Forum za akvaristiko

zagon zunanje črpalke za akvarij

17 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
sylvie
16 sporočila
sylvie fr

živjo 

namestil sem svojo črpalko, vendar mi je ne uspe zagnati, moji pipi za vhod in izhod so odprti, vendar se nič ne dogaja, navodila so slaba in ne vem, ali moram črpalko prižgati, da bo delovala, raje bi imel nasvet, ker ne želim uničiti svoje črpalke 

hvala

Justine
7 sporočila
justine fr

Dober večer

Kakšna vrsta črpalke je to, ali ima gumb za črpanje?

sylvie
16 sporočila
sylvie fr

ne, ni gumbov, to je aquasio in enaki kot eheim, ker imam vse reference rezervnih delov in to znamko jih dobavlja

franck
233 sporočila
franck fr

majhen trik za enostavno in hitro zagon vaše črpalke

-1 napolnite posodo do vrha

-2 napolnite cevi do kolena vaših izpustnih in sesalnih cevk

-3 vklopite črpalko tako, da zaprete izpustno stran, da se črpalka popolnoma napolni, nato po 2 do 3 minutah odprete izpustni ventil

sylvie
16 sporočila
sylvie fr

zakaj v navodilih posebej poudarjajo, da se črpalke ne sme napolniti?

Justine
7 sporočila
justine fr

Ne smemo napolniti do roba, vendar jo moramo napolniti vsaj minimalno, tako je za vse črpalke.

franck
233 sporočila
franck fr

jaz sem vedno počel tako in vedno je dobro delovalo

predstavljaj si, da ne napolniš črpalke, ko se bo zagnala, izgubil boš približno 3L vode iz tvojega akvarija in dokler se tvoja črpalka ne napolni, tvoj propeler vrti v prazno in to res ni dobro zanjo zdaj pa počni, kot misliš da je prav, jaz sem že 10 let akvarist in sem vedno počel tako

sylvie
16 sporočila
sylvie fr

ah ne, zaupam ti, zato sem prišel na forum, imam pa še zadnje vprašanje: "običajno" je moj akvarij preblizu stene, da bi lahko ustrezno skril cevi. Ali ga moram, da ga premaknem, izprazniti???????????

franck
233 sporočila
franck fr

V idealnem primeru je potrebno ohraniti od 5 do 10 cm razmika med steno in zadnjim steklom akvarija

Nikar ne tvegaj premikanja, če je poln - preveč nevarno

Predstavljaj si, če bi se zlomil ali prevrnil - jaz sem imel žalostno izkušnjo z 96-litrskim in verjemi, to res ni bilo v redu

Ali ga izprazni skoraj popolnoma, ali pa počakaj na dan čiščenja

Ko bo nameščen popolnoma, pomisli na to, da dodaš fotografijo ali pošlji na [email protected]

sylvie
16 sporočila
sylvie fr

hvala, deluje odlično, hvala še enkrat, ker bom potreboval še druge nasvete, tisočkrat hvala

franck
233 sporočila
franck fr

ok brez skrbi, bom tukaj, da ti odgovorim po potrebi

ERIC
1 sporočila
eric fr

Pozdravljeni,

v paviljonu, ki sem ga kupil, sem našel velik akvarij z obsežno opremo: dve črpalki s filtrom in dve brez, ki vodo vračata iz velikega filtrskega bazena.

Sk kurzem se ne spoznam najbolje in sem se lotil temeljitega spomladanskega čiščenja,

a sem na žalost izpraznil eno izmed dveh velikih Eheim črpalk!

Cev za dotok vode izhaja iz velikega filtrskega bazena, iztok pa gre v akvarij za dekoracijo, zato je težko dostopen!

Vsa oprema se nahaja zunaj akvarija.

Imate morda rešitev za ponovno zagon te črpalke. V dovodni cevi ni več vode

in v cevi za izpust je sifon izpraznjen!!!

Mayday, imate morda metodo, kako črpalko ponovno zagnati?

Hvala vam vnaprej. Sem v godlji.

ERIC T.

ADELINE
1 sporočila
adeline fr
Pozdravljeni, poskusila sem vse možne metode in nobena ne deluje :( obupana sem, saj je moja črpalka delovala dva tedna in sedaj je ne morem ponovno zagnati. Vleče zrak, preverila sem in odklopila ter ponovno priklopila vse cevi, pa nič ne pomaga. Zagnala sem jo na suho in črpala z gumbom za polnjenje, pa nič ne pride. Zagnala sem s polnim rezervoarjem, napolnjenimi cevmi, pa nič ne pride. In tako dalje. .. moj izpustni cev je prazen, moj sesalni cev pa se ne napolni! Nobenega pretoka zraka in vendar ... POMOČ
valerie
1 sporočila
valerie fr

kako narediti gumb za zavrnitev

živjo vsem

Nathalie
1 sporočila
nathalie fr

Pozdravljeni

Imam 240 litrski akvarij s zunanjo črpalko, ki se noče zagnati. Ne vem več, kaj naj storim, razen da me zelo jezi in da bo končala v smetnjaku. Hvala za vašo pomoč.

alexandra
1 sporočila
alexandra fr
Pozdravljeni, pred nekaj meseci sem kupil CristalProfi 402 in želel zamenjati vodo, težava pa je, da mi ne uspe znova zagnati. Ne glede na to, kako sledim navodilom, nič ne deluje, črpalka se vrti, ampak to je vse. Ne glede na to, kako črpam, nič ne pomaga. Hvala za vašo pomoč.
Locos
1 sporočila
locos fr
Nič lažjega kot zagnati zunanjo črpalko, če nimate orodij:
Material: rum 55 stopinj
Postopek:
1. Odpri oba cevova vhoda + izhoda
2. Pogni svojo črpalko
3. Vzemi konec iztočne cevi in posesaj z usti, dokler voda ne pride...
4. Izplakni si usta z rumom. ;)
Deluje zelo dobro.
albert
1 sporočila
albert fr
dober večer, ravnokar sem kupil zunanjo črpalko tetra ex 400 in mi je ne uspe zagnati, preizkusil sem že vse in vse, kar sem prebral na tem forumu, in nisem dobil nobenega odgovora s strani zoomalia, mislim, da bom vrnil svoj nakup, hvala

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo