Forum za akvaristiko

akvarij aquatlantis 20 litrov

1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
adeline
1 sporočila
adeline fr

Pozdravljeni,

prijateljica mi je dala svoj akvarij QUATLANTIS velikosti L 47, H 51 in P 16, z volumnom 20 litrov. V njem je bila črpalka, ki izdeluje mehurčke za oksigenacijo, in druga, kamor naj bi namestila filter, kar sem seveda storila. Moram pa poudariti, da še nikoli nisem imela akvarija, zato sploh nimam izkušenj s tem.

Vendar se voda zelo hitro umaže, in enkrat na teden moram popolnoma izprazniti in očistiti akvarij. Notri imam navadno zlato ribico, rdečo kapo in teleskopsko ribo.

Ali mi lahko poveste, kako naj ravnam, da bo voda ostala čista in bistra, ter mi po potrebi predlagate blagovno znamko črpalke in filtra, ker menim, da ju bo treba zamenjati.

Prodajalec v bližnji trgovini z vrtno opremo mi je prodal izdelek, ki ga moram dodati v akvarij, ker uporabljam vodo iz pipe, in naj bi ohranjal vodo bistro, vendar žal brez uspeha.

Vnaprej se vam zahvaljujem.

franck
233 sporočila
franck fr

Zdravo

Dobrodošel v svetu akvaristike.

Brez želje, da bi te prestrašil, malo neumno vprašanje?

Bi živel trije v prostoru z 9 kvadratnimi metri, domnevam da ne, ne bi dolgo preživel

No, žal je to, kar tvoje ribe trpijo.

Tvoj prijatelj ti je dal majhno strupeno darilo, brez želje biti nesramen, ker za tvoje tri ribe potrebuješ akvarij vsaj 250 L. Ker poleg tega so zelo onesnaževalne ribe.

Naj te pomirim, ne krivim tebe, temveč prodajalca, ki je tvojega prijatelja obravnaval kot nespameten.

Torej, tukaj so različne možnosti

Ali greš nazaj k prodajalcu in jim vrneš ribe, ampak tvegaš, da bodo doživele isto drugje.

Ali pa kupiš 250 L akvarij, a to je zelo drago.

Ali pa jih daš nekomu, ki jih bo lahko sprejel v dobrih pogojih.

In najslabše zate, jih postaviš v zunanji ribnik ali mlako.

Če želiš, pa lahko obdržiš svoj akvarij in ga postaviš v delovanje, vanj pa vključiš nekaj majhnih rastlin in betto, čeprav mi ni po volji gledati, kako plava v kozarcu.

Srečno in sprejmi pravo odločitev v dobro svojih rib.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo