Forum za akvaristiko

Hrupen filter eheim

4 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
GEORGES
2 sporočila
georges fr

Pozdravljeni,

Pravkar sem ponovno vzpostavil delovanje dveh zunanjih filtrov Eheim 2011 in 2211.

Delujejo dobro, vendar so glasni (klikajoči zvoki).

Ali to izhaja iz turbine?

V tem primeru, bi njena zamenjava rešila problem?

Hvala vam vnaprej za vaše nasvete.

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

To se precej pogosto zgodi pri črpalkah, ki dolgo časa niso bile v uporabi in ki predvsem niso bile dovolj dobro očiščene pred ponovnim zagonom.

Tako je možno, da so se nečistoče usedle, strdile in ovirale gibanje lopatic rotorja, s tveganjem, da povzročijo praske v valju.

Tudi os rotorja je lahko ukrivljena, kar povzroča, da ena ali več lopatic drgne.

Alain

GEORGES
2 sporočila
georges fr

V redu, najlepša hvala

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljen Georges B,

prej nisem mogel odgovoriti, ker sem imel težave z internetom.

Tako da, če v filtru ni ujetega zraka, je ta pravilno napolnjen in če težav, ki jih je omenil Alain, ni, potem ostane le še popolna zamenjava turbine (rotorja, osi in tesnil); vse bi se moralo urediti.

Akvaristično.

JEAN MICHEL
1 sporočila
jean michel fr

Pozdravljeni vsi, po približno 6 mesecih uporabe sem pridobil filter Eheim 2075 1200l/uro in imam isti problem - hrup, takoj od novega je bil ekstremno tih, so rekli. Odvisno je seveda od primerjave. Zato sem izoliral svojo omaro s akustičnim dušilcem in je že precej bolje. Predvidevam, da črpalka nima napake, saj je nova. Mislil sem, da bi bilo z menjavo turbine bolje. Bil sem kupil zelo glasen filter JBL, Eheim je malce boljši, kar pa ne upravičuje razlike v ceni, glede na slabo opravljeno cevovodje. Upam, da je bil tvoj problem rešen. Res je, da glasen filter prevzame vso pozornost in je zelo neprijeten. Lep pozdrav

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo