zračna črpalka za akvarij
zdravo, kaj želite izvedeti o zračnih črpalkah, saj je vaše sporočilo prazno
ALI MI LAHKO POMAGATE TEŽAVA Z USTALITVIJO MOTNE VODE, KOT DA BI ČRPALKA IZPUŠČALA DIM HVALA
ali mi lahko poveste, katera je vaša črpalka in njena starost ter katera cev
POMPA TETRA 300 KUPLJENA JANUARJA NA ZOOMALIA IN VODA JE ŠE VEDNO MOTNA. ZAMENJALA SEM JO Z IZVIRNO POMPO BLAGOVNE ZNAMKE PACIFIC. ALI LAHKO POVESTE, KAKO POSTAVITI FILTRE V PRAVILNEM VRSTNEM REDU?
HVALA
pozdravljeni
najprej, brez zamere, mislim, da niste izbrali prave črpalke, vsaj glede na razmerje med ceno in kakovostjo. Vsi izdelki znamke Tetra so za mene osebno za izključitev.
Ali mi lahko posredujete dimenzije vašega akvarija?
Ali ne bi bilo bolje uporabiti zunanji filter (Eheim), ki ima najboljše razmerje med ceno in kakovostjo, poleg tega pa ga je enostavno uporabljati in vzdrževati.
Kakorkoli že, če je z vašim novim ali originalnim filtrom vaša voda še vedno motna, lahko dodate Sera Bio-Nitrivec (filtracijske bakterije). Na začetku bo voda mlečno bela, po enem dnevu pa kristalno čista.
Za vašo črpalko Pacific mi lahko navedete referenco.
Čakam na vaš odgovor
srečno
to je 54l moj pH je zelo trd in zelo alkalen th trd moram imeti zračno črpalko kupil sem črpalko new-jet nj600 500/lh h 100cm dal sem jo na minimum je to dovolj, dal sem aktivno oglje, ki so mi ga priporočili
ali mi lahko poveste, če sem pravilno namestil filtre na dno, oglje, nato kroglice-modra goba debele mreže in vata
danes sem zamenjal vodo, dodal sem izdelek za zmanjšanje pH in kh, nato deinitrol- in drugo ter drugo bakterijske kapsule
Glede tvoje vode ti priporočam menjavo 1/3 vsak teden, ker imaš zelo majhen volumen.
Manjši kot je volumen, težje je ohranjati kakovost vode.
Spomni se, da kemični izdelki niso najboljši za dosego kakovostne vode.
Kako dolgo je tvoj akvarij že v uporabi?
Koliko rib imaš notri?
Imaš naravne ali umetne rastline?
Kar se tiče razporeditve, bi jaz dal modro peno z veliko mrežo, vato, siporax (če ga imaš), modro peno z majhno mrežo, oglje in nato zadnjo plast vate in bakterije za filtracijo (sera bio-nitrivec).
Zagnal sem svoje akvarij od začetka napolniti z vodo v sredo, v petek zvečer sem dodal rastline in danes, v soboto, je moja voda kot oblak dima. Ali je to normalno?
Hvala
poskusi
testirati svojo vodo tam, kjer kupuješ ribe in preveri notranji filter, včasih nanesejo na tesnila smukec, da se ne posušijo, ko je akvarij dolgo časa v trgovini.
intenzivno pranje tvojega filtra se zdi nujno
če lahko, pošlji fotografijo svojega akvarija, da vidim, kako izgleda tvoj dim
hvala za ta odgovor
nehal sem kaditi v akvarij sem dodal osmozno vodo, zdaj pa dvomim, nekateri pravijo, da osmozna voda ni dobra za gupije, drugi pa, da je v redu, če dodam sol Aquadur. Komu naj verjamem? Rad bi bil prepričan, preden spustim ribe nazaj, saj je moja voda zdaj lepa.
hvala
glede
uporabe osmoze vode, jaz osebno je ne uporabljam, saj ne vidim njene prednosti
imel sem gupije in živeli so zelo dobro brez nje
Svoje ribe sem dal nazaj v akvarij, hvala za vaše nasvete. V svojo osmozirano vodo sem dodal Aquadur.
Rad bi še en nasvet. Rad bi vedel, kdaj lahko svoje mladiče gupijev dam v akvarij, stari so 3 tedne.
Hvala
Ker je tvoj akvarij res zelo majhen, se izogibaj razmnoževanju gupijev z uporabo valilnice, saj boš hitro imel preveč rib in se bo stanje vode zelo hitro poslabšalo. Resno ti svetujem, da prepustiš naravi svojo pot. Če imaš rastline, se bodo mladiči skrivali med njimi, sicer pa za ponovno vstavitev mladičev v akvarij potrebuješ približno 4 do 5 tednov, da začnejo kazati nekaj svoje barve.
Če lahko pošlješ sliko na [email protected], da vidim, kako izgleda tvoj akvarij, bi bilo prijazno.
Upam, da boš nekoč prešel na kaj več kot na tvoj prstani kot akvarij