moje rastline ne rastejo več
1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
stephane
Dober večer, moj akvarij 250L (voda 155L) sem zagnal sredi januarja, sredi februarja sem dal noter rastline, hitro sem dobil nitaste in zelene alge, sredi marca sem dodal ribe iz svojega starega akvarija, ki je prenehal delovati januarja. Zmanjšal sem LED osvetlitev, ki sem jo imel sprva nastavljeno na 12 ur (prej sem uporabljal cevi) zdaj na 4 ure in pol z 80 % intenzivnosti. Rastline so začele rasti, alge so se zmanjšale, vendar moji rastline ne rastejo več in izgledajo otožne že približno en teden. Imam pomanjkanje kisika 6/7 na JBL testi kljub aeratorju. Ustavil sem uporabo Ferropol 24 in Ferropol zaradi alg. Vbrizgavam CO2 z JBL sistemom m603, ampak nič ne pomaga. Danes zvečer sem opazil, da imam veliko PO4, zato sem dal PHOSEX ultra v filter. Dno akvarija sestavlja Aquabasic Plus, Manado prekrito s črnim kremenom debeline 12/15 cm. Ali mi lahko pomagate razumeti, hvala vnaprej, prijatelj akvarist, Stéphane.
470 sporočila
michel
Pozdravljeni. Ustavite zračilnik čez dan, saj rastline zagotavljajo kisik. Imam akvarij s 240l, LED luč s 52 W oziroma 4500 lumni 10 ur na dan. To ni več akvarij, ampak prava džungla brez alg. Manado sem hitro odstranil, ko sem videl, da mi dviguje GH. Povišan PO4 je pogosto posledica preveč rib ali slabega filtriranja. Vso srečo