vzgoja čivave

4 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
michelle
2 sporočila
michelle fr

pozdravljeni,

čez 15 dni bom dobil mladička čivave, star bo 2 meseca, mi lahko daste kakšne nasvete glede tega psa?

vedno sem imel pse, vendar nikoli čivavo in sem malo zaskrbljen, ker je to zelo majhen pes

kako ga vzgojiti?

kakšne so njegove slabosti?

je to pes, ki lahko hodi na dolge sprehode?

je to pes, ki veliko laja?

hvala za vaše odgovore

Sandra
261 sporočila
sandra fr

Pozdravljena Michelle,

Kljub svoji majhni velikosti ima čivava močan značaj. Je polna življenja in zelo navezana na svojega gospodarja. To je pes, ki ga ne smemo preveč razvajati, saj zna biti dominanten in agresiven (da, da, kljub svoji majhni velikosti!), zato je pomembno, da znamo biti z njim odločni. Pogosto laja, vendar ima rad mir in sovraži nemir ali kričanje. Zelo pogumna, lahko si pridobi spoštovanje celo pri večjih psih.

Njegove kvalitete: majhen, zato ga je enostavno prenašati in idealen je za notranjost. Zelo navezan na svojega gospodarja. Malo občutljivo zdravje, dolga življenjska doba.

Njegove pomanjkljivosti: včasih težaven značaj in lajavost.

Tako, ne oklevaj, če imaš kakšno vprašanje!

michelle
2 sporočila
michelle fr

Pozdravljena Sandra

hvala za odgovor

oj, lajanje v stanovanju, bo moral razumeti, da ne sme

in kar se tiče sprehodov, ali lahko hodi na lepe sprehode brez nošenja?

hvala

delphine
1 sporočila
delphine fr

Dober večer,

Doma imam tri čivave, to, kar ti je povedala Sandra, je čisto res, in res je samo veselje, vendar je potrebno veliko odločnosti, da jih navadiš, vsaj pri meni osebno, ker je to potrebno pomnožiti s tremi + en jorkširski terier.

Kar se sprehodov tiče, se osebno izogibam mestom (onesnaženje, prometne nevarnosti na tleh in gneča :), lahko pa se sprehodiš, če boš previden, ampak najbolje je, da se sprehajaš po hribih, kjer ni veliko ljudi in lahko pustiš psa brez povodca, vsaj moji me sledijo, in če gredo predaleč, jih pokličem in pridejo, vendar jih je potrebno paziti, saj se bojim, da bi naleteli na večje pse, ki bi nenadoma prišli ven. V vsakem primeru uživajo na hribih. Kar pa jim sploh ni všeč, je takrat, ko na začetku sprehoda nadevam oprsnice za previdnost. Ko pa vzameš svojo čivavo ven, vedno vzemi s seboj vodo.

Če imaš še kakšno vprašanje, kar vprašaj.

http:/les-chichis-damour.fr

MALIKA
1 sporočila
malika fr
Pozdravljeni, pravkar sem posvojila dva meseca starega čivava. Nočem, da spi v moji postelji, zato zvečer malo joka. Ignoriram ga in neha. Zjutraj me zelo zgodaj zbudi s jokom. Kako to preprečiti? Imam še eno vprašanje, čez dan se rad stiska k meni in moram priznati, da mi je to všeč, vendar mu morda ne bom dala slabih navad ali ga celo frustrirala, ker ga ponoči popolnoma ignoriram? Hvala za vaše nasvete.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo