Forum za akvaristiko

Borec z luknjo v želodcu

3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Alexandre
2 sporočila
alexandre fr
Pozdravljeni,
Pred enim tednom je moj borec imel belo piko za plavutjo, nič več ni jedel in se ni premikal. Zdravil sem vodo z protiglivičnim sredstvom.
Naslednji dan je začel spet jesti in izrastek je odpadel ter pustil luknjo.
Danes sem opazil, da kar poje, izhaja skozi to luknjo, ničesar ne razumem, kako lahko preživi, skrbi me zaradi mojih drugih rib.
Lahko mi pomagate?
Najlepša hvala.
jean louis
4 sporočila
jean louis fr

Pozdravljen, Alexandre,

Mislim, da je tvoja riba umrla, vendar odgovarjam, da se ti to ne bo ponovilo z novimi prebivalci akvarija. Zelo pomembno je spremljati barvo in dolžino iztrebkov tvojih rib.

Tvoj bojevnik je bil okužen s črvom, imenovanim

rdeči črvi guppyja (Camallanus)Glavni simptom: eden ali več rdečih ali oranžnih črvov izhaja iz ribe. (To je samo vidni del ženskega parazita, ki sprošča svoje potomstvo.)

Sekundarni simptomi: apatija, izguba teže, občutljivost na parazite in patogene bakterije.

Neposredni vzroki: črevesni parazitski črvi, najpogostejši je Camallanus cotti (ogorčice), ki se hranijo s krvjo in drugimi tekočinami pri jajčnoživorodnih ribah.

Dejavniki, ki to omogočajo: ribe, hranjene s ciklopi (ki so lahko vmesni gostitelj tega parazita).

Nalezljivost: da (vmesni gostitelj ni nujno potreben, možna je tudi neposredna okužba).

Resnost: zdravljenje je včasih dolgotrajno in težavno, če so ribe zelo oslabele in se ne hranijo.

Pojavnost: precej redka, vendar pogostejša pri guppyju in drugih jajčnoživorodnih ribah. Izogibati se hranjenju rib s ciklopi in dobro izpirati rastline po nakupu je del preventive.

Zdravljenje: ribe postaviti v karanteno. Kupiti v lekarni antihelmintika, kot je fluvermal (1 mg/liter za 2 do 5 dni) ali pa pridobiti v trgovini za živali zdravljenje za ribe Preis Coly Konzentrat™ nemškega proizvajalca Preis Aquaristik. Zdravilo se lahko doda hrani (če se ribe pravilno hranijo) ali pa v kopeli.

Preprečevanje: dobro opazovati ribe pred nakupom.

Če kupiš fluvermal, izberi raztopino, kjer ni prisotna saharoza (8 evrov v lekarni) ali še bolje po mojem mnenju Capizol iz laboratorijev VIRBAC, ki vsebuje fluvermal in ga lahko zmešaš z vodo v akvariju ali zmešaš s hrano. Zdravljenje je dolgotrajno. Po bolezni je treba filtrirati vodo v akvariju z ogljem in dati posebno hrano za okrevanje bojevnikov Dennerle, ki je zelo učinkovita za okrevanje bojevnikov.

Alexandre
2 sporočila
alexandre fr

Pozdravljeni

Hvala za vaš odgovor

Proti vsem pričakovanjem je danes moja riba polna energije, hranil sem jo večkrat na dan 15 dni, da bi si lahko nabrala nekaj, danes se je luknja zaprla, ne vem, kaj je bilo, a zelo sem vesel, da je preživela

jean louis
4 sporočila
jean louis fr

bilo bi zanimivo, da nam razložiš, kaj si od takrat počel, saj bi moral biti v njegovem stanju v zadnji fazi bolezni.

vse najboljše tebi in tvojemu borcu

Jean Louis

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo