Akvarij za ribe - STAR 200 750L
živjo vsi
včeraj mi je za obletnico najinega srečanja (8 let) žena prijazno podarila ovojnico z darilnim bonom za akvarij
to bo Akvarij STAR 200 https://www.zoomalia.com/animalerie/aquarium-star-200-750l-p-628.html
zdaj moram le še počakati, da pride domov, in končno bom lahko naredil 100% neon akvarij s corydorasi
Pozdravljeni, akvaristika je tudi to: vse najboljše ob obletnici poroke in ob uspešni namestitvi.
Akvarioprjateljsko
čestitke,
čakamo fotografije.... (akvarija, seveda)
lep pozdrav
Pozdravljeni vsi
po premisleku in preverjanju izvedljivosti žal ne bom mogel imeti akvarija svojih sanj, ker ga zaradi teže (1000 kg) polnega moja zavarovalnica ne krije in nisem prepričan, da bi tla pri meni doma podpirala tako obremenitev.
Zato se bomo osredotočili na manjši, verjetno 500L, verjetno tisti od Eheim-a (veste, zakaj), in z denarjem, ki smo ga načrtovali za Star 200, bomo lahko obilno kupili rastline, ribe in opremo...
Takoj, ko bo mogoče, vam bom poslal fotografije svojega akvarija
do takrat pa lep pozdrav vsem
Kaj je tvoja tla? parket, ploščice? ker na cementni plošči s ploščicami na primer ni težav, če je tvoja hiša enonadstropna, še manj težav.... sicer pa pri zavarovanju naredi kot jaz, vzemi opcijo, pokriva: škodo zaradi vode, problem, če se akvarij razbije, ....
nasvidenje
Pozdravljeni,
tvoje akvarij ob nosilni steni ne bi smel povzročati težav glede teže; povečaš lahko površino na tleh z večjo desko (pritisk je odvisen od površine stika); kar zadeva zavarovanje, če ne želijo ničesar storiti, zamenjaj podjetje. Jaz z Macif nimam nobenih težav.
Upam, da sem ti malo pomagal.
Akvaristično.
Pozdravljen še enkrat,
zakaj si ne bi naredil svojega akvarija s pomočjo praznega rezervoarja, naročenega pri proizvajalcu, skupaj s stojalom in vso ostalo opremo.
To sem storil za svoj 720 l Malawi akvarij, trajalo je eno leto, da sem zbral vso potrebno opremo.
In mislim, da bom to znova storil do konca leta, da preidem na večjo prostornino (zaradi težave z uhajanjem po 13 letih dobrih in zvestih storitev).
Treba si je vzeti čas za izvedbo.
Na voljo sem za dodatna vprašanja.
Akvaristično.
ponovno pozdravljeni
stavba, v kateri živim, je tako stara (konec 60-ih let), da nisem prepričan, da prenese tako obremenitev; ko moj sosed nad mano hodi, se pri meni vse trese in zdi se mi, da bo nekoč končal pri meni.
kar se tiče zavarovanja, je težava že rešena, saj sem že imel klavzulo v pogodbi, ki zavaruje moj akvarij ne glede na težo in prostornino.
tako, za zdaj še razmišljamo, ker mi je star 200 zelo všeč, a me je preveč strah, da bi tla ne zdržala, in misel na prehod iz 240L na 750L litrov me malo straši; mislim, da se bom raje odločil za 500L pri Eheim, vse to bomo videli po velikih počitnicah.
obljubljam, da vam bom sporočil novice in poslal slike