Forum za akvaristiko

Beli usedlin na pesku

2 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Selena
1 sporočila
selena fr

Pozdravljeni,

odločil sem se, da vložim v majhen akvarij s 20 litri (s filtrom in grelcem), da se umirim med obdobjem priprav na izpite. Torej sem spral svoj akvarij, pesek, naravne kamne (ki sem jih preveril z belim kisom). Nato sem začel s polnjenjem, vklopil filter in grelec. Včeraj zvečer pa sem opazil (polnjenje v nedeljo), da se je na nekaterih mestih na pesku pojavila tanka bela plast. Kaj bi to lahko bilo? Ali moram znova pričeti s postavljanjem akvarija?

Razjasniti želim, da v akvariju ni nobenih živih bitij (rib, rakov ali rastlin).

Najlepša hvala za vašo pomoč

Josette
23 sporočila
josette fr

Živijo

Pogledal sem si akvarijske strani, lahko bi šlo za plesen, ampak od kod bi prišla?

Nimate morda korenine v vodi?

denis
1 sporočila
denis fr

živjo,

Pravzaprav je to popolnoma normalno.

To so bakterije, ki se združujejo, ko postavite nov akvarij.

Izginejo po treh do štirih tednih

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo