Vprašanja, razprave o izdelkih
3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
chrystelle
Pozdravljeni, kakšna je prosim granulometrija? Hvala vnaprej.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Velikost zrn tega izdelka je od 2 do 4 mm.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
sandrine
Pozdravljeni,
Želim zamenjati gramoz v mojem akvariju z dnom 45 x 45 cm z črnim gramozičem. Pravzaprav vse, kar hočem, je črno dno, in mislim, da se gramoz lažje očisti kot pesek in ostane dlje čist. Ali mi lahko svetujete in obrazložite izbiro enega ali drugega za sladkovodne ribe ter navedete, koliko naj predvidim za vsak primer (pesek in gramoz, v kg in l) ?
Moja izbira je šla sprva k "keramičnemu kvarcu 5 kg" po 8,99 € ali k finemu črnemu gramoziču (kako fin je točno?) po 3,49 € / kg. Sem pa odprta tudi za črni pesek.
Hvala vnaprej.
Želim zamenjati gramoz v mojem akvariju z dnom 45 x 45 cm z črnim gramozičem. Pravzaprav vse, kar hočem, je črno dno, in mislim, da se gramoz lažje očisti kot pesek in ostane dlje čist. Ali mi lahko svetujete in obrazložite izbiro enega ali drugega za sladkovodne ribe ter navedete, koliko naj predvidim za vsak primer (pesek in gramoz, v kg in l) ?
Moja izbira je šla sprva k "keramičnemu kvarcu 5 kg" po 8,99 € ali k finemu črnemu gramoziču (kako fin je točno?) po 3,49 € / kg. Sem pa odprta tudi za črni pesek.
Hvala vnaprej.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,Za plast gramoza debeline 5 cm morate računati približno 14 kg, kar se lahko razlikuje glede na velikost zrn. Pesek ali gramoza, to je predvsem vprašanje estetike, saj je vzdrževanje v obeh primerih enako. Glavna slabost peska je, da se s časom nagiba k zbitosti. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia