menjavo vode ali odsotnostjo bakterij. Nepravilna uporaba UV sterilizatorja lahko služi kot vzrok: če je priključen predolgo, uničuje tako alge kot bakterije.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
helene
Pozdravljeni, imam 60l akvarij z majhnim notranjim filtrom. Kateri UV sterilizator naj izberem, ki zavzame najmanj prostora, in kakšen naj bo pretok filtracije. Lep pozdrav
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,
UV sterilizator Eheim reeflex UV 350 (najmanjši model od Eheima) je namenjen za akvarije od 80 do 350 litrov. Pozor, če ga uporabljate v manjšem volumnu (tukaj 60 litrov), je lahko tvegano, ker bo skoraj preveč učinkovit in lahko uniči (poleg alg in slabih bakterij) tudi dobre bakterije, kar ne bo nujno izboljšalo ravnovesja v akvariju. Zato vam odsvetujemo, da ga uporabljate za vaš akvarij.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
UV sterilizator Eheim reeflex UV 350 (najmanjši model od Eheima) je namenjen za akvarije od 80 do 350 litrov. Pozor, če ga uporabljate v manjšem volumnu (tukaj 60 litrov), je lahko tvegano, ker bo skoraj preveč učinkovit in lahko uniči (poleg alg in slabih bakterij) tudi dobre bakterije, kar ne bo nujno izboljšalo ravnovesja v akvariju. Zato vam odsvetujemo, da ga uporabljate za vaš akvarij.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
jonathan
Pozdravljeni, glede zunanjega sterilizatorja EHEIM REEFLEX, imam filter eheim pro 3 2075 1250 l/h, ali napravim napako, če vzamem reeflex 800? Ne želim, da bi pretok modela 500 upočasnil moj filter, ali bo model 800 vseeno deloval?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Obe UV naprave se lahko prilagodita (500 in 800). V vsakem primeru so ti UV filtri narejeni tako, da ne upočasnjujejo pretoka vode (nobene izgube moči, saj voda ni preusmerjena zaradi njihove posebne konstrukcije). Premer cevi je v obeh primerih enak (16/22mm). Razlika ni v tipu filtra, ampak v prostornini akvarija: od 300 do 500L za reeflex 500 in od 400 do 800L za reeflex 800 (800 bo malce premočan za akvarije manjše od 500L).
Lep pozdrav,
Christelle iz Zoomalia
Lep pozdrav,
Christelle iz Zoomalia
1 sporočila
joel
Pozdravljeni, ali lahko priključite sterilizator REEFLEX UV na profesionalni filter 3 2073 in kako se to priključi? Hvala za vaš odgovor.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, da, na filter 2073 je mogoče priključiti UV reeflex (vendar pozor, ne na 2074-2076-2078 ali 2178). Izbrati boste morali UV reeflex 500, saj ima ustrezen premer cevi (16/22) in moč, ki najbolje ustreza pretoku filtra. UV 350 je naprodaj s cevjo 12/16 in UV 800 je malo premočan. Torej ga morate uporabiti tako, da ga povežete po sesalni cevi in vhodu v pipo filtra tako, da ga priključite na isto prožno cev s premerom 16/22 mm.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
2 sporočila
mickael
Pozdravljeni, z UV 350 in Ecco Pro 300, ali moram upočasniti zunanji filter, ki deluje s pretokom 750 litrov na uro, in koliko časa naj UV deluje za morski akvarij s prostornino 175 litrov?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Težko je dati natančen odgovor glede vaše zahteve. Ni nujnih ukrepov. Da, lahko upočasnimo filter, kar izboljša učinek UV-ja, vendar zmanjša učinek filtra. Torej lahko prav tako ne upočasnimo pretoka filtra. Enako velja za trajanje uporabe: delovanje UV-ja 24 ur na dan uniči vse škodljive stvari (zelene alge-bakterije ...), torej je koristno in bolj učinkovito na učinek UV-ja, vendar "prižge" tudi vse dobre bakterije v akvariju (pomembno v morski vodi). Zato je treba izbirati glede na potrebe in pričakovane rezultate.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
2 sporočila
mickael
Ali je UV refleks 350 združljiv z zunanjim filtrom Eheim Eco Pro 300?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, pozdravljeni, da, brez težav lahko uporabljate UV reflektor 350 z zunanji filter ecco pro 300, saj ne vsebuje elektronike. Vendar pa ne smete uporabljati UV svetlobe na zunanjih filtrih z elektroniko, saj bo to povzročilo napake (kot je pri profesionalnih modelih 3e 2074-2076 ali 2078). Edina majhna težava je, da lahko UV svetloba rahlo upočasni pretok sistema filtracije, drugače pa bo zelo učinkovita.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
zoran
Pozdravljeni, imam 200-litrski akvarij z zunanjim filtrom EHEIM 2224 - 700 l/h in rad bi dodal UV-obdelavo za sterilizacijo vode in za zdravljenje alg ob njihovem pojavu. Ali bi bil reeflex UV 350 dovolj močan zame in ali ga lahko priključim neposredno na krogotok moje črpalke ter koliko časa na dan, ali stalno? Hvala.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Da, 350 bo zadostoval, potrebno ga bo pustiti delovati 6 ur na dan, najraje po 3 x 2 uri. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
julie
Pozdravljeni, ali ob dostavi priskrbite potrebne fleksibilne cevi z napravo? Če ne, kakšno velikost cevi moram predvideti? Hvala vam, lep pozdrav,
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, cevka ni priložena, saj jo je potrebno priključiti na filter ali obtok črpalke. Gre za cev 12/16 za reeflex 350 in 16/22 za oba druga modela.
Lep pozdrav,
Sandy iz Zoomalia
Lep pozdrav,
Sandy iz Zoomalia
1 sporočila
robert
Pozdravljeni,Razmišljam o nakupu sterilizatorja ReflexUV 800. Moj akvarij vsebuje 500l, filtracijo zagotavlja zunanji filter Eheim 2078 s pretokom 1850l/h. Ali bo pretok črpalke zmanjšal učinkovitost sterilizatorja? Če pretok predstavlja težavo, ali mi lahko pridobitev USB vmesnika za filter Eheim omogoči programiranje zmanjšanja pretoka za določen čas? Drugače, kakšna so priporočila za čas uporabe, da ne oslabim obrambnih mehanizmov rib? Hvala
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Pretok mora biti med 600 in 1200 L/H. Idealno je uporabiti bipass (ki ga je treba izdelati samostojno), da regulirate pretok brez izgube učinkovitosti filtracije. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
mickael
Pozdravljeni, imam akvarij s prostornino 65 litrov, v katerem živijo 4 japonske zlate ribice. Zanima me, ali bi bil ta izdelek učinkovit za moj akvarij, da bi imel manj vzdrževanja. Prav tako pripravljam akvarij s prostornino 180 litrov. Ali bi bil ta izdelek učinkovit tudi za ta akvarij? Hvala za vse možne nasvete.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,
uporabite JBL NitratEx, ki ga vstavite v filter, ne hranite preveč.
Lep pozdrav,
Madeline iz Zoomalia
uporabite JBL NitratEx, ki ga vstavite v filter, ne hranite preveč.
Lep pozdrav,
Madeline iz Zoomalia
1 sporočila
loc
Pozdravljeni,
Imam rezervoar s 280 litri in črpalko enheim pro 3 2080 (1200 l/uro), kateri model sterilizatorja bi potreboval? (Reflex UN 500 ali 800) Hvala vam in velika pohvala vaši ekipi.
Imam rezervoar s 280 litri in črpalko enheim pro 3 2080 (1200 l/uro), kateri model sterilizatorja bi potreboval? (Reflex UN 500 ali 800) Hvala vam in velika pohvala vaši ekipi.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,
Sterilizator UV EHEIM 500 bi moral biti dovolj za vašo namestitev.
Lep pozdrav,
Sandy iz Zoomalia
Sterilizator UV EHEIM 500 bi moral biti dovolj za vašo namestitev.
Lep pozdrav,
Sandy iz Zoomalia
2 sporočila
sebastien
Pozdravljeni, imam 300L akvarij opremljen z zunanjo filtrirno napravo CristalProfi E1501 Greenline in želel bi dodati UV tretma za sterilizacijo vode, preden vnesem nove ribe, in za zdravljenje alg ob njihovem pojavu. Ali bi bil ReeflexUV 350 dovolj močan za to in ali ga lahko priključim na sistem moje črpalke ali potrebujem dodatno majhno črpalko? Hvala.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,
Vaš sistem bi moral zadostovati za reeflex 350.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Vaš sistem bi moral zadostovati za reeflex 350.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia