Forum za akvaristiko

Črpalka za akvarijske želve

8 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
EVELYNE
2 sporočila
evelyne fr

Pozdravljeni,

Nimam zelo velikega akvarija, 1 m. Vendar imam vodno želvo, zato moram zamenjati črpalko, izbral sem Newjet NJ1200, kaj menite?

Trenutno imam dve črpalki za filtracijo odpadkov, vendar sta na koncu svoje življenjske dobe. Bo izbrana zadostna? Moram namestiti dve? Akvarij ni poln, vendar je moja želva odrasla.. Hvala.

franck
233 sporočila
franck fr

živjo

o želvah ne vem popolnoma ničesar, ampak zakaj ne bi uporabil zunanjega filtra za akvarij

Filter Eheim Classic 2211

kar bi ti omogočilo zelo dobro filtriranje vode, poleg tega pa bi lahko ustvaril tudi vodni slap za svojo želvo

Sandra
35 sporočila
sandra fr

pozdravljeni,

Franck ti je dal zelo dober nasvet, zunanja črpalka ima prednosti: lažje in hitrejše čiščenje brez da bi dali roke v akvarij, poleg tega pa želva pridobi več prostora v svoji posodi!

ampak, ker je en ampak: treba je najti črpalko, ki vleče vodo z dna tvoje posode (ker ni popolnoma napolnjena), po mojem mnenju bo potreben majhen dodatek cevi (prodaja se v trgovinah za živali, pri čemer pazite, da tudi rešetka ustreza dodatku (da se gospodična želva ne poškoduje);

Za zmogljivost izberite filtracijo, ki filtrira 4-krat prostornino celotne posode na uro.

filter eheim ( franck) zelo dober, ampak rezervni deli niso lahko dostopni (rotor), drugače rena, vendar dražji in zamenjava filtracije prav tako dražja, ampak rezervni deli bolje sledijo (vsaj v moji regiji)

če je potrebna pomoč, smo tu, se vidimo

franck
233 sporočila
franck fr

drage Sandra in Evelyne

vsi rezervni deli za zunanje filtre znamke Eheim so zlahka dostopni in še posebej na tej strani ter veliko cenejši, kot če jih naročiš v trgovini za male živali.

Mislim, da je namestitev zunanjega filtra, kot za akvarij, edina stvar, ki jo je treba narediti z sesalno cevjo, opremljeno z mrežico, in iztočno cevjo z majhnimi luknjami vzdolž, da se tvori slap

EVELYNE
2 sporočila
evelyne fr

Pozdravljeni, mislim, da sem imel težavo pri urejanju mojega sporočila, zato začenjam znova v upanju, da se ne bo pojavilo trikrat :-)

Zunanje črpalke ne morem postaviti, saj ni dovolj prostora, črpalka mora biti precej nižje od akvarija, iztok pa precej višje... tudi razmišljam, da bi bilo veliko bolj hrupno, in želva je v pritličju, kjer je tudi spalnica... že zdaj jo slišimo, ko se veseli... haha. Franck, tudi če se ne razumeš na to, zagotovo veš, da so črpalke iste kot pri ribah, razen, in zato sem postavil dve, da morajo biti bolj učinkovite, ker so odpadki precej večji. Hvala tudi tebi, Sandra. Moram načrtovati zamenjavo mojih dveh črpalk, zato moram vedeti, kateri model izbrati in kakšno "moč"... trenutno sem zamenjal sintetične pene in zdi se, da delujejo pravilno, vendar vem, da jih bom moral kmalu zamenjati... Prosimo za nasvete.

franck
233 sporočila
franck fr

re

Filter Eheim Classic 2211 je zelo majhna in zelo tiha črpalka, zagotavljam ti, da ne zavzame veliko prostora

Sandra
35 sporočila
sandra fr

v redu s Franckom.

ampak zapiši si nekaj o tvoji prejšnji rešitvi: uporaba več filtrov ustvari več tokov v akvariju in lahko utrudi tvojo želvo, če nima mesta za počitek (brez vodnega toka), kjer bi se lahko lenarila brez boja proti toku, ki ji gre na živce.

obvesti nas o izbranem filtru, notranjem, zunanjem...

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer,

Eheim Classic filtri so tihi in celo 2213 s svojimi odzračevalnimi ali nastavitvenimi ventili bo primeren (večji kot 2211).

Akvarijsko.

Cyril
1 sporočila
cyril fr

Najpre moraš izračunati prostornino svojega akvarija: dolžina x širina x višina vode, deljeno s tisoč. Ko imaš to, izbereš črpalko, ki prečrpa količino vode, enako 5- do 6-kratni prostornini tvojega akvarija na uro. To je označeno kot l/h na črpalkah in imaš akvarij kot Nike.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo