Prijatelji živali, potrebujem vašo pomoč pri mojem dokumentu
1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
célia
Pozdravljeni vsi skupaj, povedala vam bom svojo situacijo. Imam nalogo, ki jo moram dokončati za moje bodoče usposabljanje za pasjo frizerko. =) Zato bi vam želela zastaviti nekaj vprašanj.. Kaj iščete pri pasjem frizerju? Kako pogosto peljete svojo žival k njemu? Bi raje obiskali salon ali bi raje poklicali pasjega frizerja na dom? Najlepša hvala za vaše odgovore =)
1 sporočila
elodie
Pričakujem "nežnost" in "strokovnost" (dober rez s škarjami), predvsem pa "prilagodljivost", s poslušanjem želja stranke (npr.: samo malo skrajšati = ne spremeniti sedanje frizure; ali upoštevati, da se striže tako, ali skrajšati na določenem mestu) in ne početi po lastni presoji ali natančno po standardni pričeski pasme (govorim za svojega pudlja, katerega ne želim striči v starem stilu za razstave, vendar toaletarke tega ne morejo pustiti ali pa ne vedo drugače striči). Vedeti morajo tudi, da če nekaj ne znajo storiti (torej odkloniti), namesto da vrnejo psa v nepričakovanem stanju. Čeprav je morda manj stresno za psa, na domu to ni vedno praktično (kljub kadi); ni visoke mize itd.
Kar se tiče mene, nisem vedno zadovoljna z končnim rezultatom, zato odlašam, kolikor je le mogoče. In rada ohranim svojega pudlja puhastega + pozimi več dlake. Poleg tega je treba poudariti, da je v Parizu to drago (in glede na pasme/salone zelo drago). Zato ga peljem približno 2x na leto (in medtem popravim sama: oči, glavo; morda tudi tačke). Prav tako ga kopam sama (mesečno ali dvakrat mesečno, odvisno od sezone/stopnje umazanije), čeprav je razčesavanje zapleteno (to bi z veseljem prepustila bolj potrpežljivi toaletarki z dobrimi orodji/krtačami), vendar čas porabljen za vozle = denar.
Kar se tiče mene, nisem vedno zadovoljna z končnim rezultatom, zato odlašam, kolikor je le mogoče. In rada ohranim svojega pudlja puhastega + pozimi več dlake. Poleg tega je treba poudariti, da je v Parizu to drago (in glede na pasme/salone zelo drago). Zato ga peljem približno 2x na leto (in medtem popravim sama: oči, glavo; morda tudi tačke). Prav tako ga kopam sama (mesečno ali dvakrat mesečno, odvisno od sezone/stopnje umazanije), čeprav je razčesavanje zapleteno (to bi z veseljem prepustila bolj potrpežljivi toaletarki z dobrimi orodji/krtačami), vendar čas porabljen za vozle = denar.