Forum za akvaristiko

Vprašanja, razprave o izdelkih JBL AquaBasis plus Hranilna podlaga za akvarij

93% stranke

priporočam ta izdelek

44 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
JEAN PIERRE
1 sporočila
jean pierre fr
Pozdravljeni,Koliko substrata bi moral dodati za akvarij s 180 L (92x41x55 cm), če naj bi bila debelina plasti 2-3 centimetre. Lep pozdrav
catherine
6 sporočila
catherine fr
Pozdravljeni, za 1.240 litrov sem uporabil 3 vrečke, torej za vas bi bili dve zadostni.
Nicolas
9 sporočila
nicolas fr
Pozdravljeni, ali je substrat JBL 2,5L dovolj za akvarij Fluval 57 L? Hvala
catherine
6 sporočila
catherine fr
Pozdravljeni, vse je odvisno od debeline, ki jo želite imeti
Michel
1 sporočila
michel fr
Pozdravljeni, za vaš akvarij Flex Fluval 57 L to predstavlja debelino 1,5 cm, razporejeno po dnu (idealno je imeti 2 cm). Vendar če ne boste postavili rastlin spredaj v širini 5 do 10 cm, bosta 2,5 litra Aquabasisa popolnoma zadostovala. Ne pozabite dodati 3 do 4 cm substrata, kot je JBL Manado (potrebovali boste vsaj 5 L). Lep pozdrav, Michel
hana
15 sporočila
hana fr
Ali lahko postavimo to hranilno podlago brez prekrivanja (ne da bi imeli motno vodo), glede na to, da je moj akvarij amazonski biotop, ni problem, če je voda nekoliko jantarne barve. Hvala vnaprej.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Ne, ta tla morajo biti nujno prekrita z gramozom ali kremenom: zemlja ne sme biti v neposrednem stiku z vodo, da ohrani njeno čistost. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Anaïs
1 sporočila
anaïs fr
Zdravo, Koliko substrata Aquabasis Plus naj dam v svoj akvarij z dimenzijami D80*Š30*V45? Lep pozdrav
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, za plast 3 cm računate približno 7,2 L substrata. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
CLOTILDE
11 sporočila
clotilde fr
Pozdravljeni, želel bi izvedeti, ali je substrat nujno potreben za naravne akvarijske rastline? Rad bi se ga znebil in ga odstranil pri naslednjem čiščenju (sredi meseca), ker se ukvarjam z razmnoževanjem rib in to ni praktično! Hvala vnaprej.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Substrat je prst za rastline v vašem akvariju, zato ga je zelo priporočljivo uporabiti. Nameščen pod plastjo peska, ne moti življenja v vašem akvariju, tudi v vzreji. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Fabrice
1 sporočila
fabrice fr
Pozdravljeni, imam akvarij 1000x400 s prostornino 180 L. Koliko 5L vrečk bi potreboval, hvala?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Za debelino 3 cm boste morali predvideti 12L substrata, kar pomeni 3 vreče po 5L. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
Emilie
1 sporočila
emilie fr
Pozdravljeni, želel sem vedeti, ali je ta substrat primeren, saj bi rad dal plast substrata in nad njo plast gramoza, vprašanje pa je, ali se vse to ne bo pomešalo?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Ta substrat je še posebej primeren za uporabo brez peska.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
catherine
1 sporočila
catherine fr
Pozdravljeni,

rad bi vedel, koliko vrečk po 5 litrov bi potreboval za moj akvarij z dimenzijami: dolžina 150 cm, širina 40 cm, višina 60 cm.

Najlepša hvala
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, za 3 cm debeline substrata boste potrebovali 18 L.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
cecile
1 sporočila
cecile fr
Pozdravljeni,Včeraj sem napolnil svoj akvarij s tem substratom prekritim s prodnikom. Vse sem temeljito splaknila preden sem ga dala v akvarij in ga prekrila, da ga ne bi premaknila med polnjenjem.Kljub temu je od včeraj voda v akvariju rjave barve in delci se ne posedejo. Lahko mi prosim ponudite rešitev?Zahvaljujem se vam,Lep pozdravCécile
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni,

Svetujemo vam uporabo čistilca vode, na primer:
https://www.zoomalia.com/animalerie/tetra-crystal-water-p-5286.html
https://www.zoomalia.com/animalerie/clynol-purificateur-pour-eau-douce-p-1833.html

Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
martine
2 sporočila
martine fr
Pozdravljeni, ali je smiselno dodati manado? Ali ni pesek iz Loare zadosten? Hvala za vaš odgovor
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Ta substrat lahko uporabljate samostojno. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
fouad
1 sporočila
fouad fr
Pozdravljeni, koliko mi je potrebno za akvarij s 240 L? Hvala za vaš odgovor. Lep pozdrav,
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, za boljše odgovore bi potrebovali, da nam sporočite velikost vašega akvarija (dolžina x širina) in želeno debelino podlage.

Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
cyril
2 sporočila
cyril fr
Pozdravljeni, imam akvarij s 400 litri, dolg 150 in širok približno 54 cm. Koliko vreč lahko dam notri in ali je nujno dodati komplet CO2 ali lahko to izpustim?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, glede na dimenzije vašega akvarija, boste za približno 3 cm substrata potrebovali 24.3 litrov substrata (ali 34kg). Če želite, lahko dodate tudi komplet za CO2.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Jean
3 sporočila
jean fr
Pozdravljeni,

Ali je treba uporabiti prod ali kremenčev pesek na vrh tega izdelka?
Koliko vrečk je potrebnih za akvarij Roma 240?

Hvala
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, ne, mešanje s prodnatim gramozom ni potrebno. Za približno 3 cm substrata, glede na velikost vašega akvarija, boste potrebovali približno 14,4 litra substrata ali približno 20 kg. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
devy
1 sporočila
devy fr
Pozdravljeni, v mojem akvariju s 250 litri načrtujem narediti sloj Aquabasis Plus debeline 3 cm. Moj akvarij meri v dolžino 119 cm in v širino 40 cm. Koliko 5-litrskih vrečk potrebujem?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, potrebovali boste približno 14,28L (to je približno 3 vreče). Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Katia
5 sporočila
katia fr
Pozdravljeni, naročil sem ta substrat za moj 240-litrski akvarij in ob pregledu komentarjev sem videl, da je za 240-litrski akvarij potrebno 24 litrov, torej 5 vreč po 5 litrov, vendar sem v dvomih. Koliko substrata potrebujem, da dosežem vsaj 2 cm debeline? Koliko litrov ali kilogramov? Ali moram to oprati, preden ga uporabim?

Hvala vnaprej
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, za vsak centimeter tal potrebujete 4,8 litra. Tega substrata ni potrebno prati.

Lep pozdrav,
Madeline iz Zoomalia
François
1 sporočila
françois fr
Koliko količine za akvarij 180 92x41x128 cm
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni,
Za vaš akvarij, za 3 cm višine, potrebujete 21 kg substrata, to je 15 L.

Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Bruno
1 sporočila
bruno fr
Pozdravljeni,

Iščem podlago za rastline, ki bi jo postavil pod moj pesek: Kremenčev pesek (črni diamant pesek 10kg). Ker imam zlate ribice, ki rijejo po tleh, ali obstaja nevarnost, da bo podlaga (lažja) priplavala na vrh kvartsa. Za informacijo, kvartsa bo približno 2,5 cm nad podlago.

Hvala za vaš odgovor.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Ne glede na substrat bo vedno lažji od kvarca. Ta substrat bi moral ustrezati.

S spoštovanjem,
Ekipa Zoomalia
Guillaume
7 sporočila
guillaume fr
Pozdravljeni,

Koliko substrata in kakšne višine moram dodati za 240l akvarij z merami 1,20*40*50 v višino?

Hvala
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, v vašem akvariju potrebujete za 5 cm višine 33,6 kg prodca, kar je 24 litrov. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Jacques-Antoine
3 sporočila
jacques-antoine fr
Pozdravljeni, koliko substrata bi moral uporabiti za akvarij s 125 L (81x36), glede na to, da očitno potrebujem debelino 2-3 centimetre, mislim. Lep pozdrav.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, če ga nanesete na okoli 2 cm, bi moral zadostovati ena sama vreča.

Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
AURELIEN
1 sporočila
aurelien fr
Pozdravljeni, koliko jih potrebujem za 230-litrski akvarij, ki ga načrtujem zasaditi? Ali lahko dodam samo pesek na vrh ali potrebujem še kaj drugega? Lep pozdrav
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, potrebovali boste približno 8 kg substrata. Lahko dodate tudi plast gramoza na vrh.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
romain
2 sporočila
romain fr
Pozdravljeni, za akvarij s 100 litri, koliko litrov tega substrata potrebujem? Hvala.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni,

Načeloma približno 5 litrov.

Lep pozdrav,

Ekipa Zoomalia
Céline
1 sporočila
céline fr
Pozdravljeni. Za akvarij dimenzij 100*30 (120 l), ki bo dobro zasajen, koliko litrov JBL Manado in koliko litrov Aquabasis za prvo plast? Je res, da je Manado težko sprati in da ima tendenco, da povečuje trdoto vode?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni,Za vaših 120 litrov vam priporočamo približno 10 do 15 litrov Manada in približno 5 litrov Aquabasis. Kar se tiče Manada, edina "negativna" točka je lahko ta, da nekatera zrna plavajo in da je lahko nekoliko težje izpirati v primerjavi s klasičnim peskom. Sicer pa je odličen izdelek.Lep pozdrav,ekipa Zoomalia.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo