Forum za akvaristiko

Parazit v mojih treh akvarijih (bolna riba)

1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Wendy
1 sporočila
wendy fr
Pozdravljeni,

To je prvič, da pišem na forum. Imam 4 akvarije. 2 po 500l: - Ciklide iz jezera Malawi + pulscher in ancistrus. - Različni tetre, coryji, ancistrusi in ciklide. - 250l ancistrusi in ciklide. - 60l polži.

Prebivalci mojih akvarijev so bolni že nekaj tednov. Zdravil sem jih z morsko soljo in povečal temperaturo, oksigenacijo in prezračevanje. Mislim, da jih je napadel parazit - bronhitis in intestinalni paraziti, toda zaradi te krize so antiparazitska zdravila za sladkovodne ribe razprodana, moj 250l pa je najbolj prizadet, saj ancistrusom močno primanjkuje kisika (ostajajo vsi na površju), sol jim malo pomaga, ampak to ni čudežno, zmanjšal sem hranjenje in redno menjam vodo, da jo ohranim kot je treba.

Videla sem, da na Zoomalia prodajajo parazitska zdravila za ribnike. Ker sem precej obupan in ne želim izgubiti svojih malih bitij, bi rada vedela, ali lahko uporabim parazitsko zdravilo za ribniške ribe na akvarijske ribe?

(Drgnjenje ob dekor, steklo, težave z dihanjem, bronhitis rahlo siv, shujševanje kljub požrešnemu apetitu, prekomerna aktivnost, plašnost.)

Zahvaljujem se vam, da v nobenem akvariju nisem imel nobenih izgub, vendar bi jih rad olajšal trpljenje. Uporabljam morsko sol in česen, pomešan s hrano, da jim pomagam.

Hvala vnaprej.

Lepo vas pozdravljam,
Neylinah.
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni,

Da vsi akvariji naenkrat odpovedo, se zdi čudno. Običajno je prizadet en akvarij, ne pa vsi. Je do tega prišlo po vzdrževalnem posegu (menjavi vode ali čem podobnem), splošnemu padcu temperature ali vzdrževanju z enako opremo za vse akvarije?

Najprej je treba najti vzrok.

Lep pozdrav,

Michel

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo