Forum za akvaristiko

Bojevnik

5 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Léa
1 sporočila
léa fr
<left>Dober večer,

Torej, pred nekaj dnevi sem kupil samčka bojnega ribiča.

Dal sem ga v ogromno cilindrično vazo z vodo iz plastenke in kapljicami za kondicioniranje vode. Rad bi vedel, ali je normalno, da so se na površini vode oblikovali mehurčki in moj bojni ribič ni preveč aktiven.

Voda je prav tako malo motna, čeprav hranim zmerno, saj vem, da hrana onesnažuje vodo.

Hvala vam za vaše nasvete in odgovore vnaprej.

fairy
18 sporočila
fairy fr

Pozdravljeni,

Odsvetujem vam uporabo okroglih, cilindričnih in podobnih vaz. Raje izberite pravokoten akvarij z pokrovom, saj sem imel mrtvo ribo, ker je skočila čez! Okrogle posode jim povzročajo hude glavobole. Uporabite posebno vodo za akvarije z nekaj rastlinami, ki se bodo zaščitile in poleg tega okrasile vaš akvarij.

Upam, da sem vam lahko pomagal!

Virginie
4 sporočila
virginie fr
Borci nimajo kaj početi v tem slovitem "ogromnem valjastem vazu". Potrebujejo kvadratni bazen s filtracijo in ogrevanjem (ja, to so tropske ribe in ne hladnovodne, kot ljudje mislijo). Mehurčki na vrhu so verjetno gnezdo mehurčkov, ki ga je ustvaril. Pogosto to storijo, ko jim zamenjamo vodo. Motna voda je zagotovo zato, ker nimate filtracije. Ja, tudi ribe delajo kakce, in če to ni posesano s črpalko, se razkroji in onesnaži. Normalno. Priskrbite primerni akvarij za te uboge ribe.
Maïa
2 sporočila
maïa fr

Pozdravljeni,

Torej včeraj sem kupil samčka bojevnika z akvarijem v obliki diamanta, 5,5l brez filtra ali grelca in z umetno rastlino.

Zanj sem kupil tudi granule (JBL NANOGRANO), vendar jih ne je. Misliš, da bi moral hrano zamenjati ali je to samo zato, ker je pravkar prispel?

Prav tako sem kupil akvarij s pokrovom, ker imam mačka in ne vem, ali moram pustiti malo odprto, seveda pod nadzorom, da ima zrak.

Misliš, da bi po aklimatizaciji lahko imel še druge male ribe z njim?

In za konec, ali mu ustreza voda iz pipe?

Vnaprej hvala za vaše odgovore.

Camelia
1 sporočila
camelia fr

Pozdravljeni,

Če začnemo čisto od osnov, je tvoj akvarij celo za bojno ribico premajhen. Potrebuje vsaj 10 litrov, bolje je 20 litrov. Ogrevanje je obvezno, potrebuje temperaturo okoli 24° C. Filter ni obvezen, vendar je boljše, če ga imaš za zdravje tvoje ribice.

Očitno nisi počakal preden si dal noter svojo bojno ribico? Akvarij je potrebno napolniti in počakati en mesec, preden se doda ribo... Da se lahko dobre bakterije naselijo in prečistijo vodo. Brez tega bo tvoja ribica zastrupila svojo vodo in lahko umre že po nekaj dneh...

Tvoja ribica bo jedla, ko se bo počutila dobro, ne skrbi. Bojna ribica lahko zdrži brez hrane več kot teden dni. Reši ostale težave in začela bo jesti. Ampak predvsem ne pusti, da hrana gnije v vodi!

Pokrov je zelo dober. Tudi brez mačke mora imeti bojna ribica pokrov, saj lahko skoči ven. Ni ti potrebno odpirati pokrova, dokler pustiš malo zraka na površini, da lahko diha.

V vsakem primeru v tem akvariju ne boš mogel imeti drugih rib, sicer bodo pod stresom in bodo umrle.

Kerebel
1 sporočila
kerebel fr
Pozdravljeni, prejel sem borce, ampak kako naj vem, ali gre za samca ali samico

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo