Hrupen filter eheim
Pozdravljeni,
Pravkar sem ponovno vzpostavil delovanje dveh zunanjih filtrov Eheim 2011 in 2211.
Delujejo dobro, vendar so glasni (klikajoči zvoki).
Ali to izhaja iz turbine?
V tem primeru, bi njena zamenjava rešila problem?
Hvala vam vnaprej za vaše nasvete.
Pozdravljeni,
To se precej pogosto zgodi pri črpalkah, ki dolgo časa niso bile v uporabi in ki predvsem niso bile dovolj dobro očiščene pred ponovnim zagonom.
Tako je možno, da so se nečistoče usedle, strdile in ovirale gibanje lopatic rotorja, s tveganjem, da povzročijo praske v valju.
Tudi os rotorja je lahko ukrivljena, kar povzroča, da ena ali več lopatic drgne.
Alain
V redu, najlepša hvala
Pozdravljen Georges B,
prej nisem mogel odgovoriti, ker sem imel težave z internetom.
Tako da, če v filtru ni ujetega zraka, je ta pravilno napolnjen in če težav, ki jih je omenil Alain, ni, potem ostane le še popolna zamenjava turbine (rotorja, osi in tesnil); vse bi se moralo urediti.
Akvaristično.
Pozdravljeni vsi, po približno 6 mesecih uporabe sem pridobil filter Eheim 2075 1200l/uro in imam isti problem - hrup, takoj od novega je bil ekstremno tih, so rekli. Odvisno je seveda od primerjave. Zato sem izoliral svojo omaro s akustičnim dušilcem in je že precej bolje. Predvidevam, da črpalka nima napake, saj je nova. Mislil sem, da bi bilo z menjavo turbine bolje. Bil sem kupil zelo glasen filter JBL, Eheim je malce boljši, kar pa ne upravičuje razlike v ceni, glede na slabo opravljeno cevovodje. Upam, da je bil tvoj problem rešen. Res je, da glasen filter prevzame vso pozornost in je zelo neprijeten. Lep pozdrav