filter Eheim pro 2080
Ali mi lahko poveste, zakaj ne morem več doseči maksimalnega pretoka mojega skoraj novega filtra - delno sem ga očistil že pred časom in deloval je pravilno - pred kratkim sem ga ponovno očistil, tokrat popolnoma, vključno s črpalkino komoro in čiščenjem indikatorja - odtlej filter ne deluje več na maksimumu - plavajoči indikator pretoka vode ostaja spodaj - je vprašanje poškodovanih tesnil? Ali bi moral priskrbeti vzdrževalni sprej eheim ref 400 1000 in kje ga kupiti (nemogoče ga je najti)
Hvala za vašo pomoč
Pozdravljena, Ghislaine,
nimam akvarija, vendar se za to zelo zanimam. Predlagam, morda so cevi umazane, preveri, če so kje stisnjene... Ali pa je morda težava z rotorjem...
zdravo dekleta
dobro opaženo Sandra glede cevi ali celo osi rotorja, pogosto je ravno to razlog za pomanjkanje moči zunanje filtre
hvala za vaše nasvete, vendar so bile cevi v celoti izdelane in rotor je v dobrem stanju - danes je bil slab dan, sesalnik se je pokvaril in filter (2080) prav tako - zato sem moral ponovno razstaviti - videl sem, da zadnjič nisem pravilno namestil vodnika, ki mora biti zaprt z obročkom, ki pravilno zapira komoro črpalke - zato je pretok že veliko boljši, vendar še vedno ni na maksimumu - kazalec je na približno polovici - zato morda naslednjič najdem kaj drugega - če ima kdo od vas enak ali 2180 (enak, vendar z vgrajenim ogrevanjem, mislim), morda že imel podobne težave - hvala še enkrat in lep večer
Pozdravljeni, imam enako težavo z mojim 2080. Ta serija res ni praktična, bodisi za izpust ali potiskanje vode. Imam veliko izgubo moči, ko je prelivna cev nameščena na akvariju. Če cev spustim za 20 cm v vedro, potem pretok postane optimalen. Žal mi ni uspelo najti rešitve.