Na pomoč! Moj oranda več ne je!
Brez odziva
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
950621
Orando imam od marca. Vse je bilo v redu, dokler se ni akvarij počil! Moral sem hitro poiskati novega, vanj sem vrnil 50 % stare vode, preostalo pa je bila nova voda (ki je nisem pustil stati, ker nisem imel časa, vendar sem dodal tekočino za obdelavo vodovodne vode). Edina stvar, ki se je spremenila v njegovem novem zavetišču, je bila črpalka, nova, ker je akvarij večji (58 l samo zanj) in modri gramoz na tleh, sicer nič. Prve tri dni je bilo vse v redu, čeprav sem se bal, da se bo zadušil z gramozom, saj hrana potone, vendar je vse to dobro obdelal v ustih in izpljunil nazaj. In zadnje 2 dni ne je več!! Nahaja se 1 cm pod površino in poskuša zajeti zrak (vsaj tako se mi zdi) in pogosto ostaja v tem skoraj navpičnem položaju. Gleda svojo potapljajočo se hrano, ne da bi reagiral, in ne vem, kaj sploh naj naredim! Na dan, preden je nehal jesti, je imel na sebi belkast iztrebek, vendar že 3 dni nič ... KAJ STORITI, nočem, da umre, še ponoči sanjam o tem! Jutri, ko se trgovine odprejo, bom dal testirati vodo ...