Kastracija moškega morskega prašička
1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
2 sporočila
elsa
Pozdravljeni, pred kratkim sem posvojila dva meseca starega morskega prašička, za katerega so mi zagotovili, da je samica, kar mi je popolnoma ustrezalo, saj imam že dve enoletni samici. Kmalu sem ugotovila, da je v resnici samec... Sprva bi morale živeti vse tri skupaj, ampak trenutno to ni možno.
Vendar doma dolgoročno nimam prostora za dodatno kletko dolžine enega metra poleg tiste za dekleta in res ne želim, da bi živel sam.
Rada bi slišala vaše mnenje o kastraciji (resno in argumentirano mnenje, prosim, ne reči samo 'ne, nasprotujem', če ne morete pojasniti zakaj!)
Če veste kaj o tem posegu, ne oklevajte pri svetovanju o najboljši metodi, kakšno anestezijo priporočate za te občutljive živali?
Kakšna so dejanska tveganja, in kako poteka zdravljenje po operaciji (zdravila, potrebna nega)??
Morske prašičke zelo dobro poznam in jih imam že več, vendar nisem nikoli mešala spolov, zato je to zame prvič in žal sem v to prisiljena!
Čakam na vaše prijazne odzive in polno nasvetov!
Če ste že opravili to operacijo vašemu prašičku, delite z menoj vaše izkušnje.
Vendar doma dolgoročno nimam prostora za dodatno kletko dolžine enega metra poleg tiste za dekleta in res ne želim, da bi živel sam.
Rada bi slišala vaše mnenje o kastraciji (resno in argumentirano mnenje, prosim, ne reči samo 'ne, nasprotujem', če ne morete pojasniti zakaj!)
Če veste kaj o tem posegu, ne oklevajte pri svetovanju o najboljši metodi, kakšno anestezijo priporočate za te občutljive živali?
Kakšna so dejanska tveganja, in kako poteka zdravljenje po operaciji (zdravila, potrebna nega)??
Morske prašičke zelo dobro poznam in jih imam že več, vendar nisem nikoli mešala spolov, zato je to zame prvič in žal sem v to prisiljena!
Čakam na vaše prijazne odzive in polno nasvetov!
Če ste že opravili to operacijo vašemu prašičku, delite z menoj vaše izkušnje.
2 sporočila
elsa
Najlepša hvala Jane za vaš odgovorSeveda sem že poklicala nekaj veterinarjev, vendar resnično želim mnenje nekoga, ki ni iz stroke in ki je že imel opravka s to operacijo ali se na to spozna.Ker nekateri veterinarji ne govorijo enako, res ne vem, kam naj se obrnem!Vendar hvala za vaš odzivElsa