Forum za akvaristiko

Na pomoč!!!

3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Laurene
2 sporočila
laurene fr
Pozdravljeni, konec februarja oziroma v začetku marca 2020 sem kupila bojno ribico z akvarijem velikosti 40l, ogrevanim in filtriranim... dekoracija z majhnimi kamenčki in plastično rastlino... naslednji dan po nakupu sem mu dodala 2 gupi, en zlat in en siv kardinal, na podlagi mnenja prodajalke, ki me je obvestila, da bo sobivanje povsem v redu in da je 40l dovolj za vseh 5 rib. Zelo sem navezana na svojega malega bojevnika, ki je celo poimenovan Vermelho. Danes je 28.03.20, in zadnjih nekaj dni opažam, da se Vermelhu rep lepi. Zato iščem informacije na internetu in čakam 2-3 dni, da ukrepam... (poleg tega z omejitvami zaradi COVID-19 mi to ne pomaga, saj ni trgovin za male živali niti veterinarjev...) zato sem kupila akvarij velikosti 11l, da sem Vermelha namestila samega s soljo in vodo segreto na 31 stopinj in v temi, kot sem lahko prebrala na določenih forumih...26.03.20 Vermelho izgleda bolje, rep ni več zlepljen. Še vedno ga puščam v akvariju velikosti 11l, saj na forumih priporočajo, da ribo pustimo 3 dni v vodi pri 31 stopinjah + sol + tema. 27.03.20, katastrofa!!! Vermelhov rep se trga, na telesu se je pojavila lisasta (kot bombažna) obarvanost... postaja bled... ravnokar sem naročila izdelek za bakterije, sera Omnipur, ki ga pričakujem v torek, upam, da bo zdržal do takrat. Včeraj zvečer, torej 27.03.20, sem v celoti zamenjala vodo in nisem dodala soli ter segrela na 28 stopinj... Zelo me boli, ker mu povzročam trpljenje, hotela sem ga izvleči iz njegove kozarca za marmelado, da bi bil vesel... a zavedam se, da je njegovo življenje še slabše.... danes, 28.03.20... ne je, ni več živahen... bela lisica se je povečala... ne vem več, kaj naj storim... uporabljam vodo iz pipe z dodatkom Betta aqua fresh. Običajno pustim vodo iz pipe stati 24 ur... a glede na stanje mojega Vermelha, nisem pustila vode stati 24 ur za menjavo vode... Poskušala bom dodati slike, upam, da ne bom obsojana, to je moja prva mala ribica.... Hvala vnaprej za vašo pomoč.
Laurene
2 sporočila
laurene fr
Ne vidim, kako bi vam lahko delila fotografije. Žal mi je..
Benoit
16 sporočila
benoit fr
Ne vem, nisem strokovnjak za ribe. Ta bolezen verjetno izhaja iz tvojih novih rib. Vedno je potrebna 14-dnevna karantena, preden nove ribe vneseš v akvarij, da pravočasno odkriješ bolezni in preprečiš, da bi jih prenesle na druge ribe.
sarah
2 sporočila
sarah fr
Pozdravljeni, res ni priporočljivo, da borbeno ribico postavite z drugimi ribami. :/ Slišal sem, da naj bi gupiji prenašali bolezni na druge ribe. Tudi sam sem imel borbeno ribico in njen rep se je "trgal". Nikoli nisem izvedel, zakaj, žal ne morem pomagati več kot s tem. Upam, da bo tvoja riba bolje

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo