Forum za akvaristiko

Populacija za 200 litrov

25 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Lolo
16 sporočila
lolo fr
Pozdravljeni, zaradi napačnih informacij sem moral dati veliko rib in se tako znajdem s:- parom modrih guramijev- 4 kuhliji (ribe v obliki majhne kače, ki jih skoraj nikoli ne vidim)V tem 200-litrskem akvariju bi rad dodal:- dva pritlikava guramija- dva colisa chuna- jato (približno deset) barbusov češenj (ali kakšno podobno vrsto)In morda dva ancistrusa?Ali so vse te vrste kompatibilne druga z drugo in z modrimi guramiji ter kuhliji? Ali imam dovolj prostora v 200-litrskem akvariju? Hvala za vašo pomoč
Jérémy
155 sporočila
jérémy fr
Pozdravljeni, Da, prostora bi bilo dovolj za vse, toda ne bi dal notri pritlikavih guramijev (za informacijo, chuna spadajo med pritlikave). Guramiji so teritorialne ribe. Dodal bi eno samico velikega guramija, vendar to ni nujno, ali pa povečal jato češnjevih barbusov ali dodal jato rasbor heteromorpha (arlekin rasbore). Govori se, da to pomirja guramije, saj so lahko sramežljivi in plašni. Všeč jim je njihova družba. Imam jih v enem od mojih akvarijev skupaj z biserastimi guramiji. Glede ostalega ni težav. Lep pozdrav, Jérémy
Lolo
16 sporočila
lolo fr
Najlepša hvala! Torej brez guramijev (ne pritlikavih ne chuna)? Nameravam obdržati par guramijev tak, kot je, razen če je res priporočljivo dodati samico (vprašanje: če nekoč dodam samico, ali mora nujno biti modra? Kot so tisti, ki jih imam, ali lahko dodam zlato samico?) Tako bi imel moje guramije, kulije in jato z vrsto majhnih rib, ki ste mi jih priporočili, ter dva ancistrusa, po tem pa ne morem dodati ničesar drugega?
Jérémy
155 sporočila
jérémy fr
Colisa chuna in nain sta isto stvar. Lahko spremenite barvo za drugo samico, vendar to ni nujno, še posebej, če se trenutni par dobro razume. Če dodate dva jata po 10 majhnih rib plus ostale, je to dovolj. Za en liter vode se računa 1 cm ribe odrasle velikosti. To torej odvisno od vaše dejanske količine vode. S to populacijo bi bili pri približno 150 cm, torej 150 litrih. Če imate še nekaj prostora, povečajte eno jato (raje rasbore) na 15 rib. Jato bo večje in učinek bo boljši. Za jatne ribe je minimum 10, a večje število jim ponavadi bolj ustreza. Ostajate pri večinoma azijskih ribah, torej s približno enakimi življenjskimi pogoji. Lep pozdrav, Jérémy
Lolo
16 sporočila
lolo fr
Najlepša hvala. Torej skupaj dva modra guramija, jato 10 češnjevih bradavičnjakov (ali 15, kot želite) in jato 15 rasbor, dva ancistrusa in 4 kulije. Očitno so za akvarij idealni tudi polži in rastline. ^^
Jérémy
155 sporočila
jérémy fr
Ostal bom pri 10 bradatih češnjah, saj živijo nekoliko razpršeno povsod. Rasbore ostanejo bolj skupaj. Kar se tiče polžev, je odvisno. So "regulatorji" alg. Uporabite jih samo, če je resnično potrebno. Za rastline pa, da, zame je nezaslišano, da jih ni, vendar je to drugo področje, ki ga je treba temeljito preučiti, saj je vaš akvarij očitno že napolnjen z vodo. Lep pozdrav, Jérémy
Lolo
16 sporočila
lolo fr
Imel sem posajene rastline, vendar sem prej imel plekostomuse, tako da so rastline z veseljem pojedli. Da bi bil prepričan, torej nekaj rastlin, jate češnjevih barbusov in rasbor skupaj z guramiji in ancistri ustvarijo idealen akvarij? Ker so me prodajalci pripeljali na napačno pot in sem se znašel z grozljivo populacijo, zato se prihajam informirat na različne forume (prodajalka mi je namreč rekla, da labeoti in sumatrski barbusi sovjstujejo s plekostomusi in guramiji). V vsakem primeru najlepša hvala za vašo pomoč.
Jérémy
155 sporočila
jérémy fr
Idealen akvarij ne vem, ampak za ribe ni problema. Za vse ostalo ste vi tisti, ki skrbite za njegovo delovanje. Brbončice iz Sumatre niso enostavne ribe. Že sem imel pleco in niso jedli rastlin. Jedo alge, vendar niso primerni, ker postanejo zelo veliki. Lep pozdrav, Jérémy
Lolo
16 sporočila
lolo fr
Točno je, pleco hitro zrastejo do velike velikosti, zato jih ni mogoče obdržati v akvariju. Kupil sem veliko rastlino in vsak dan sta bila na njej moja dva pleco, po dveh tednih ničesar več ni bilo od nje. Sumatranski brancini so precej zapleteni, moja mama si želi, da bi jih vnesla v 60-litrski akvarij.
Jérémy
155 sporočila
jérémy fr
Za plekosteuse ni bilo druge hrane. Barbusov ne priporočam. Živijo v jatah po 10, kar je dobro, in lahko zrastejo do 6/7 cm. To so zelo živahne ribe, tečne do drugih vrst in včasih celo med seboj, 60 litrov pa ni dovolj veliko. Lep pozdrav, Jérémy
Lolo
16 sporočila
lolo fr
Hvala, upošteval bom. Samo 10 bradatih že zavzame preveč prostora za 60-litrski akvarij? Pravkar sem ugotovil, da moje trgovine z živalmi nočejo vzeti nazaj labeojev, kaj naj naredim? Naj jih dam na prodaj?
Jérémy
155 sporočila
jérémy fr
Da, 10 bradatih sumatranov v 60-litrskem akvariju ni primerno. Potrebovali bi 200-litrski akvarij zaradi njihovega slabega vedenja. Imate labeote? Zakaj se jih želite znebiti? V katerem akvariju so? Normalno je, da jih noče vzeti nazaj. Lep pozdrav, Jérémy
Lolo
16 sporočila
lolo fr
Imam dva albinotična labea, toda glavna težava je, da so skupaj z modrimi guramiji v 200-litrskem akvariju... Ali obstaja vrsta podobna bradačem, ki je primerna za 60-litrski akvarij?
Jérémy
155 sporočila
jérémy fr
Labeoji lahko postanejo agresivni s staranjem, vendar, če je ta trenutek vse v redu, ni nujno, da ga takoj prodajate ali podarite, vendar je res da je to riba, ki lahko zraste do 15 cm in ni lahka za sobivanje. Za 60-litrski akvarij je potrebno izbrati majhne ribe, velike približno 3/4 cm, in zelo mirne, da jih lahko postavite v skupino. Na misel mi pridejo tetra amandae ali pa galaxy rasboras. Lep pozdrav, Jérémy
Lolo
16 sporočila
lolo fr
Najlepša hvala za informacije. Gouramiji so še vedno prestrašeni, zelo pogosto se skrivajo, mislim, da je to skoraj normalno vedenje za gouramije. Labeoji za zdaj zelo dobro prenašajo okolje, imam enega, ki je ves čas za črpalko, in drugega, ki se skuša pod deblom. Želel bi jih obdržati, vendar sem ugotovil, da ta vrsta postane agresivna in ni združljiva z gouramiji. Torej, prej ali slej bom verjetno moral oddati te ribe.

Kar se tiče akvarija s 60 litri, trenutno imamo ribe (mislimo, da gre za zlate ribice), je sedem in so se pojavile povsem naključno, prej nikoli nismo kupili rib, samo rastline (morda jajčeca na rastlinah). Ampak ker so zlate ribice, jih najverjetneje ne morem vzdrževati v akvariju. Imam že zunanji ribnik, ki je na svoji maksimalni kapaciteti s petimi ribami, zato moram tudi te zlate ribice oddati? Tako zelo bi rad obdržal vsaj eno, ampak če imam v ribniku več kot pet zlatih ribic na 1000 litrov, te ne bodo mogle rasti v normalnih pogojih.
Jérémy
155 sporočila
jérémy fr
Za zdaj je bolje, da zlate ribice postavite v ribnik. 1000 litrov za 12 je boljše kot 5 v 60 litrih. Gouramiji imajo radi zasadene akvarije. To jih lahko naredi še bolj plašne ali celo stresirane. Stres je za ribe zelo škodljiv. Lepo pozdravljeni, Jérémy
Lolo
16 sporočila
lolo fr
Res je, moj akvarij ni zasajen. Trenutno imam eno zelo veliko umetno rastlino z zračnim kamnom-difuzorjem (to je mesto, kjer se večinoma skrivajo) in korenino za čistilce stekla. Zlate ribice še niso dosegle 1 cm, ena od njih je rumene barve, ostale pa začenjajo dobivati barve. To vprašanje postavljam, čeprav mislim, da poznam odgovor. Ali ni idealno imeti skupaj 6 rib v ribniku s 1000 litri? Rečeno mi je bilo, da je 5 maksimum, da lahko normalno rastejo.
Jérémy
155 sporočila
jérémy fr
Da, vendar to je odvisno od velikosti zlatih ribic. Na začetku jih je lahko nekoliko več. Odvisno je tudi od vrste rib. Na splošno znaša približno 20 cm, glede na njihovo pričakovano življenjsko dobo, ki je lahko 20 let. Lep pozdrav, Jérémy
Lolo
16 sporočila
lolo fr
Ehm, sorte? Vem, da imam dve zlati ribici, ena je stara 4 leta, oranžne barve in ima velike plavuti, druga je črna. Potem imam tiste, ki so po mojem mnenju kitajske veo repke, te so stare skoraj eno leto.
Jérémy
155 sporočila
jérémy fr
Ok

Lep pozdrav, Jérémy
Lolo
16 sporočila
lolo fr
Pozdravljeni, iz radovednosti me zanima, ali je mogoče razmnoževanje med guramiji ali med ancitrusi? (Če je odgovor pritrdilen, ali je prostornina zadostna za sprejem nove ribe?) Hvala, lep dan.
Jérémy
155 sporočila
jérémy fr
Pozdravljeni, da, razmnoževanje je možno, vendar nekoliko težko, saj obstaja možnost, da se jajčeca in mladiči pojejo. Sam proces valjenja je lahko moten, ker pride do menjave vode itd... Včasih je temperatura vode lahko pomemben dejavnik. Torej da, je možno. Morda bo uspelo, morda pa ne, vendar to ne bi smelo biti glavni cilj. Če je to vaš primer, potem se morate ustrezno opremiti, ustvariti optimalne pogoje, izolirati razmnoževalce, nato mladiče, pravilno jih hraniti itd.... Mislim, da se morate odločiti med okraševanjem ali razmnoževanjem. Lep pozdrav
Lolo
16 sporočila
lolo fr
V redu, ni problema, hvala za vaš odgovor, to je bilo res samo iz radovednosti :)
Lolo
16 sporočila
lolo fr
Pozdravljeni, obiskal sem vodjo trgovine, ki mi je prodal labeoe, kot je bilo načrtovano. Povedal mi je, da je vedenje albino labeov (tistih, ki jih imam) drugačno od dvoobarvnih labeov, rekel je tudi, da gre za vprašanje teritorija in da moj akvarij nima dovolj skrivališč. Nato sem kupil nekaj rastlin in za zdaj je vse v redu, vendar še vedno ne vem, kaj naj naredim z mojima dvema malima sumatrskima bradatičema. Lep dan.
Jérémy
155 sporočila
jérémy fr
PozdravljeniDa, to drži. In vsaka riba je drugačna. Imam alg jedoče ribe epalzeo siamensis. Prav tako se govori, da ko odrastejo, nadlegujejo druge ribe, vendar pri meni ni težav.Za zapletene bradavičarje jih imam samo dva, zato niso ravno lahki za prodajo ali oddajo.Lep pozdrav, Jérémy
Lolo
16 sporočila
lolo fr
Želel sem si epalzeo, ko sem odkril to vrsto, saj se mi zdi njihovo obnašanje zanimivo. Prav tako sem slišal, da lahko napadejo druge, še posebej svoje vrstnike. Ponudili so mi, da obnovim mojo skupino sumatrskih bradavičnjakov, ampak nisem preveč za to idejo zaradi guramijev, zato nisem prepričan, kaj naj storim. Razmišljal sem, da bi jih dal v tistih znanih 60 litrov, ampak če res ne zadostuje, bo zapleteno.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo