Menjava akvarija
3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
clément
Pozdravljeni, že eno leto imam akvarij s prostornino 70 litrov, s katerim sem se učil. Zdaj nameravam kupiti akvarij, ki bi imel nekje med 120 in 180 litrov, da bi zamenjal starega. Zanima me, ali imate kakšne nasvete za prenos rib iz enega akvarija v drugega. Glede na to, da bo nova posoda zamenjala staro, moram prestaviti svoj trenutni akvarij, da novi napolnim z vodo. Kako naj se lotim tega? Hvala vnaprej! Clément
3 sporočila
myriam
živjo. Če imaš velik zabojnik, na primer za shranjevanje briketov, poskrbi, da ohraniš čim več svoje vode, ohrani svoje filtrirne mase, če menjaš črpalko, vse to ti bo prihranilo ponovno cikliranje akvarija in ribe ne bodo preveč motene.
4 sporočila
alexandre
In zelo pomembno je, poleg stare vode, na začetku dodati samo 20 litrov dodatne vode, nato pa 15 dni kasneje spet dodati 20 litrov, saj preveč vode, spremenjene naenkrat, ni dobro. POMEMBNO!!! === Filtrirna masa se čisti le delno, da se ohranijo bakterije.
470 sporočila
michel
PozdravljeniZelo dobri odgovori Myriam in Alexandreja. Odvisno od regije, kjer živite, raje uporabite osmozno prečiščeno vodo s popravki soli. Jaz sem v departmaju Val-d'Oise, pozdravljeni nitrati in drugi kovinski toksini, škodljivi za ribe.Michel