Akvarij 60l - katere ribe?
6 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
16 sporočila
benoit
Pozdravljeni vsi. Kmalu bom imel akvarij s 60 litri. Imam nekaj idej za ribe, vendar ne vem, ali so združljive ali ne. Razmišljal sem o:7 harlekinkih razborah2 medeni guramiji4 corydoras habrosusIn če mi lahko svetujete glede nekaj rastlin, ker se na to ne spoznam.Hvala za vaše odgovore.
470 sporočila
michel
Pozdravljeni,
Rasborasi živijo v jatah desetih ali več rib, v sladki vodi z Gh med 2 in 8, pH od 6 do 7.
Guramiji živijo v parih, Gh od 5 do 12, Ph od 6 do 7,5.
Koridorasi živijo tudi v jatah, začenši s 5, Gh od 1 do 15, pH od 6 do 7,5.
Če nastavimo Gh na okoli 7 in pH na 7, bi to moralo biti v redu.
Kar se tiče rastlin, je to odvisno od trgovine z živalmi, nekaj nižjih za sprednji del, na primer kriptokorine, sumatransko praprot ali Alternanthera rosafolia za ozadje.
Izogibajte se vallisneriji, ker zelo hitro rastejo in hitro zavzamejo akvarij.
Po polnjenju akvarija z vodo morate počakati 1 mesec, ne da bi karkoli počeli v akvariju.
Srečno,
Michel
Rasborasi živijo v jatah desetih ali več rib, v sladki vodi z Gh med 2 in 8, pH od 6 do 7.
Guramiji živijo v parih, Gh od 5 do 12, Ph od 6 do 7,5.
Koridorasi živijo tudi v jatah, začenši s 5, Gh od 1 do 15, pH od 6 do 7,5.
Če nastavimo Gh na okoli 7 in pH na 7, bi to moralo biti v redu.
Kar se tiče rastlin, je to odvisno od trgovine z živalmi, nekaj nižjih za sprednji del, na primer kriptokorine, sumatransko praprot ali Alternanthera rosafolia za ozadje.
Izogibajte se vallisneriji, ker zelo hitro rastejo in hitro zavzamejo akvarij.
Po polnjenju akvarija z vodo morate počakati 1 mesec, ne da bi karkoli počeli v akvariju.
Srečno,
Michel
16 sporočila
benoit
Hvala za vaš odgovor! Mislim, da bom uporabil raspora macumata namesto arlekinov, ker so manjši.
470 sporočila
michel
Pozdravljeni, pozor, maculatas zahtevajo bolj kislo vodo s pH med 5 in 6,5. Zato je treba vodo prej testirati. Za znižanje pH je potrebna filtracija skozi šoto, to uporabljam, da dobim pH 6,5. Enostavno je to narediti v velikem akvariju z zunanjim filtrom, bolj zapleteno pa z notranjim filtrom.Michel
16 sporočila
benoit
Najlepša hvala za vaše odgovore. Kaj pa danio Galaxy?? Pred kratkim sem jih odkril in zdi se mi, da so res lepi.
470 sporočila
michel
Prijazne male ribice, niso zahtevne glede trdote vode Gh od 5 do 12, pH od 6 do 7,5. Za prijeten pogled je potrebna skupina najmanj šestih rib, kot vsi Danii so precej živahni, vendar brez težav sobivajo z guramiji.
16 sporočila
benoit
Fantastično, hvala za vaše odgovore. Torej se bom odločil za par medenih guramijev, 7 danio galaksij in 5 corydorasov. Glede rastlin se bom še naprej informiral.