zagon zunanje črpalke za akvarij
živjo
namestil sem svojo črpalko, vendar mi je ne uspe zagnati, moji pipi za vhod in izhod so odprti, vendar se nič ne dogaja, navodila so slaba in ne vem, ali moram črpalko prižgati, da bo delovala, raje bi imel nasvet, ker ne želim uničiti svoje črpalke
hvala
Dober večer
Kakšna vrsta črpalke je to, ali ima gumb za črpanje?
ne, ni gumbov, to je aquasio in enaki kot eheim, ker imam vse reference rezervnih delov in to znamko jih dobavlja
majhen trik za enostavno in hitro zagon vaše črpalke
-1 napolnite posodo do vrha
-2 napolnite cevi do kolena vaših izpustnih in sesalnih cevk
-3 vklopite črpalko tako, da zaprete izpustno stran, da se črpalka popolnoma napolni, nato po 2 do 3 minutah odprete izpustni ventil
zakaj v navodilih posebej poudarjajo, da se črpalke ne sme napolniti?
Ne smemo napolniti do roba, vendar jo moramo napolniti vsaj minimalno, tako je za vse črpalke.
jaz sem vedno počel tako in vedno je dobro delovalo
predstavljaj si, da ne napolniš črpalke, ko se bo zagnala, izgubil boš približno 3L vode iz tvojega akvarija in dokler se tvoja črpalka ne napolni, tvoj propeler vrti v prazno in to res ni dobro zanjo zdaj pa počni, kot misliš da je prav, jaz sem že 10 let akvarist in sem vedno počel tako
ah ne, zaupam ti, zato sem prišel na forum, imam pa še zadnje vprašanje: "običajno" je moj akvarij preblizu stene, da bi lahko ustrezno skril cevi. Ali ga moram, da ga premaknem, izprazniti???????????
V idealnem primeru je potrebno ohraniti od 5 do 10 cm razmika med steno in zadnjim steklom akvarija
Nikar ne tvegaj premikanja, če je poln - preveč nevarno
Predstavljaj si, če bi se zlomil ali prevrnil - jaz sem imel žalostno izkušnjo z 96-litrskim in verjemi, to res ni bilo v redu
Ali ga izprazni skoraj popolnoma, ali pa počakaj na dan čiščenja
Ko bo nameščen popolnoma, pomisli na to, da dodaš fotografijo ali pošlji na [email protected]
hvala, deluje odlično, hvala še enkrat, ker bom potreboval še druge nasvete, tisočkrat hvala
ok brez skrbi, bom tukaj, da ti odgovorim po potrebi
Pozdravljeni,
v paviljonu, ki sem ga kupil, sem našel velik akvarij z obsežno opremo: dve črpalki s filtrom in dve brez, ki vodo vračata iz velikega filtrskega bazena.
Sk kurzem se ne spoznam najbolje in sem se lotil temeljitega spomladanskega čiščenja,
a sem na žalost izpraznil eno izmed dveh velikih Eheim črpalk!
Cev za dotok vode izhaja iz velikega filtrskega bazena, iztok pa gre v akvarij za dekoracijo, zato je težko dostopen!
Vsa oprema se nahaja zunaj akvarija.
Imate morda rešitev za ponovno zagon te črpalke. V dovodni cevi ni več vode
in v cevi za izpust je sifon izpraznjen!!!
Mayday, imate morda metodo, kako črpalko ponovno zagnati?
Hvala vam vnaprej. Sem v godlji.
ERIC T.
kako narediti gumb za zavrnitev
živjo vsem
Pozdravljeni
Imam 240 litrski akvarij s zunanjo črpalko, ki se noče zagnati. Ne vem več, kaj naj storim, razen da me zelo jezi in da bo končala v smetnjaku. Hvala za vašo pomoč.
Material: rum 55 stopinj
Postopek:
1. Odpri oba cevova vhoda + izhoda
2. Pogni svojo črpalko
3. Vzemi konec iztočne cevi in posesaj z usti, dokler voda ne pride...
4. Izplakni si usta z rumom. ;)
Deluje zelo dobro.