Forum za akvaristiko

Bolni gupi

1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Marion
1 sporočila
marion fr
Pozdravljeni,Dovolil sem si napisati sporočilo na tem forumu, ker res ne vem več, kaj naj storim.Imam gupije, imel sem jih tri (samce) kar nekaj časa. Toda zadnjič sem izgubil prvega, nato je začel zbolevati tudi drugi.Ko sem se pozanimal, sem ugotovil, da sem zaradi slabih nasvetov prodajalcev v trgovini z živalmi že storil kar nekaj napak.Če prav razumem, ni idealno imeti samo samce... In še posebej ne v akvariju s 20L.Ravno sem kupil akvarij s 40L in načrtujem, da bom ribe prenesel zelo postopoma.Kljub temu sem se odločil bolnega dati v karanteno. Problem pa je, da zdaj moja preostala dva gupija živita sama... in nisem prepričan, da je to najboljša rešitev za njuno zdravje, kajne?Tu so simptomi bolnega gupija:Začelo se je, da je ves čas plaval na površju. Opazil sem tudi, da so se mu peruti malo strgale in padale. Takoj sem pomislil na gnilobo plavuti. Tako sem ga dal v karanteno, da je lahko prejel antibakterijsko zdravljenje JBL. Gniloba se od takrat sploh ni razširila. Vendar še vedno ne premika veliko. Ali lahko biti sam v skoraj praznem akvariju (videl sem, da je to priporočljivo tudi za bolnišnične akvarije) povzroči izgubo aktivnosti?Da bi mu povrnil apetit, ga hranim z zamrznjenimi cevčastimi črvi (ki se jim zdi, da so mu všeč). Ampak danes se mi zdi, da ima precej napihnjen trebuh.Za pogoje moje vode:-ph 7.5-gh 2-kh 5-nitriti 0-nitrati 0-amoniak 0-temperatura je okoli 25 stopinjRad bi vam poslal sliko ribe, vendar ne vem, kako naj to storim ^^Res sem tu z namenom, da popravim svoje napake, da se to ne bi ponovilo. Tako upam, da mi bodo nekateri lahko pomagali!Hvala vnaprej!
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni. Za gupije je 40 litrov prenaseljen zapor. Obiščite spletno mesto aquachange, vnesite neto prostornino, pH, GH in temperaturo, spletno mesto pa vam bo dalo informacije, katere ribe lahko dodate. Veliko sreče.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo