Forum za akvaristiko

Potreba po nasvetih za bojevnika

7 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Lilou
2 sporočila
lilou fr
Pozdravljeni, upam, da mi boste lahko pomagali. Imam borca že skoraj eno leto, dobil sem ga v trgovini za hišne ljubljenčke. Po brskanju po internetu za nasvete sem ugotovil, da so mi rekli napačne stvari, kot da ne potrebuje grelnika, filtra itd. Potreboval bi vaše nasvete: Kako pogosto menjate vodo? Ali imate naravne rastline? Kakšno vzdrževanje to zahteva? Kolikokrat na dan in koliko dni na teden ga hranite? Ali mu lahko, čeprav ga imam že več mesecev, dodam "prijatelje"? Če da, katere vrste priporočate?
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni, Borec potrebuje 26° in filtracijo, kot mnoge ribe. Vendar je treba razbiti izpust filtra, da se izognete premočnemu toku. Kot v vsakem akvariju so potrebne žive rastline. Rada ima žive plenilce (artemije, tubifex, vodne črve) enkrat ali dvakrat na teden, druge dni pa kosmiče zmerno. Kar zadeva menjavo vode, je to odvisno od števila prebivalcev, osebno jo menjam enkrat na mesec približno 20%, akvarij velik 240 L in le približno dvajset majhnih prebivalcev, poleg tega je zelo posajen z rastlinami. Kar zadeva dodajanje prijateljev, je odvisno od velikosti rezervoarja. V 50 L ali več je možno dodati tetras mandeljne. Michel
Maylis
6 sporočila
maylis fr
Pozdravljeni, kmalu bom za božič imel bojevniško ribico in želim se prepričati, da bo sprejeta v najboljših možnih pogojih. Že sem začel z raziskovanjem in načrtujem, da bo v 20-litrskem akvariju, ogrevanem, osvetljenem, z pravimi rastlinami in dobro vodo. Nameravam tudi pustiti akvarij stati 3 tedne, preden vanj postavim ribo, tako da bo riba prispela šele januarja. Vendar nimam filtra in sem našel malo informacij o menjavi vode, zato se sprašujem naslednje:- je filter obvezen?- če je, kako pogosto menjati vodo?- če ni, kako pogosto menjati vodo?- pri vsaki menjavi vode, koliko vode naj zamenjam? Hvala, da potrdite, da je moj načrt pravilen in da odgovorite na moja vprašanja :-)
Michel
470 sporočila
michel fr
Zagotovo bi bil filter koristen, problem je prostor v 20L. Potrebno bi bilo najti filter pod gramozom, saj ne zavzame veliko prostora in deluje na zračno črpalko. Brez filtracije bi bilo potrebno zamenjati 10% vode na teden, z filtracijo pa 20% enkrat na mesec. Michel
Michel
470 sporočila
michel fr
Pri Amazonu stane podpeskovni filter okoli 14 €, k temu pa je treba dodati še zračno črpalko, nepovratni ventil in cev. Leta sem uporabljal ta sistem v 100-l akvarijih. Brez vzdrževanja. Michel
Maylis
6 sporočila
maylis fr
Najlepša hvala
Lilou
2 sporočila
lilou fr
Pozdravljeni, hvala za vaše odgovore! Ali lahko dodam samo mandljeve tetra? Približno koliko? Dejstvo, da imam svojo ribo že skoraj eno leto, ali ni težava, če jih dodam zdaj?
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni, Tetra mandelj, mikro rasbore, pritlikavi koridorasi, kardinali ali kozice. Glavno je, da jih vzdržujete v jati približno desetih posameznikov ali več. To velja za akvarij s 50L. Za 20L samo en borec. Michel

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo