osvetlitev lec
7 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
14 sporočila
elyane
Pozdravljeni, ali je rampa JBL Led Solar Natur, 1449 mm, 68W, raztegljiva 145-170 cm z visoko zmogljivostjo zadostna kot osvetlitev za 350 l; trenutno imam rampo 120 cm s 4 cevkama po 54W; dolžina akvarija: 150 cm. Hvala za vaš odgovor
470 sporočila
michel
Zdravo Za šibko osvetlitev 20 lumnov na liter Za srednjo med 30 in 40 lumnov na liter Nad 40 močna osvetlitev. Michel
155 sporočila
jérémy
Pozdravljeni, Trenutno imate 4x54 vatov, kar je skupno 216 vatov za vaš akvarij. To pomeni 1 vat za 1,6 litra ali 0,6 vata za 1 liter. To pomeni, da imate srednjo osvetlitev. Dejansko je pri LED 30 lumnov enakovrednih srednji osvetlitvi. Za vas je 30x350 enako 10500 lumnov. JBL LED Solar nature ponuja 7300 lumnov. Teoretično nadomešča 2 T8 cevi po 58 vatov ali 2 x T5 po 80 vatov. Torej običajno ena ne bi bila dovolj, ampak dve bi bili preveč. Iz nedavne izkušnje, ko sem prešel na LED pri enem od mojih akvarijev, LED daje veliko svetlobe in če sledite priporočilom proizvajalca, preveč osvetli akvarij. Torej bi rekel, da je ena sama dovolj. Glede na vrsto rastlin in njihove zahteve ter gostoto zasaditve. Sicer lahko LED Solar dopolnite z JBL LED Effect. Ampak razmislite glede na ceno ramp. S spoštovanjem, Jérémy
14 sporočila
elyane
Pozdravljeni, hvala za vaš odgovor; dejansko so moje 4 cevi T5 s 54 W. Torej se zdi, da bi imela rampa JBL Led Solar Natur, 1449 mm, 68 W, premalo moči za moj akvarij? Je dobro zasajen in rastline so zadovoljne z obstoječo osvetlitvijo, vendar se mi zdi, da trenutno primanjkuje svetlobe; svoje 4 cevi sem zamenjal pred 3 meseci, ena cev pa je že prenehala delovati. Res je, da je rampa sama stara 10 let in skupno sem zamenjal cevi 4-krat, kar postaja drago, zato želim preiti na LED, vendar moram paziti na finance, saj trenutno ne morem več vlagati. Lep pozdrav, Elyane
155 sporočila
jérémy
Pozdravljeni, Kot rešitev obstajajo tudi retroledi podjetja Superfish. Prilagajajo se žarnicam, vendar imajo lastno napajanje. Vaša trenutna svetlobna rampa služi kot nosilec, vendar je ne smete več priključiti. Glede na to, da je stara, je to morda rešitev. In morda bodo zadostovale tudi 3 cevi. Sam sem zamenjal svoji dve neonski cevi z retroledi in svetijo preveč, tako da bi vam morda ustrezalo 3 od 4. Mislim, da bi bilo to cenejše kot dve rampi JBL. S spoštovanjem, Jérémy
14 sporočila
elyane
Pozdravljeni, še enkrat hvala za vašo pomoč. Želim vam lep dan. S spoštovanjem, Elyane
14 sporočila
elyane
Pozdravljeni, hvala za vaš odgovor. Lep pozdrav
155 sporočila
jérémy
Pozdravljeni, ni za kaj, zato smo tukaj. Lep pozdrav, Jérémy