Forum za akvaristiko

SOS Bolezen guppy rib

1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Tracy
2 sporočila
tracy fr
Pozdravljeni,

Ena od mojih samic guppy ima dvignjene luske na hrbtu, začne se pri repu in gre malo tudi pod trebuhom. Toda ni napihnjena, dejansko je izjemno suha!!! Res ni videti lepa in opazila sem, da ne plava tako hitro kot običajno... Ampak še vedno dobro je, čeprav je trebuh tako votel, ker je tako suha. Dvakrat na teden jim dam kosmiče in enkrat na teden ličinke komarjev. Dajem tudi zelenjavo za ancistruse, ki jo guppyji prav tako rad grickajo... Druge samice guppy redno rojevajo in so resnično zdrave (nekoliko debele). Moj akvarij je 100 litrov in v njem je 2 ancistrusov, 2 samčka guppy in 4 samice guppy. Kemičnih vrednosti nimam. Ampak menjam vodo vsak teden in čistim filter vsake 3 tedne. Grelnik je vklopljen in ob vsakem testiranju so vrednosti moje vode izjemno dobre! Vsi drugi so zelo dobri. Opazila sem, da se njene luske malo poslabšajo, a zelo malo in sedaj se to poslabšuje. Je ena zadnjih, ki je prišla skupaj z enim od obeh samčkov guppy. Prihajajo iz velike verige trgovin za živali. To ne velja za ostale ribe v akvariju. Razmišljam o evtanaziji, da ne bi tvegala zdravja drugih rib. Prosila bi za mnenja, prosim.
Tracy
2 sporočila
tracy fr
Dno je prekrito s peskom iz Loire. In tam je tudi pravi leseni panj ter naravne rastline. Ne razumem

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo