Forum za akvaristiko

Vprašanja, razprave o izdelkih JBL Denitrol Bakterije za denitrifikacijo za sladko in morsko vodo

24 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Christophe
2 sporočila
christophe fr
Pozdravljeni, ali je zanesljivo nadomestiti čas čakanja 3 do 4 tedne (čas, potreben za cikel dušika) s tem izdelkom? Hvala za vaš odgovor.
Christian
2 sporočila
christian fr
Denitrol se uporablja 10 ml na 20 l vode za nov akvarij, zato za vas 75-80 ml Denitrol. Pazite, potrebno je uporabiti Biotopol in počakati 1 uro ali pa počakati 24 ur po napolnitvi akvarija, da klor v vodi izgine, preden dodate Denitrol. Počakati morate 3-4 tedne, preden vnesete ribe, tudi če dodajate Denitrol vsak dan, filter ni zrel prej kot po 3 tednih, bakterije v filtrirnih peni/medijih potrebujejo ta čas za razvoj. Če ni ali je malo rastlin, dodajte 2-3 zrnca hrane, da se bakterije lahko razvijajo. Najbolje je, da enkrat na teden preverite raven nitrita NO2. Najprej se bo raven nitrita dvignila in nato se bo znižala, ko se raven približa ali je spet enaka 0, lahko vnesete ribe.
Grégory
1 sporočila
grégory fr
Pozdravljeni, uspešen začetek zahteva potrpežljivost
Christian
2 sporočila
christian fr
Ne, Denitrol ne more nadomestiti časa čakanja. Z uporabo Biotopola in po eni uri Denitrola bakterije v filtru vseeno potrebujejo čas za razvoj, morda bo šlo nekoliko hitreje, vendar traja 3-4 tedne. Nitrit je zelo škodljiv za ribe, zato je, če ne želiš izgubiti rib, potrebna potrpežljivost. Po mojem mnenju je najlažje testirati vodo enkrat na teden, in ko se nivo nitrita po vrhu spet spusti na ničlo, lahko začneš uvajati ribe. Če gre vse v redu, lahko z ribami vzpostaviš lep odnos kar nekaj časa po preteku 3-4 tednov.
Ines
1 sporočila
ines fr
Zmotila sem se pri doziranju... :(( Dodala sem 75 ml Denitrola v akvarij s 50 l ob prvem polnjenju z vodo. Kaj naj naredim? Hvala za vaš odgovor.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, če gre za postavitev vode in akvarij ne vsebuje rib, vam svetujemo, da vodo zlijete in začnete znova. V nasprotnem primeru je na žalost nemogoče ukrepati naknadno. Lep pozdrav, ekipa Zoomalia
Marine
1 sporočila
marine fr
Pozdravljeni, osebno bi vam rekel ne... Uporabljam ga predvsem med menjavo vode in ko preverjam svoje parametre ter opazim, da pride do rahlega porasta nitritov (zaradi prehranskih odpadkov ali drugega). Vendar ne mislim, da bi izdelek lahko preprečil porast nitritov, ki nastane med ciklanjem. In v vsakem primeru, ko izvajamo svoj 4-tedenski cikel, je to tudi za razvoj dobrih bakterij v akvariju, ta izdelek (ki je zelo, zelo dober za uporabo, ki jo imam) pa teh bakterij ne zagotavlja. Za lep akvarij je treba biti potrpežljiv.
ISABELLE
2 sporočila
isabelle fr
živjo, rad bi vedel, ali je ta izdelek primeren za vodne želve. Hvala.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, ta izdelek je popolnoma primeren za vodne želve. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Dominique
1 sporočila
dominique fr
Pozdravljeni, ali se lahko ta izdelek denitrol zmeša v akvariju s tetra Aquasafe in tetra Easy Balance? Hvala za vaše informacije.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Te izdelke lahko med seboj mešate in kombinirate znamki Tetra in JBL. Vendar pa dolgoročno to ni priporočljivo, saj so proizvajalci teste opravili z lastnimi znamkami in ne morejo zagotoviti združljivosti z drugimi izdelki. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
pascal
4 sporočila
pascal fr
Pozdravljeni,

Ali bo Denitrol kmalu na voljo pri vas v 250 ml? Hvala.

LEP POZDRAV
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, ta izdelek je trenutno v postopku ponovnega založenja in bo kmalu na voljo za nakup. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
audrey
1 sporočila
audrey fr
Pozdravljeni, imam 80-litrski akvarij z gupiji, neonkami, čistilci oken in čistilci dna, ali je možno dati izdelek v akvarij, če so moje ribe notri? Ali jim to ne bo škodilo? Hvala
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Ti izdelki so neškodljivi za vaše ribe.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
michele
1 sporočila
michele fr
Pozdravljeni, želel sem dinitrol JBL za 3000l, vendar vidim, da imate samo za 7500l. Spraševal sem se, ali je to isto in koliko bi ga moral dodati v moj akvarij s 110l, ob upoštevanju, da ob menjavi vode dodajam 10ml. Hvala
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni,
Res je, da ni Dénitrola za 3000L. Svetujemo vam, da sledite navodilom na priloženi navodilnici za doziranje.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
sabrina
3 sporočila
sabrina fr
Pozdravljeni, ali ta izdelek zmanjšuje nitrite med vrhuncem nitrata in je združljiv z drugimi izdelki, kot sta Biotopol in Clynol? Hvala.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, svetujemo vam, da te izdelke uporabljate enega za drugim, da boste lahko postopoma prilagajali parametre vašega akvarija in tako opazovali učinke teh izdelkov. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
jean-paul
4 sporočila
jean-paul fr
Pozdravljeni, imam akvarij s 180 litri, vodo menjam vsaka 2 tedna. Rad bi vedel, koliko tega izdelka lahko dodam ob vsakem vzdrževanju mojega akvarija? Hvala vnaprej.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, če delno menjate vodo, morate dodati 10 ml Denitrola na 300 L vode ob vsaki menjavi. Vse te informacije so navedene na zadnji strani izdelka. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
pierre
8 sporočila
pierre fr
Pozdravljeni, ali gre za bakterije za zagon akvarija? Kakšna je razlika med biotopol vodnim kondicionerjem? Kdaj uporabiti oba zgornja izdelka? Hvala vnaprej.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni,Biotopol v osnovi nevtralizira klor, denitrol pa zagotavlja potrebne denitrifikacijske bakterije, da je voda primerna za življenje. Oba izdelka se lahko uporabljata pri zagonu akvarija, pa tudi ob menjavi vode in po zdravljenju bolezni... Lep pozdrav,Ekipa Zoomalia
Laura
3 sporočila
laura fr
Je to izdelek, ki ga uporabljamo, ko zaganjamo akvarij? In koliko ga potrebujemo za 150L? Ko je izdelek v akvariju, koliko dni moramo počakati, preden lahko damo noter prve ribe?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni,
Da, ko začenjate z vašim akvarijem, dodajte 10 mL na 100 L prvi dan, nato pa devet dni vsakodnevno dodajte 10 mL na 300 mL.
Vaše ribe lahko začnete ponovno uvajati po 48 urah.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo