Molly balon v skupini
1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
jb
Pozdravljeni, pišem, da bi prosil za mnenja glede mojega problema. Imam 120L akvarij že 6 mesecev in v njem živi 5 gupijev, 5 modrih neonk in 3 balon molije. Prodajalec mi je svetoval molije, rekoč, da se bodo 3 samčki dobro razumeli, pa sem vzel enega črnega, enega oranžnega in enega rumenega (to bo pomembno za razlikovanje). Na začetku in vsaj 6 tednov je bil oranžni zelo čuden. Nekako se je osamil in ni plaval. Včasih smo celo mislili, da je umrl, vendar ne, le usedel se je na dno in tam vegetiral kar dolgo ali iskal zavetje, vendar je vedno prišel jesti. Črni in rumeni sta bila vedno skupaj, prepirala sta se, toda nič hudega, skoraj bi rekel, da sta se igrala, mislim. No, tako je preteklo nekaj časa in skoraj čez noč je rumeni postal zelo depresiven, cel dan je prebil pod kamnom, včasih je hotel priti ven, toda črni je planil nanj in ga napadel. In on namesto, da bi se odzval kot prej, se je prestrašil in pobegnil, kamorkoli je lahko, in se vrnil pod kamen, edino mesto, kjer je bil na miru. Od takrat naprej je oranžni postal popolnoma normalen! Ne dela se več mrtvega in živi svoje najboljše življenje, plava cel dan in je zelo aktiven, vendar se sploh ne druži s svojimi vrstniki in raje sledi gupijem. Opomba, črni nikoli ni napadel oranžnega. Torej, ker nam je rumeni bil preveč žalosten, smo se odločili, da jim prinesemo nekaj samic. To ni ničesar spremenilo. Oranžni jih sploh ni opazil. Črni je bil kot nor za eno posebej, vendar ni prenehal preganjati rumenega. In rumeni je iskal le osamo in se bal vsega. Ni več jedel. In včasih je "plaval" v svojem skrivališču v položajih, kot da bi bil s trebuhom navzgor :O Od takrat sem rekel, v redu, on bo umrl. Imam majhen 30L bazen samo z rastlinami in sem ga vzel ven in ga dal notri, da bi bil sam in končal svoje življenje v miru ali si opomogel. In po 6 dneh v njem je bil 2 dni, ko je plaval skoraj normalno (no, cel dan je ostal v kotu zgoraj v bazenu, vendar se ni več obrnil na trebuh navzgor), zato smo poskusili, da bi ga vrnili v skupno bivanje..... in potem, ampak tragedija, bil je preveč prestrašen in zelo pod stresom in ko je videl črnega, je skoraj doživel srčni napad, črni je hotel to narediti še huje... zato smo ga vrnili v 30L. Ostal je ležati 2 uri in se delal mrtvega v šoku. In zdaj se je spet vrnil v svoj kot in plava okrog. Zato smo se odločili, da ga pustimo samo za vedno. Za zdaj ima kot družbo male gupijeve mladiče. Tako, to je bil celotni razlog za prošnjo za mnenja, podobne izkušnje in predvsem za pričanje o neverjetnem majhnem družbenem življenju rib. Čestitke tistim, ki so vse prebrali in lep pozdrav v samoizolaciji. (In ja, dolgčas mi je, zato pripovedujem svoje življenje)
470 sporočila
michel
Pozdravljeni,
Za vedenje tvojih molijev je to lahko normalno, 3 samci brez samic pogosto pomeni zagotovljen pretep, dominantni prevzame nadzor nad ostalimi. Pred časom sem imel črne molije, zelo težko jih je ohraniti, pogosto zbolijo in potrebno je velik akvarij z vsaj 250 litri, z zelo trdo vodo in rahlim dodatkom soli. Če želite več informacij o svojih ribah, obiščite spletno stran aquachange pod zavihkom faune.
Lep pozdrav
Za vedenje tvojih molijev je to lahko normalno, 3 samci brez samic pogosto pomeni zagotovljen pretep, dominantni prevzame nadzor nad ostalimi. Pred časom sem imel črne molije, zelo težko jih je ohraniti, pogosto zbolijo in potrebno je velik akvarij z vsaj 250 litri, z zelo trdo vodo in rahlim dodatkom soli. Če želite več informacij o svojih ribah, obiščite spletno stran aquachange pod zavihkom faune.
Lep pozdrav