Forum za akvaristiko

Razmnoževanje bojevnikov

4 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
nicolas
2 sporočila
nicolas fr
<left>ali mi lahko pomagate, želim si razmnoževati svojega bojevnika, vendar ne vem, kako se tega lotiti.</left><left>če mi kdo lahko pomaga, bi bilo super, hvala vnaprej nico</left>
Jean-Pierre
23 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer, to ni v mojem znanju, vendar obstajajo ljudje, ki se ukvarjajo z razmnoževanjem; kontaktiramo jih lahko preko akvarističnih klubov in zagotovo tudi prek interneta z iskanjem razmnoževanja Betta Splendens (ime bojevnika).

Akvaristično lep pozdrav.

nicolas
2 sporočila
nicolas fr
<left>Hvala kljub temu, najdem nekaj majhnih razlag tukaj in tam, vendar sem vedno odprt za nasvete</left><left>Se vidimo kmalu. (precej dobro se spoznam na razmnoževanje skalarnih rib)</left>
erwan
1 sporočila
erwan fr

Pozdravljeni, Nicolas, upam, da nisem prepozen, saj sem pred nekaj leti izvedel 2-3 razmnoževanja bojevnikov (borcev rib)! Najprej:

1 samec 1 samica, do zdaj logično, že moraš videti, če se razumeta!!! Če se ne umešata; včasih stresno okolje ali selitev, parametri vode, se lahko to sčasoma uredi,

torej akvarij približno 15 litrov, ne več kot 15 cm vode, 10 cm idealne višine vode, postaviti samca samotarja za 2 dni,

nato stimulativna hrana, kot so črvi, komarjeve ličinke, še najboljše živa hrana, (v mojem primeru sem vzel vodo iz mojega ribnika, kjer se mrgoli majhnih živali, prava pojedina za bete)!!! za oba posameznika,

nato je treba samico postaviti v prozorno posodo blizu akvarija, kjer je samec, da jo lahko vidi, vendar neposredno ne moreta biti v stiku, to bo vzburilo samca, ki bo začel graditi gnezdo mehurčkov, lahko mu pomagaš z nekaj plavajočega rastlinja ali majhno ploščo polistirena!

Ko je gnezdo končano, počakaj 2 uri ali več, da se samec odpočije, in nato vnesi samico, paritveni ples se začne, če vse poteka dobro, po približno 4 urah (slediti dejanju včasih zadostuje že 1 ura), odstrani samico in ji omogoči počitek, preveri, če so v mehurčkih jajčeca bet, ne udarjaj po akvariju, ne premikaj vode, to bi lahko uničilo gnezdo mehurčkov, oče zdaj skrbi za jajčeca, zelo majhne spremembe vode kapljati kapljati so potrebne in primerna hrana, in vse bi moralo potekati dobro, ko se mladiči začnejo premikati vodoravno, odstrani očeta, izkušnja ne uspe vedno v prvem poskusu in že sem imel samce, ki so bili preveč agresivni do samice

Veliko sreče verjamem, da je to najlepša reprodukcija rib, ki sem jo videl, bete

Patrick
2 sporočila
patrick fr

Pozdravljeni, oprosti Nicolas, če uporabim tvoje vprašanje za postavitev enega Erwan_B: sem prebivalec Francoske Gvajane in imam približno dvajset Betta samcev in samic, vzreditelj "Mongue" pa mi je svetoval, da za dobrobit mojih samic, naj jih razmnožim, kar mi je uspelo, do vodoravne pozicije plavanja mojih mladic, ki so ena za drugo umrle po nekaj dneh.

Tukaj je moje vprašanje: kakšno prehrano mi priporočaš, da ohranim svoje mladice pri življenju... želel sem pridobiti sistem za razmnoževanje artemij, saj v Gvajani imam dovolj možnosti, da prehranim svoje odrasle ribe z ličinkami komarjev (kar mi ne manjka), ampak za mladice je bolj zapleteno, saj je uvoz živih živali prepovedan.

Moj vzreditelj "Mongue" hrani svoje Bette s pasjimi briketi v okolju, ki je zelo rustično: plastičen bazen, rjava voda in cvetovi lotosa na površini, ampak deluje!!!!

Vnaprej hvala, če mi lahko odgovoriš ali katera koli druga oseba, ki je navdušena nad borbenimi ribicami.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo