Forum za akvaristiko

prvi akvarij

14 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
bernard
8 sporočila
bernard fr

Svoj zasajeni akvarij sem zagnal pred enim mesecem, svoje prve ribe pa sem dodal pred osmimi dnevi. Rad bi vedel, kdaj naj bi zamenjal del vode in koliko te količine. Hvala vnaprej.

franck
233 sporočila
franck fr

živijo in dobrodošel v svet akvaristike

svetujem ti, da na začetku menjaš približno 1/3 tvojega akvarija vsakih 15 dni, nato pa lahko preideš na 1/2 vsak mesec

no, jaz to počnem tako

Arnaud
7 sporočila
arnaud fr

Pozdravljeni,

Tudi jaz šele začenjam in ker je trdota moje pipe zelo visoka, sem zamenjal 1/3 vode z osmozirano vodo: Odličen rezultat.

Franc, berem tvoje nasvete in jih upoštevam...!!

Se kmalu vidimo

Arnaud

franck
233 sporočila
franck fr

živjo arnaud

hvala, lepo je videti, da nekateri sledijo mojim nasvetom

vem, da nimam vsevednosti na področju akvaristike, vendar imam že 10 let osebnih izkušenj in moj oče več kot 40 let.

če potrebuješ nasvet glede svojih rastlin in rib, ne obotavljaj se pisati, odgovoril bom v okviru svojega znanja

Arnaud
7 sporočila
arnaud fr

Živjo Franck,

Hvala za tvoj odgovor. Včeraj zjutraj sem imel prijetno presenečenje ...... mladice gupijev .... preselil sem jih v mrežasti inkubator in jim dajem tetra min babby...! (našel sem jih le 6, ampak sinoči se je rodila sedma..!!)

Poskusil bom dodati fotografijo rezultata..!!

Se vidimo kmalu in nadaljevanje v naslednji številki...!haha

franck
233 sporočila
franck fr

živjo arnaud

čestitke za tvoje številne rojstva, ne pozabi na obvestila in prijavo na občini

šala na stran, svetujem ti, da daš mladice v plastični inkubator, ker če imaš ribe, ki čistijo dno, bodo posesale tvoje male tako, da jih bodo prilepile ob mrežo, in jih lahko hitro izgubiš.

svet je krut

za fotografije, tukaj je moj elektronski naslov [email protected], pošlji fotografije v priponkah, tako je zame lažje

hvala vnaprej

ps: očetovski dopust ni odobren za več rojstev naenkrat

Herve
20 sporočila
herve fr

Pozdravljeni,

za vodo že eno leto uporabljam deževnico, ki jo pustim stati en teden in jo uporabljam brez dodatkov, težav nisem opazil.

Moji testi vode so dobri, samo poskrbel sem, da je celoten sistem za zbiranje narejen iz PVC-ja in ne iz cinka.

Čestitke za rojstva, vedno je lepo videti, da se ribe dobro počutijo in se zato razmnožujejo.

Lep pozdrav

Arnaud
7 sporočila
arnaud fr

Hvala Hervé za vaše čestitke.

Da, razmišljal sem o deževnici, vendar zaenkrat želim učiti z uporabo klasičnih metod. Čez nekaj časa razmišljam o večjem akvariju, ker je 50 l ravno dovolj, vendar vseeno daje idejo o tem, kaj je treba storiti ali ne.

Se vidimo kmalu

S spoštovanjem

Arnaud

franck
233 sporočila
franck fr

Pozdravljen Hervé

spadaš med privilegirane, ki imajo na voljo deževnico

jaz živim v bloku, tako da ni mogoče, in ker je mesto, v katerem živim, zelo onesnaženo, nisem prepričan, da je deževnica dobra, medtem ko je voda iz pipe popolnoma ustrezna.

kakšne ribe imaš?

jaz imam amazonske, le neonke v 3 različnih barvah in corydorase

imam 240L akvarij s skupno 50 neonkami in 12 corydorasi

Herve
20 sporočila
herve fr

Pozdravljeni,

Imam 600 l akvarij z:

4 modrimi guramiji (dva samca in dve samici)

3 zlatimi guramiji (en samec in dve samici)

30 modrimi neonkami (dodajo malo barve in animacije)

1 diskusom (moja hči me je prepričala, da ga dobim, obožuje ga)

6 rumenimi kolisami (2 samca in 4 samice)

6 rdečimi kolisami (2 samca in 4 samice)

Okrog desetimi kozicami, nikoli se ne spomnim imena, so koristne za rastline in dno ter so prav tako lepe.

2 polžema za moje steklo, bolj za izgled kot za uporabnost, vseeno jih moram občasno očistiti.

franck
233 sporočila
franck fr

dan ko si bom lahko privoščil 600L ali večji akvarij, bom naredil nekaj norega z njim. Imam že vse načrte, narisane za zasaditev rastlin, postavitev deblov in kamnov, zdaj moram samo še najti denar in predvsem prostor.

vendar bom vedno ostal pri amazonskem stilu, ker se mi zdi preprosto prečudovit

Herve
20 sporočila
herve fr

Kupila sem ga na spletni strani za osebno prodajo, popolnoma opremljenega z dekorjem in pohištvom, resnično vse za 300€.

Sreča zame, poglej, občasno se pojavijo odlične priložnosti.

franck
233 sporočila
franck fr

Pogosto obiščem Le Bon Coin, vendar v mojem okrožju niso posebej navdušeni nad akvarijem, ali pa so to zelo majhni, maksimalno 100 litrov.

Arnaud
7 sporočila
arnaud fr

Pozdrav vsem,

Oh joj, prijatelji...!! Sem ljubosumen s svojim akvarijem 50l...!!! lol

Franc, hvala za tvoj mail, prebral sem ga z velikim zanimanjem in imaš prav glede količine rib...! vendar so že tukaj in z vso marljivostjo vse nadzorujem..!!

O razmišljam o akvariju 180 l in čakam, da se mi sredstva povečajo...!!

Hervé, impresioniran sem z tvojim akvarijem. Ali lahko dodaš nekaj slik, da bi si lahko predstavljali, kaj to predstavlja? Hvala vnaprej

Lep pozdrav vsem

Arnaud

franck
233 sporočila
franck fr

arnaud

hvala, lepo je videti, da ne govorim v prazno, da je vsaj ena oseba, ki me posluša

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo