Forum za akvaristiko

rezultati za vodo v akvariju slabi

13 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
sylvie
16 sporočila
sylvie fr

pozdravljeni

po namestitvi nove zunanje črpalke je moj akvarij v odličnem stanju, vendar je analiza vode slaba, nobenih od 5 testov ni dobrih. Kaj naj uporabim kot dodatek za stabilizacijo vode? Komaj čakam, da ponovno dodam ribe! Hvala!!!!!!!!!

franck
233 sporočila
franck fr

hej ti

normalno je, da voda še ni v redu, ko ponovno začneš z akvarijem, saj je potrebno ponovno opraviti celoten dušikov cikel, kar traja približno 3 tedne potrpljenja

po tem je seveda mogoče uporabljati KEMIJSKE izdelke, vendar to na začetku ni najboljše.

majhen nasvet:

- če imaš v akvariju naravne rastline, jim daj svetlobo, kot da bi bile ribe že v njem

- vsak tretji dan dodaj čajno žličko hrane (kosmičev) (to prisili bakterije, da se razvijejo v filtru)

- potrpežljivost, tvoj dušikov cikel bo popoln po 3 tednih

sylvie
16 sporočila
sylvie fr

hvala za tvoj odgovor, vendar kaj mi priporočaš glede rib? Med drugim imam rad guppije, moj akvarij pa ima 200l. Če mi lahko obenem poveš še idealno število rib v celoti. S spoštovanjem

franck
233 sporočila
franck fr

živjo

kar zadeva tvoj akvarij, obstaja veliko možnosti za biotop, jaz sem naredil amazonski (večbarvni neonki in corydorasi)

glede gupijev je res, da so lepi, vendar lahko hitro postanejo obremenitev, ker se hitro razmnožujejo in hitro postaneš prenatrpan.

priporočljivo je, da imaš 1 cm ribe na 1 L vode, vse skupaj pa deliš s končno velikostjo ribe: (200 L = 200 cm) / 5, ker gupiji lahko presežejo 5 cm, torej v celoti 40 gupijev, vendar ti svetujem, da nimaš toliko, ker moraš tudi razmisliti o nakupu talnih rib, ki bodo čistile tvoj pesek, kot so corydorasi.

prav tako je pomembno vedeti, da corydorasi živijo v jatah najmanj 6 po vrsti, in tu je dilema, ker obstajajo vse vrste in v vseh cenovnih razredih.

tudi tu moraš spet računati, ker so corydorasi večji od gupijev pri odrasli velikosti

Ali se boš ukvarjal z razmnoževanjem ali ne?

pravzaprav obstaja toliko možnosti, da se izbira prepušča tebi, vendar ti toplo priporočam, da narediš amazonski, saj je najpreprostejši za začetnike in najmanj zahteven.

če želiš veliko barv v svojem akvariju, ti dam majhen predlog in potem lahko sam presodiš.

-10 do 20 modrih neonk (4 cm pri odrasli velikosti)

-10 do 20 oranžnih neonk (4 cm pri odrasli velikosti)

-10 do 20 črnih neonk (4 cm pri odrasli velikosti)

-6 albino corydorasov

če resnično želiš gupije

-5 do 6 samcev

-15 do 20 samic

-6 do 10 corydorasov

če se lotiš gupijev, ker imam z njimi že veliko izkušenj, ti lahko dam veliko nasvetov in trikov.

adijo

sylvie
16 sporočila
sylvie fr

hvala, če imaš fotografije svojega akvarija, me zanima, ti dam svoj e-poštni naslov: [email protected]

se vidimo kmalu

franck
233 sporočila
franck fr

v redu, to bom uredila ta vikend

josimardd
4 sporočila
josimardd fr

Pozdravljeni

Po tem, ko sem v svoj akvarij Lido 125 dodal kamne, so vrednosti nitritov zrasle na rdeče

Kaj naj storim?

franck
233 sporočila
franck fr

živjo

od kdaj imaš akvarij z vodo?

si dobro opral svoje kamne?

poskusi zamenjati 1/3 vode, da vidiš, če se raven nitritov zniža; če se ne zniža, ponovno zamenjaj še 1/3.

če si pravkar napolnil akvarij brez rib, je normalno, da je raven nitritov visoka, ker se oblikuje dušikov cikel, ki lahko traja 3 do 4 tedne

franck
233 sporočila
franck fr

Franck D
108 sporočil

Odg: problem z NO3

le 03/04/2012 ob 06h36

Glavni vzroki za povišane nitrite

- pomembno onesnaževanje, zaradi prekomernega hranjenja

- onesnaževanje zaradi mrtve ribe ali polža , ki niso bili odstranjeni iz akvarija

- obdelava akvarija z dezinfekcijskim sredstvom , ki ubije bakterije, ki razgrajujejo nitrite.

- obsežna menjava vode in čiščenje filtra hkrati, , kar zmanjša število koristnih bakterij.

- prostovoljna ali nenamerna ustavitev filtra, , ki povzroči zaradi pomanjkanja kisika smrt bakterij, ki razgrajujejo nitrite.

Vsebnost nitritov mora biti vedno 0. V teh nesrečnih primerih povečanja je treba hitro ukrepati z zamenjavo vode in dodajanjem živih bakterij (hitrejši učinek). Prav tako je dobro, da se voda maksimalno oksigenira in v kritičnih primerih prestavi ribe v drugo vodo, dokler se vsebnost nitritov ne zniža.

Glavni vzroki za previsoko vsebnost nitratov

Vsebnost nitratov mora ostati pod 15 mg/liter. Nad to vrednostjo postanejo nevarni za ribe. Če je vsebnost nitratov višja od 25 mg, so tukaj nekateri možni vzroki:

- Prekomerno hranjenje

- Preobremenjenost akvarija (nikoli ne preseči 1 cm ribe na liter, to velja le za majhne ribe. Velike ribe, kot so diskusi ali scalari, potrebujejo 50 litrov samo zase)

- Slabo vzdrževanje akvarija: premalo pogoste menjave vode, odmrle listi rastlin ostanejo v akvariju, filter preveč umazan ali v slabem stanju...

- Menjava vode z vodo, bogato z nitrati (redko)

Rastline igrajo vlogo pri uravnavanju vsebnosti nitrata, saj ga porabljajo za svoj razvoj. Zato je pomembno, da so akvariji dobro zasajeni, kadar koli to dopušča akvarijska posoda in gostujoče populacije

To so glavni parametri vode, ki jih je treba poznati v akvaristiki. Obstaja še veliko drugih, kot so fosfati (strupeni), železo (potrebno za rastline).

Pomembno je, da spoštujemo potrebe rib, redno vzdržujemo akvarij in ne postanemo mali kemiki: Ni potrebe po nakupu tako imenovanih »čudežnih« izdelkov, ki naj bi spreminjali parametre (pH, nitrati...). Lahko so nevarni in popolnoma porušijo ravnotežje. Redno testiranje omogoča preverjanje kakovosti vode. Obstajajo testni trakovi ali kapljični testi, na voljo so različne vrste. Kapljični testi, čeprav dražji, so najbolj natančni.

Hitrorastoče rastline, kot je ceratophyllum demersum, so dragoceni zavezniki v boju proti prekomernim nitratom, ki služijo kot gnojilo.

Cladophora
josimardd
4 sporočila
josimardd fr

živjo

hvala za odgovor najverjetneje je problem v kamenju, ki sem ga dal v moj akvarij to so kamni, ki sem jih pobral ob jezeru mogoče je to razlog

ker preden sem dal kamne noter so bile nitrite rumene

rad bi vedel tudi glede rib

ali je to preveč rib za 120l

2 ramirezi

4 gurami

2 tetra gongo

josimardd
4 sporočila
josimardd fr

franck
233 sporočila
franck fr

živijo

kar se tiče števila rib, splošno pravilo je 1CM rib na 1L vode

v tvojem primeru si zelo dobro, tvoje ribe bodo imele dovolj prostora in se bodo lahko celo razmnoževale, če boš dobro skrbel za ta mali svet

josimardd
4 sporočila
josimardd fr

zdravo

rad bi vedel, ali lahko dodam 2 diska in 4 ameriške ciklide v svoj akvarij

120l

franck
233 sporočila
franck fr

živjo

imam občutek, da res ne veš, kakšen biotop narediti za svoj akvarij.

poglej malo naokoli, da najdeš tistega, ki te bo razveselil

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo