akvarijska voda
Pozdravljeni, ali mi lahko kdo pove, koliko časa moram počakati po dodajanju svežih bakterij, preden lahko vanj dodam prve ribe.
Pozdravljena, Laetitia,
Si opravila test za nitrite?
Pozdravljeni,
za zagon akvarija lahko običajno stanovalce vnesemo 1 mesec po zagonu; po 3 tednih preverimo povečanje ravni nitritov in nato njihov padec (to povprečno traja 2 do 3 dni).
Seveda med tem mesecem izvajamo tedenske menjave vode (obseg menjave je odvisen od prostornine akvarija in tipa akvarija, vendar najmanj 10% prostornine).
Akvaristično.
Dober večer, Laetitia,
Kaj ste želeli povedati?
Lep pozdrav, akvaristika.
Dober večer Laetitia,
Za zagon akvarija glejte, kaj sem prej odgovoril (1 mesec za zagon), drugače pa živijo prodajalčeve sreče ki po mojem mnenju niso prav zelo akvaristi. Vse je odvisno od tega, kaj želite: obogatiti "prodajalce" ali se ukvarjati z akvaristiko.
Kar zadeva populacijo, računa se 1 cm ribe odrasle velikosti na liter vode, da se ne prenaseli; gupi je dolg približno 5 cm, ko je odrasel, tako da lahko imate do 15 gupijev (jata samcev gupija je čudovita), toda treba bo menjati 10 l vode na teden.
Seveda 55 l ni zelo veliko.
Drugače vam želim pogum.
Ljubiteljsko akvaristično
dober dan Laetitia
Dovolim si, da delam vtisek na tvojo objavo, ker se na gupije zelo spoznam.
Če resnično želiš ustvariti akvarij za gupije v svojem majhnem 55L, ti svetujem, da notri daš samo samce, kot je rekel Jean-pierre, ampak ne bi jih dal notri 15, ker moraš pomisliti tudi na ribe na dnu, kot so corydorasi.
osebno bi ti svetoval, da daš notri največ 10 samcev gupijev in 3 corydorase za začetek, in predvsem naravne rastline, kot je cryptorine, vse to na hranljivem tleh