Neonski bolniki/CO2/rastlina
1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
2 sporočila
rodrigue
Pozdravljeni, vedno sem imel akvarije, zamenjal sem jih veliko (večjo velikost) in danes imam 120L. Začel sem z osnovo substrata in dekoracijo iz plastike. Deluje že 1 leto in pol. V njem prebiva pecko, colydoras, 4 črne fantomke. Imel sem tudi druge ribe (par) ampak na žalost sem jih izgubil. Po nasvetu trgovine za živali sem dobil neone in kozice z drugim parom in nekaj rastlinami. Izgubil sem samca, ki se je zataknil v plastičnih rastlinah, ki sem jih pred kratkim odstranil, ker očitno niso dobri za higieno vode. (Plastika = onesnaževalec) In v istem času sem opazil, da imajo nekateri neoni bele pikice. Bolezen sem identificiral kasneje in zaradi karantene je zdravljenje prišlo šele nedavno. (Esha exit, 2000 in optima). Nisem mogel ozdraviti 2 resno prizadeta neona (izolirana v bolniškem akvariju). Med zdravljenjem akvarija z Esha exit je umrla tudi uboga samica. In fantom se je zataknil v luknji lesene korenine. Še vedno imam neone z enim mozoljem, vendar niso tako prizadeti kot drugi. (Zdravljenje z eša do 2000 se je končalo včeraj) Za informacije, moje rastline težko rastejo. In testi vode so mi pokazali visoko raven nitrata in prenizko raven CO2. Vse druge vrednosti so dobre. Šele sedaj sem izvedel, da prezračevalci kisika odstranjujejo CO2. Zato sem preveril in izklopil. Prav tako sem izdelal domači CO2 komplet (želatina + kvas) zagon danes zjutraj. (Sistem bo zamenjan za uradni sistem s pripravo doma)
Prosim, lahko mi pomagate z mojimi neonkami, če sem sprejel prave odločitve za izboljšanje. Razen neonk so ostali prebivalci v dobrem zdravju. Red cherry kozice se razmnožujejo, fantomki v paritvenem vedenju. Uporabne informacije
Temperatura 26 / zunanji filter / svetloba 3x2h na dan / Hrana X2 po dan v majhni količini Težave znane
NO3 =100 / CO2 =
Prosim, lahko mi pomagate z mojimi neonkami, če sem sprejel prave odločitve za izboljšanje. Razen neonk so ostali prebivalci v dobrem zdravju. Red cherry kozice se razmnožujejo, fantomki v paritvenem vedenju. Uporabne informacije
Temperatura 26 / zunanji filter / svetloba 3x2h na dan / Hrana X2 po dan v majhni količini Težave znane
NO3 =100 / CO2 =
470 sporočila
michel
Previsoka vsebnost nitrata je posledica prekomernega hranjenja. Hraniti je treba enkrat na dan, vse mora biti pojedeno v eni minuti. Za znižanje nivoja je potrebno zamenjati vsaj 20 litrov vode. Dejansko so zračne črpalke odsvetovane ali pa jih uporabljajte samo ponoči, če imate veliko rastlin in rib.