Kako dobro skrbeti za svoje zajce?
Pozdravljeni vsi, sem nov in kmalu bom imel dva ekstra majhna zajčka, samca in samico. Rad bi dobil informacije o tem, kako se zanje dobro skrbeti in ali bi bila za njih primerna kletka Rabbit 100, povezana z majhnim ograjenim prostorom in vsakdanji izpust?
Ali lahko samici pustim eno leglo, nato pa jo steriliziram in samca kastriram, ali je bolje, da ju takoj steriliziram/kastriram?
Hvala, da hitro odgovorite
je bolje vzeti 1 samca in samico ali samo enega?, jaz bi vzel dva, da se ne bi dolgočasila
za počitnice, ali prenesejo 2-urni let z letalom in ali sta dovoljena v kabini (2 zajca in ena oseba)
kunc extra pritlikavec ne obstaja, to je izmišljena pasma v trgovinah za male živali
Povezovanje tvoje kletke je zelo dobro.
Če boš imel legla s svojo zajkljo, to jo bo stresiralo; jaz bi jih takoj steriliziral in kastriral.
Za tvoje zajce potrebuješ dvojno kletko in najmanj 1 meter dolžine.
Hvala, Laurine, in oprosti, Marine, hotel sem reči barvne pritlikave zajčke.
V redu, kmalu jih bom dobil in zato bom sterilizirala svojo samičko ter kastriral samca. In v vsakem primeru, če je to bolje za zajkljo in kdo dobi zajčje kožuščke
tako hvala za nasvete, zato bom vzel rabbit 100 double in ogrado sem že naredil
In mimogrede, kaj mi svetujete, naj imam 2 ali 1 zajca?
Razmišljal sem o dveh, ker lahko in tako se ne bo dolgočasil, ampak ali bosta zaradi tega manj čustveno navezana?
Drugače imajo pa vsak svoj kotiček za lulanje in kaj naj dam v preostanek kletke, preprogo/filc?
Za informacije o prevozih z letalom se pozanimaj na internetu
Njihov kotiček "stranišča" je običajno v kotih kletke, drugače pa na eno stran nasuješ žagovino, na nasprotno stran postaviš hiško polno slame, med obema pa NIČ, še posebej ne preproge ipd., ker bodo vse pogrizli
Star sem in katera je boljša izbira med zajcem in dihurjem? Sem zelo aktiven in rad sem zunaj; ali dihur zelo smrdi?
Jaz imam zajkljico in je zelo družabna z mano!!!!!!</left]
Drugače, če hočeš fretko, daj jo zunaj!!</left>
v zajčniku
v redu, lahko skupaj vzgajam mladička mačke in zajca že od najzgodnejše dobe?
Živijo Leonardo!
Mislim, da ne bo nobenih težav! Lahko vzameš mucka in zajčka, oba se bosta zelo dobro razumela, če ju boš postopoma privajal drug na drugega brez nenadnih gibov.
ok in kateri so prvi ukrepi pri kletki in potem odprem kletko in oba skupaj?
in ali lahko dobim zajčka decembra in kunca konec avgusta in ali lahko po 9-10 mesecih še vedno sobivajo.......?
To je zato, ker želim najboljše za mojo žival :)
[left>Se kmalu srečamo
ok hvala