Zelo vsiljiv pes, kakšne ideje?
6 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
4 sporočila
jessica
Pozdravljeni!
Prišla sem po nasvet, ker začenjam biti resnično obremenjena.
Posvojili smo velikega kosmatinca, leonberga, ki je zdaj star 1 leto in 4 mesece.
Z začetkom vzgoje smo pričeli že ko je bil še mladič, živi v hiši, hodi na sprehode (ni pretirano navdušen nad dolgimi sprehodi).
Je zelo prijazen pes, ampak imamo en problem, ki postaja problematičen: je izjemno vsiljiv, fizično.
Ves dan se nas drži, ves čas nam skače v naročje, sledi nam celo do stranišča. Ves čas je v "našem mehurčku".
Poskusila sem že mnogo stvari, ampak nič ne pomaga in pravzaprav postaja zelo neprijetno. Enako se obnaša do naših obiskov, začenjam ga morati izolirati in se počutim krivo.
Je res prijazen pes in to me moti, vendar postaja skoraj nevzdržno.
Nedavno sem začela z enodnevnimi obiski pasje varuške enkrat tedensko, da vidim, ali mu igra z drugimi "kolegi" lahko pomaga (imamo tudi majhno psičko, ampak ji ni preveč všeč, mislim, da to ne pomaga).
Bil je tam samo enkrat, zato še nimam jasnih ugotovitev.
Če je že kdo imel takšne težave, bi zelo cenila nasvete, da bi lahko našla ravnotežje brez, da bi bila ves čas vdrta.
Morda se lotim narobe svojih poskusov usmerjanja vedenja.
Hvala vnaprej.
Prišla sem po nasvet, ker začenjam biti resnično obremenjena.
Posvojili smo velikega kosmatinca, leonberga, ki je zdaj star 1 leto in 4 mesece.
Z začetkom vzgoje smo pričeli že ko je bil še mladič, živi v hiši, hodi na sprehode (ni pretirano navdušen nad dolgimi sprehodi).
Je zelo prijazen pes, ampak imamo en problem, ki postaja problematičen: je izjemno vsiljiv, fizično.
Ves dan se nas drži, ves čas nam skače v naročje, sledi nam celo do stranišča. Ves čas je v "našem mehurčku".
Poskusila sem že mnogo stvari, ampak nič ne pomaga in pravzaprav postaja zelo neprijetno. Enako se obnaša do naših obiskov, začenjam ga morati izolirati in se počutim krivo.
Je res prijazen pes in to me moti, vendar postaja skoraj nevzdržno.
Nedavno sem začela z enodnevnimi obiski pasje varuške enkrat tedensko, da vidim, ali mu igra z drugimi "kolegi" lahko pomaga (imamo tudi majhno psičko, ampak ji ni preveč všeč, mislim, da to ne pomaga).
Bil je tam samo enkrat, zato še nimam jasnih ugotovitev.
Če je že kdo imel takšne težave, bi zelo cenila nasvete, da bi lahko našla ravnotežje brez, da bi bila ves čas vdrta.
Morda se lotim narobe svojih poskusov usmerjanja vedenja.
Hvala vnaprej.
6 sporočila
prénom
Če želite opraviti raziskavo, gre zelo verjetno za Sekundarni Hiperpripetost (na internetu bi moralo biti veliko informacij na to temo). To se lahko zdravi s terapijo vedenja. Lahko se doda zdravljenje z zdravili glede na izvor motnje. Iskreno vam svetujem, da začnete terapijo z dreserjem/vedenjskim terapevtom. Zdi se, da sprejemate pravilen pristop, ampak za učinkovito vzgojo potrebujete pomoč strokovnjaka. Precej zapleteno je prešolati odraslo (mlajšo odraslo) žival, ki je razvila določeno vedenje.
4 sporočila
jessica
Hvala za vaš odgovor. Pozanimal se bom glede tega in preveril, kaj lahko storim. Omenili ste zdravljenje, mislite na obliko tesnobe? Zelišča? Tega nisem omenil, da ni nobenega problema ločitve v primeru. Hvala
9 sporočila
evelyne
Živjo, morda bi lahko preverili Bachove cvetne esence
6 sporočila
prénom
Da, točno tako. HS motnja je pogosto simptom tesnobe (obstaja več vrst) ali depresije (tudi teh je več vrst). Ne mislim, da gre v vašem primeru za depresijo. Bolj bi se nagibal k tesnobni motnji (diagnoza, ki jo je treba potrditi z analizo splošnega vedenja). Če imam prav, vaš tesnobni pes pri vas najde pomiritev in se tolaži s tem, da se vam stiska.
Začnete lahko s posvetom pri vašem veterinarju, ki bo lahko opravil prvo diagnozo. Ampak zagotovo se mi zdi terapija s strokovnjakom za vedenje živali nujna.
Kar se tiče zdravljenja z zdravili, obstaja "DAP", ki temelji na pomirjujočih feromonih. Obstajajo tudi prehranski dodatki ('Anxitane, Zylkène), ki so prav tako pomirjujoči.
Če stvari ne gredo na bolje, obstajajo anksiolitiki in antidepresivi za človeško uporabo, ki pa dobro delujejo tudi pri psih. O tem se je treba posvetovati z vetom.
Rastline so zelo dobre, saj so naravne, in svetujem, da jih uporabljate. Seveda kot dopolnilo terapiji.
Rastline za ljudi, na primer: baldrijan, escholtzia. Vedenjska terapija + podkrepljeno z zdravljenjem na rastlinski osnovi (najbolje) ali z anksioznimi ali antidep. zdravili, bo pomagalo pomiriti vašega psa.
Začnete lahko s posvetom pri vašem veterinarju, ki bo lahko opravil prvo diagnozo. Ampak zagotovo se mi zdi terapija s strokovnjakom za vedenje živali nujna.
Kar se tiče zdravljenja z zdravili, obstaja "DAP", ki temelji na pomirjujočih feromonih. Obstajajo tudi prehranski dodatki ('Anxitane, Zylkène), ki so prav tako pomirjujoči.
Če stvari ne gredo na bolje, obstajajo anksiolitiki in antidepresivi za človeško uporabo, ki pa dobro delujejo tudi pri psih. O tem se je treba posvetovati z vetom.
Rastline so zelo dobre, saj so naravne, in svetujem, da jih uporabljate. Seveda kot dopolnilo terapiji.
Rastline za ljudi, na primer: baldrijan, escholtzia. Vedenjska terapija + podkrepljeno z zdravljenjem na rastlinski osnovi (najbolje) ali z anksioznimi ali antidep. zdravili, bo pomagalo pomiriti vašega psa.
4 sporočila
jessica
Hvala za vaš odgovor. Z retrospektivo bi bila anksioznost res verjetna. Naš drugi pes, stari dedek, star 14,5 leta, je umrl marca letos, seveda je bil prisoten, ko je naš veliki prišel (junij 2020) in začutili smo, da ga je to vplivalo. Toda morda ga je to vplivalo bolj, kot smo mislili.
4 sporočila
jessica
Hvala za vaš odgovor, Evelyne. Nikoli nisem poskusila, zakaj pa ne.