Vprašanja, razprave o izdelkih Colombo Bactuur clean residex za odstranjevanje mulja
7 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
ursus
Pozdravljeni, pri vas sem kupil 2 kanistra po 2,5l Colombo Clean sludge. Povzemam. Naredil sem ribnik s 27m3 vode. Voda je postala zelena. Zato sem namestil UV filtre. Voda ni več zelena, ampak rjava. Ustavil sem UV in črpalke ter v dveh obrokih dodal kanister Colombo Clean sludge. Zaenkrat se nič ne spremeni. Naj nadaljujem ali imate morda boljšo rešitev. Lep pozdrav.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, možno je, da ima vaš filter premajhen pretok za velikost vašega ribnika. Pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je tudi število rib. Več ko bo ribnik naseljen, močnejša bo morala biti filtracija, in sicer od enostavne do trikratne moči. Zmanjševalci mulja bodo učinkoviti le v dopolnitvi dobre filtracije. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
3 sporočila
joséphine
Ta izdelek se lahko uporablja za koliko litrov vode?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,
Steklenica s 1000 ml omogoča obdelavo 5000 L.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Steklenica s 1000 ml omogoča obdelavo 5000 L.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
3 sporočila
danielle
Pozdravljeni,
Imam trden bazen iz modre smole kot bazeni, v obliki dvojnega fižola, ki ima okoli 600 litrov, 4m50 dolžine, približno 45cm globine, kjer sobivajo ribe in želve v dobrem razmerju. Vedno mi uspe ohraniti čisto vodo brez alg, odkar imam UV sterilizator, toda težava je, da vedno ostane zeleni usedlin na stenah, ki jih moram drgniti s Scotch Brite, in je težko odstraniti. Alternativno uporabljam Tetra AlgoRem in Tetra Pond AlgoFin, vendar se to vedno vrne po nekaj dneh. Kateri izdelek bi preprečil to ali vsaj upočasnil ta proces, da ne bi bilo tako zlepljeno na stenah, da bi ga lažje odstranili; pravzaprav je kot v akvariju, kjer stekla postanejo zelena. Hvala za vaš odgovor vnaprej.
Imam trden bazen iz modre smole kot bazeni, v obliki dvojnega fižola, ki ima okoli 600 litrov, 4m50 dolžine, približno 45cm globine, kjer sobivajo ribe in želve v dobrem razmerju. Vedno mi uspe ohraniti čisto vodo brez alg, odkar imam UV sterilizator, toda težava je, da vedno ostane zeleni usedlin na stenah, ki jih moram drgniti s Scotch Brite, in je težko odstraniti. Alternativno uporabljam Tetra AlgoRem in Tetra Pond AlgoFin, vendar se to vedno vrne po nekaj dneh. Kateri izdelek bi preprečil to ali vsaj upočasnil ta proces, da ne bi bilo tako zlepljeno na stenah, da bi ga lažje odstranili; pravzaprav je kot v akvariju, kjer stekla postanejo zelena. Hvala za vaš odgovor vnaprej.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,
Dva izdelka vam lahko pomagata zmanjšati količino alg na dnu ribnika.
https://www.zoomalia.com/animalerie/colombo-biox-pour-l-oxygenation-du-bassin-p-12208.html
https://www.zoomalia.com/animalerie/bactoplus-bso-contre-les-substances-nocives-p-12033.html
COLOMBO BIOX pomaga v boju proti nitastim algam: ko BiOx pride v stik z vodo, se takoj sprosti aktivni kisik. Zaradi svoje močne oksidacijske sposobnosti se organska umazanija in mulj razpadeta, kar tako pomaga v boju proti rasti nitastih alg. 100% biološko!
BACTOPLUS BSO: heterotrofne bakterije v BSO naravno pritrdijo organske materiale, kot je na primer blato na dnu ribnika, v filtru in na tankem sloju delcev, ki se oblikujejo na potopljenih rastlinah. Z redno uporabo BSO boste preprečili nastanek in ohranili dobro zdravje vašega vrtnega ribnika.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Dva izdelka vam lahko pomagata zmanjšati količino alg na dnu ribnika.
https://www.zoomalia.com/animalerie/colombo-biox-pour-l-oxygenation-du-bassin-p-12208.html
https://www.zoomalia.com/animalerie/bactoplus-bso-contre-les-substances-nocives-p-12033.html
COLOMBO BIOX pomaga v boju proti nitastim algam: ko BiOx pride v stik z vodo, se takoj sprosti aktivni kisik. Zaradi svoje močne oksidacijske sposobnosti se organska umazanija in mulj razpadeta, kar tako pomaga v boju proti rasti nitastih alg. 100% biološko!
BACTOPLUS BSO: heterotrofne bakterije v BSO naravno pritrdijo organske materiale, kot je na primer blato na dnu ribnika, v filtru in na tankem sloju delcev, ki se oblikujejo na potopljenih rastlinah. Z redno uporabo BSO boste preprečili nastanek in ohranili dobro zdravje vašega vrtnega ribnika.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
carole
Pozdravljeni, imam majhen ribnik s 290 litri, opremljen z močno črpalko za mešanje, ki vključuje majhno UV lučko s 3 vati. Rad bi vedel, ali lahko brez tveganja za moji dve perlorodki in Coryje uporabim ta izdelek proti mulju.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, ta izdelek lahko uporabljate brez skrbi za vaše ribe. Lep pozdrav,
Sandy iz Zoomalia
Sandy iz Zoomalia