Forum za akvaristiko

prenos rib

5 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Fabien
6 sporočila
fabien fr

Pozdravljeni,

Kupila sem 120L z dekoracijo, blok biobox 2 (brez pokrova, le filtrirna črpalka in v sredini kvadratki iz pene, bolj ali manj grobi), pokrov akvarija z neonom in zračno črpalko.

Dodatno sem kupila približno 10 kg črnega, precej finega peska, oglje v obliki obročev ali kroglic (okroglo).

Preden sem nalila vodo, sem vse očistila z bistro vodo, nato položila pesek na dno, zračno črpalko, dekoracijo in filtrirni sistem.

Nalila sem vodo iz pipe in dodala 60 ml AQUASAFE, prvotno sem želela uporabiti biotopol, vendar ga ni bilo na voljo. Vklopila sem črpalko in grelec za vodo.

Vprašanje:

- Ali je potrebno tudi vklopiti neon, naj povem, da nimam rastlin?

- Ali je potreben pokrov za biobox2 za filtracijo? Zdi se mi, da ja, vendar ga nisem prejela.

Ali je izdelek dober pred vnosom rib? Če da, koliko časa čakati, preden jih dam noter?

Pogovarjali so se tudi o dinitrolu, ob kakšnem točnem trenutku ga naj uporabim?

Za prenos mojih rib, ali moram uporabiti vodo iz mojega starega akvarija ali ne? Vem, da jih moram dati v vrečko in jo postaviti v nov akvarij približno 15 minut, nato pa jih prenesti, vendar z ali brez vode, ki je v vrečki?

V pričakovanju vaših odgovorov vas lepo pozdravljam,

S spoštovanjem

Jacques
3 sporočila
jacques fr

Pozdravljeni,

če ni rastlin, ni potrebno prižigati razsvetljave, ne vem, če ima filter pokrov, mogoče ga nima, izdelek je dober, toda da se iz vode pipe odstrani klor, je potrebno počakati vsaj 3 tedne, preden se vanj vstavijo prve ribe, da se vzpostavi dušikov krog. Za prenos je potrebno vzeti nekaj vode iz starega akvarija v plastično vrečko, vanjo dati nekaj rib, pustiti vrečko, da plava v novem akvariju približno petnajst minut, nato pa počasi dodati malo vode iz novega akvarija in celotno vsebino nežno preliti v njihov novi dom

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer,

na forumu je tema o ustvarjanju akvarija kakršnegakoli (mislim, da po strani 10); preden začnete, jo preberite, da ne boste po nepotrebnem delali napak, ki bi imele lahko neprijetne posledice.

Lep pozdrav od akvarista.

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Rad bi popravil kar nekaj stvari

Za postavitev akvarija je edini dejavnik čas. Nujno je pozabiti na številne izdelke, ki niso tu, da bi vam olajšali delo, temveč zgolj za povečanje prometa proizvajalca.

Za postavitev:

Akvarij mora biti popolnoma opremljen (podlaga, rastline, filtracija, ogrevanje, razsvetljava). Ko ga napolnite z vodo, ga morate pustiti vsaj 3 ali 4 tedne nedotaknjenega, da se biološko ravnovesje stabilizira.

Filtracija je pri postavitvi nujna, saj bo prav tam prišlo do razvoja nitrofilnih bakterij, ki bodo kasneje ustavile dušikov cikel tako, da bodo nitrati (NO2) pretvorjeni v nitrate (NO3), ki so koristni za rastlinje. Uporaba aktivnega oglja ni potrebna. Ne uporabljajte zračne črpalke z razpršilcem, saj je to zagotovilo za zmanjšanje ali celo odstranitev CO2. Steber mehurčkov deluje kot izparilnik in vase vleče koristne pline.

Razsvetljava je nujna za dobro biološko stabilizacijo. Svetloba je nujen element življenja.

Od konca drugega tedna je treba redno preverjati vsebnost nitritov z kapljičnimi testi. Tisti s trakci so preveč nenatančni, da bi bili zanesljivi.

Običajno bodo testi v tretjem tednu pokazali spektakularen porast nitritov. Potem morate počakati, da nitriti trajno izginejo, preden začnete postopoma uvajati ribe, od manj teritorialnih do bolj teritorialnih.

Če vse ribe uvedete isti dan, lahko to oslabi sev bakterij in poveča možnost porasta nitritov.

Ob uvedbi rib morate vodo iz vrečke izprazniti v vedro in postopoma dodajati vodo iz akvarija, da se riba navadi na nove parametre vode. Nato morate ribo uloviti in jo dati v akvarij. Nikoli ne dodajajte vode iz vrečke v akvarij, saj bi lahko vsebovala patogene in okužila ves vaš akvarij.

Izdelki, ki se prodajajo v trgovinah, so nepotrebni. Tisti, ki naj bi odstranjevali klor, ne koristijo ničesar. Vedeti morate, da je klor nestabilen element in da po treh dneh izpari.

Alain

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer,

Alain je bil bolj natančen kot jaz, ker se nam ob ponavljanju istih stvari porodi naveličanost.

Torej, akvaristika je šola življenja in ne moremo si dovoliti približnih rešitev, moramo se informirati (pri pravih ljudeh), vzeti si čas in ne pričakovati, da bo vse narejeno takoj.

V duhu akvaristike.

Fabien
6 sporočila
fabien fr

Pozdravljeni, hvala vsem za te informacije, bile so mi zelo koristne, danes so moje ribe prenesene in se počutijo zelo zelo dobro, še enkrat hvala

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo