Forum za akvaristiko

prolongirano izpadanje električne energije?

3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
bernard
8 sporočila
bernard fr

kaj storiti, če se to zgodi

franck
233 sporočila
franck fr

moliti za svoje ribe je vse odvisno od tega, kako dolgo to traja, če je to 1 ali 2 uri, ni nič hudega, če je to en dan ali več, če te ni doma, lahko pride do neprijetnih presenečenj, ko se vrneš, če si pa doma, lahko vedno uporabiš svoje zračne črpalke z akumulatorsko zračno črpalko (takšne najdeš v Decathlonu ali v ribiški trgovini), jaz imam dve, seveda sta prvotno za ribolov, ker sem ribič, ampak vem, da če se to zgodi, bodo vsaj moje ribe imele kisik

Herve
20 sporočila
herve fr

Kar so moteče so nenadne spremembe, a v primeru izpada električne energije se bo temperatura vode postopoma znižala, dnevna svetloba je lahko dovolj in po mojem mnenju en dan brez zračenja ni kritičen.

To se mi je enkrat že zgodilo, ob ponovni priključitvi na napajanje se je temperatura v akvariju počasi dvignila nazaj, izgubil sem približno 5 stopinj (transformator neonske luči je pregorel in povzročil kratek stik).

Da bi se izognil takšnim težavam, sem podvojil sistem filtracije, ogrevanja in osvetlitve na dveh različnih odklopnikih.

Ker moj akvarij drži 600 litrov, ima velike potrebe po filtraciji itd.

Zdaj, če traja izpad več dni, je tveganje, da se temperatura resnično preveč zniža in da začne primanjkovati zraka, kar pa resnično nima rešitve, razen kot pravi Franck, moliti.

franck
233 sporočila
franck fr

Popolnoma se strinjam z vami, gospod Hervé

temperatura vaše vode bo padla glede na veliko dejavnikov:

-geolokacija

-velikost akvarija

-temperatura pri vas doma

-temperatura zunaj

-trajanje izpada toka

itd.

imam prijatelja, ki se mu je to zgodilo, ko je bil na dopustu (15 dni odsotnosti), ob vrnitvi skoraj ni bilo več ničesar živega in takrat imate le solze na očeh.

molimo, da se to nikomur ne zgodi

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo