Forum za akvaristiko

Menjava filtra

3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Romane
2 sporočila
romane fr
Pozdravljeni, pred enim mesecem sem zagnal 20L akvarij s filtrom, grelcem in rastlinami v pričakovanju nakupa bojevnika. No, včeraj sem kupil svojega bojevnika in po nesreči odklopil svoj filter, ko sem ga ponovno priklopil, je začel noro hrupeti, res ogromno. Mislim si, da bo to minilo, ampak po 2 urah ni bilo nobenih sprememb in ker je akvarij v moji spalnici, je bilo nemogoče pustiti tako, zato sem odstranil filter in namestil svoj filer z izločevalnikom. Da ne bi izgubil nabranih bakterij v drugem filtru, sem dal kos pene na izločevalec poleg izvorne pene in v izločevalec sem uspel dati 4-5 valjev biološko-mehanske filtracije, ki so bili tudi v drugem filtru, zdaj pa se bojim, da nimam dovolj bakterij in da bom imel vrhunec nitritov! Misliš, da je to, kar sem naredil, dovolj? Ali bi moral v primeru nakupiti bakterije za vsak primer? Bojevnik za zdaj izgleda v dobrem stanju (in izločevalnik ga manj moti pri toku kot drugi filter, zato plava dobro) in ne bi ga rad videl umreti... Hvala vsem!
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni,

Vse bi moralo potekati v redu, saj so nitritne bakterije prav tako v tleh. Dejstvo, da ste dodali mah in nekaj valjev iz starega filtra, bi moralo zadostovati za zagon novega filtra.

Michel
Romane
2 sporočila
romane fr
Najlepša hvala, to me pomirja! Lep večer vam želim! Romane
Samuel
3 sporočila
samuel fr
Dober večer. Vaš akvarij je star en mesec. Je zazelenjen in ima substrat, zato, če bi moralo priti do porasta nitritov, je to verjetno že mimo. Bakterije niso samo v filtru, ampak so po celem akvariju. Majhno vprašanje – katero vodo ste uporabili za napolnitev vašega akvarija? Za vašo črpalko je povsem dovolj filter z izločevalcem za betta splendens, poleg tega tok vode to vrsto zelo utrudi. Če je vaš akvarij v spalnici, je tudi vaš ogrevalnik nepotreben. Lep pozdrav

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo