Forum za akvaristiko

amazonijski akvarijski pleko

31 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
patrice
17 sporočila
patrice fr
Pozdravljeni, ali lahko damo plekostomusa v 300-litrski amazonski akvarij?
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni, 300L za pleco je dobro. Pazite, da lahko dojenček zraste do 35 cm. pH med 6 in 7. GH od 4 do 12. Michel
patrice
17 sporočila
patrice fr
v akvariju tipa Amazonke ni nobene nevarnosti?
Michel
470 sporočila
michel fr
Edini problem, ki sem ga imel s starim plekom, je bil, da se je poskušal prijeti na skalare. Michel
patrice
17 sporočila
patrice fr
Katere rastline mi priporočate za amazonski akvarij?
Michel
470 sporočila
michel fr
Ehinodorusi, kriptokorine, Alternanthera. V vsaki družini obstaja veliko različnih sort. Potrebujemo rastline z dobrim koreninskim sistemom, ker imamo plekostomusa, ki dela kot buldožer! In tudi vrsta mahu, kot je Java mah.
Michel
patrice
17 sporočila
patrice fr
Naročil sem rastline na spletni strani aquaplante:
2 rastlini Vallisneria Torta
2 rastlini Eleocharis sp Mini
2 rastlini Ammania sp Bonzai
2 rastlini Nomaphila Stricta
Vaše mnenje, hvala za vaše nasvete
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozor na razsvetljavo, to so rastline, ki potrebujejo veliko svetlobe, več kot 40 lumnov na liter, razen vallisnerije, ki je manj zahtevna.
patrice
17 sporočila
patrice fr
hvala za vaše informacijez osvetlitev imam 2 letvi po 2 x 54 vatov, ali je to primerno?
Michel
470 sporočila
michel fr
Če gre za klasične cevi, morate računati 1/2 w na liter. Za LED rampe se moči razlikujejo glede na znamko. Imam rampo dolžine 110 cm z močjo 52 w, vendar 4550 lumnov. Če bi štel w, bi potreboval dvakrat toliko, v lumnu pa sem OK. Michel
patrice
17 sporočila
patrice fr
imam 4 x 54 vate in 4150 lumnov na neonke
Michel
470 sporočila
michel fr
To je nekoliko več kot 50 lumnov na liter. Odlično, rastline bodo to cenile.
patrice
17 sporočila
patrice fr
za trajanje svetlobe kakšno približno trajanje in časovni razporedi? kateri so parametri ph..... da so dobri
Michel
470 sporočila
michel fr
Med 10 in 12 urami na dan v enem kosu. PH med 6,5 in 7. Filtriram skozi šoto, da dosežem 6,5. Vendar je pred tem potrebno znižati Kh pod 4 z osmozno vodo. Michel
patrice
17 sporočila
patrice fr
Ali lahko uporabimo vodo iz pipe za polnjenje akvarija?
patrice
17 sporočila
patrice fr
analiza vode iz pipeph 7no3 25no2 0gh 25kh 40cl2 10
Michel
470 sporočila
michel fr
Za amazonski akvarij je potrebna trdota GH med 5 in 10. Da bi bilo optimalno, bi morali uporabiti eno tretjino vode iz pipe in preostanek demineralizirane vode. Odvisno od trgovine z živalmi, je možno dobiti brezplačno demineralizirano vodo ob nakupu. Prav tako so nitrati previsoki. Kupil sem osmozer s kapaciteto 75 GPD za 60€ pri Groupe Optima.fr. V eni uri pridobim 10l demineralizirane vode. Pridobljena voda ima 0 GH, KH 0. Na teden zamenjam približno 30L vode. To preprečuje prenašanje kanistrov z vodo. Uporabljam GH+ soli, da ohranim GH na 6 v akvariju.
patrice
17 sporočila
patrice fr
Pozdravljeni, ali mi lahko podate informacije o napravi za obratno osmozo, kateri model, kako namestimo napravo za obratno osmozo
patrice
17 sporočila
patrice fr
Imam fluorescentne cevi NEON TUBE OSRAM LUMILUX HO 54w/865 - 115 cm. Kaj menite o tem?
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni,

Osmoza se namesti na vodovodni priključek za pralni stroj. Obstajajo osmozni filtri s 3 ali 4 stopnjami filtracije, za sladko vodo zadostujejo 3 stopnje. Filtrirna zmogljivost se izračuna v 24 urah in v galonih: 50, 75 in 100 GPD, kar je približno 200L/dan, 300L/dan in 400L/dan. Osebno sem izbral 75, to mi zadostuje. Morate pa nujno kupiti tester prevodnosti za preverjanje kakovosti vode na izhodu iz osmoze. Kupil sem komplet na Amazonu z merilnikom pH za 20€.

Michel
patrice
17 sporočila
patrice fr
hvala, a imaš morda model, ki si ga kupil na Amazonu?
Michel
470 sporočila
michel fr
Pancellent rumeno-bel TDS. PH Ec Temperatura 4 v 1. Cena je 24€99
patrice
17 sporočila
patrice fr
iščem model osmozne naprave ali na kateri spletni strani hvala
Michel
470 sporočila
michel fr
Groupe.optima.fr Zoomalia jih prodaja. Prodajajo jih tudi v trgovinah za male živali, cene so približno enake. Glede na videz naprav se sprašujem, če niso vse iz iste tovarne. Kupil sem pri Optima, ker sem imel problem s pritiskom vode na priključku naprave, odgovorili so mi v 24 urah in dali rešitev. Oprema je prišla pripravljena za uporabo. Michel
patrice
17 sporočila
patrice fr
Kaj menite o tem modelu osmoze? Osmozer Watsea za akvarije pri Zoomalia
Michel
470 sporočila
michel fr
100 GPD je zelo dober. Michel
patrice
17 sporočila
patrice fr
Iščem CO2 komplet za moj akvarij s 360 litri, kakšna mnenja o izdelku? Kaj menite o modelih JBL U501 in U502?
Michel
470 sporočila
michel fr
Ne uporabljam CO2 difuzorja. Pri pH 6.5 in KH 2 je koncentracija CO2 20 mg/l, kar je popolno za amazonko okolje. Na spletnem mestu aquachange je veliko mnenj o kompletih za CO2. Michel
patrice
17 sporočila
patrice fr
Imam botio in labeo bicolor že kar nekaj let in se nista spremenila v velikosti, katere ribe lahko še dodamo?
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni Patrice. Najbolje je, da obiščete spletno stran aquachange. V zavihku za favno vnesite podatke o litraži, pH, Gh, temperaturi. Poleg tega spletna stran omogoča prenos avtomatskega izračuna gnojila, kar je zelo uporabno. Michel
patrice
17 sporočila
patrice fr
razmišljal sem o Betta, Gouramijih, Colisah, nekaterih Barbusih in Puntiusih, pa tudi o Rasborah in Kryptopterusih
Michel
470 sporočila
michel fr
Vsi bradati somi so robustni, prav tako stekleni somiči in razbore. Pri gojenju colisijev, ki so zelo zelo občutljivi, večina pogine zaradi razjed. Morda je to posledica pogojev vzreje, kjer se pretirano uporabljajo antibiotiki. Treba bi bilo preveriti pri ljubiteljih, ki se ukvarjajo z razmnoževanjem, da bi dobili vzdržljive primerke. Poskusil bom z vzgojo pritlikavih ostrižnikov namesto colisijev.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo