Forum za akvaristiko

Bojevnik: motna voda + usedlina na površju

1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Del
1 sporočila
del fr

Pozdravljeni,

Pred enim tednom (pravzaprav točno jutri) sem kupila beto v trgovini za male živali in (naivno?) sem sledila nasvetom.

Imam akvarij velikosti 10 litrov, brez filtra, s rastlino / polžem in grelcem.

Ribo sem dodala po njihovih navodilih v vodo (z dodajanjem kondicionerja + dodajanjem vode v vrečko postopoma, preden sem jo popolnoma vstavila 20/30 minut kasneje).

Komaj 24 ur kasneje je bila voda motna z nekakšno belo sluzasto snovjo na površini.

Obrnjena sem bila k strokovnjaku, ki mi je rekel, da to ni normalno in je mislil, da sem preveč nahranila ribo (čeprav sem dala 4 zrni in so bila vsa pojeta pred mojimi očmi).

Prodali so mi filter, ki naj bi bil za akvarij od 8 do 50 litrov z nastavljivim pretokom.

Nastavila sem ga na minimum, vendar se moji ribi res ni dopadel, odnašalo jo je in se je poskušala boriti, potem pa je obtičala med kamenčki (večkrat sprana, preden sem jih postavila v akvarij).

Zaradi stiske moje ribe sem filter opustila.

Čeprav mi je bilo odsvetovano, sem to nedeljo zamenjala 45% vode, očistila stene te bele lepljive snovi in je spet onesnažena.

Zdi se, da to moji ribi ne moti, manj kot filter v vsakem primeru, vendar bi rada razumela, od kod prihaja ta usedlina, saj je vsa hrana pojeta in še posebej, da se pojavi v komaj 24 urah!

Ne vem, kaj naj storim, da bo moji ribi najbolje.

Vnaprej se vam zahvaljujem za vašo pomoč.

Delphine

Emmanuel
6 sporočila
emmanuel fr
Pozdravljeni, usedlina na površini vode je posledica zastajanja vode. Kako je narejen filter?

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo