Vzeti vlak s psom: kakšni so previdnostni ukrepi?
SNCF vam omogoča potovanje s svojim psom na dva načina. Bodisi v kletki (največje mere so 45 x 30 x 25 cm), če gre za majhnega psa, ki tehta manj kot 6 kg. Bodisi na povodcu z nagobčnikom, če je vaš pes srednje velike ali velike pasme in njegova teža presega 6 kg. Cena vozovnice se bo razlikovala glede na primer.
Za več informacij o pravilih prevoza vašega psa z vlakom in nasvetih za njegovo udobje med potovanjem si oglejte naš članek o potovanju psa z vlakom: https://www.zoomalia.com/blog/article/voyage-train-avec-chien-chat.html
Kaj pa vi, ste pogosto na vlaku s svojim pasjim spremljevalcem? Delite svoje izkušnje z Zoomalia skupnostjo.
Ekipa Zoomalia
Pozdravljeni,
Pogosto sem potovala z vlakom in avtobusom skupaj z mojim nemškim ovčarjem (40kg).
Nekateri kontrolorji so bili nadležni, ker so hoteli, da psa spravim med sedeže, ker "moti prehod", vendar se tam ne more stlačiti in tako njegova glava vseeno štrli na hodnik z nevarnostjo, da ga kdo brcne... To nepotrebno stresa psa, ker nima dovolj prostora (je velike postave) in mora v prostor med sedeže iti nazaj, ker se ne more obrniti.
Enkrat so mi celo rekli tisto znano "kaj pa če ugrizne koga?" čeprav ima nagobčnik (košarica, ki je popolnoma zaprta na koncu, zato ni nobene nevarnosti). Ta pes se obnaša odlično v javnem prevozu. Ne premika se.
Hvala gospe iz avtobusnega prevoza v Semurju (21), ki mi je dovolila, da sem se skupaj s psom namestila v del avtobusa za invalide, da se je lahko svobodno raztegnil.
V preteklosti sem imel težave pri potovanju s svojim nemškim ovčarjem, ker so me pogledi drugih potnikov, še posebej tistih z otroki, zelo motili, zdaj pa sem se že navadil in vse je bolje, celo sprevodnik mu zdaj podari nežen pobož.