Vprašanja, razprave o izdelkih Humus iz kokosovih vlaken Trixie Reptiland
38 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
saulnier
Pozdravljeni, imam težavo s svojo Coco, uporabljam jo za skrivališče mojega leopardjega gekona, problem pa je, da je začela plesneti in ne vem, ali je to normalno ali kaj lahko storim, da to preprečim.
1 sporočila
niamh
to je zato, ker je preveč vlažno. Moralo bi biti dovolj vlažno, da ni trdo, toda prevelika vlaga povzroča plesen.
1 sporočila
tom
Pozdravljeni, ali je v tej kokosovi vlaknini trichoderma, prosim?
5 sporočila
fabrice
Dober večer,To je prvič, da uporabljam ta paket kokosovega humusa Trixie. Takoj ko je moj blok prišel v stik z vodo in se začel rehidrirati, se je začel širiti precej močan vonj. Vem, da to ni mogoče, toda ko premešam mešanico, me skoraj spomni na vonj "izdelka", precej ostrega. Moj partner pravi, da diši kot "topilo". Z namakanjem se vonj sčasoma zmanjša, ampak je še vedno prisoten. Je to normalen vonj mokrega kokosovega humusa? Lahko hidriran kokos močno diši do te mere, da naredi tak vtis?Hvala za vašo pomoč in lep večer.
1 sporočila
angelique
Dober večer, ne, ni normalno, da takole diši. Moja, ko sem jo dala v vodo, je dišala po zemlji. Kontaktirajte službo za stranke in previdno je ne bi uporabljala. Lep pozdrav
1 sporočila
alexandre
To kar pogosto počnem s coco bloki, jih dobro navlažim, da se napihnejo, dobro premešam, razdrobim koščke, nato pa vse skupaj prelijem skozi cedilo in malo stisnem. Vodo shranim za zalivanje rož, mokri humus dam na prezračeno mesto in počakam, da se posuši. Potem po potrebi ponovno navlažim in uporabim kot substrat za rastline ali za Lissachatina, kot podlago za odlaganje jajčec kobilic ali za dodajanje v akvarij za tanine in razvoj mikrofavne v majhnih škatlah (npr. pomladanske repke).
1 sporočila
christel
Pozdravljeni, za pritlikave zajce, ali jih lahko vzamem. Ni za steljo, ampak za škatlo za praskanje.
1 sporočila
david
Pozdravljeni, po mojem mnenju je odgovor da. Lep dan
1 sporočila
nicolas
ne, to so kompaktni bloki, ki jih je treba namočiti, ne bodo ustrezali. Za pritlikavega kunca je najbolje uporabiti prah očiščeno slamo s kotom, namenjenim potrebam. Kunci imajo navado, da vse opravijo na istem mestu
2 sporočila
cassandra
Pozdravljeni, mislim, da ni nobenega razloga, da bi ga dali zajcu :)
2 sporočila
cassandra
Za steljo kunca raje izberite velik pravokoten zaboj za steljo, kot je za mačke, vendar brez zgornjega pokrova. Dno napolnite bodisi z granulami iz nerezonančnega lesa (sicer smola sprošča strupen plin za dihalne poti) bodisi z granulami iz recikliranega papirja ali konoplje. Nikoli ne dajajte živalim lesnih ostružkov, saj so prav tako strupeni zaradi plina. Slama tudi ni uporabna, ker ničesar ne vpija in povzroča pododermatitis (žive rane) našim živalim. Upam, da vam bodo ti nasveti koristni :)
1 sporočila
marie francoise
Pozdravljeni, vlakna je treba namočiti, da dobimo nekakšno zemljo, ki jo uporabljam za mladiče želv. To ni škatla, čeprav je v obliki bloka. Ne verjamem, da bi se to dalo uporabiti kot strgalo. Lep pozdrav
5 sporočila
david
Živjo, kmalu bom sprejel lampropeltisa abnorma (lampropeltis hondurensis). Kateri substrat mi priporočate?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Kokosova vlakna so primerna za te kače. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
2 sporočila
mathias
Pozdravljeni, ali lahko to uporabim za mojega kraljevega pitona?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, lahko uporabljate kokosova vlakna kot steljo. Lep pozdrav, ekipa Zoomalia
2 sporočila
sébastien
Pozdravljeni, imam terarij velikosti 80x50x50 in ne vem, koliko litrov kokosovih vlaken bi potreboval za moj tropski terarij, pri čemer poskušam imeti debelino 5 ali 6 cm, hvala
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Potrebnih je približno dvajset litrov.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
joëlle
Pozdravljeni, ali se lahko ta izdelek uporablja za pogodo?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, To je primerno za pogono. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
6 sporočila
justine
Dober večer, ali prodajate kokosove vlaknene plošče za pokrivanje sten steklenega terarija? Hvala
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,
Trenutno tega žal nimamo na zalogi.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Trenutno tega žal nimamo na zalogi.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
morgane
Pozdravljeni,
Ali je ta substrat primeren za hétérodon nasicus (glede na to, da so malo kopači)? Kateri drugi substrati bi mi sicer lahko svetovali?
Hvala vnaprej,
Lep pozdrav.
Ali je ta substrat primeren za hétérodon nasicus (glede na to, da so malo kopači)? Kateri drugi substrati bi mi sicer lahko svetovali?
Hvala vnaprej,
Lep pozdrav.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Priporočamo vam ta izdelek: https://www.zoomalia.com/animalerie/copeaux-de-hetre-substrat-naturel-pour-terrarium-pour-nombreuses-especes-de-reptiles-p-22990.html
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
david
Dober dan, ali če vzamem 9l, je to velikost stisnjena ali ko je napihnjena?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, gre za stisnjeno velikost. Lep pozdrav, Sandy iz Zoomalia
5 sporočila
julian
Pozdravljeni, to je morda malo neumno vprašanje, ampak kako se imenuje kuščar na embalaži? Hvala vnaprej.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,
To je velik drevesni gekon Phelsuma madagascariensis madagascariensis.
Lepo pozdravljeni,
Alexandra iz Zoomalia
To je velik drevesni gekon Phelsuma madagascariensis madagascariensis.
Lepo pozdravljeni,
Alexandra iz Zoomalia
2 sporočila
alexandre
Ta podlaga me zanima zaradi njene sposobnosti zadrževanja vlage, ali je idealna za samotarje (Bernard-L'hermite)?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, ne, ta podlaga ni primerna za pagure (Bernard l'Hermite). Lep pozdrav, Christelle iz Zoomalie
5 sporočila
kaouther
Ali je ta izdelek primeren za kopensko želvo? Kako pogosto je treba očistiti in ponovno postaviti? Lep pozdrav
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Kokosova vlakna so primerna. Vsekakor jih morate menjati precej pogosto, odvisno od stopnje umazanosti vaše želve, da preprečite bakterije. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
alexandre
dober dan, povedali so mi, da so drobni lističi topola najboljši za podlago leopardjega gekona, ali jih ne prodajate? Kateri substrat je najboljši razen lističev topola?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Priporočamo vam bukove sekance, ki jih pogosto uporabljajo rejci. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,
Priporočamo vam bukove ostružke, ki so široko uporabljeni med vzreditelji: https://www.zoomalia.com/animalerie/copeaux-de-hetre-p-9451.html
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Priporočamo vam bukove ostružke, ki so široko uporabljeni med vzreditelji: https://www.zoomalia.com/animalerie/copeaux-de-hetre-p-9451.html
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
5 sporočila
gaelle
Pozdravljeni. Kakšna je razlika med kokosovimi vlakni in kokosovimi ostružki? To je za graeca in bojim se, da bo preveč vlažno. Ni nevarnosti plesni ali klic? Hvala
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Vlakna so fina, medtem ko so ostružki koščki.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
5 sporočila
francky
ali bi ta substrat bil primeren za grško želvo
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, ta podlaga bi morala biti primerna. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia